YouTube ukončí podporu starších Smart TV

vydáno 10. 2. 2015 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Televizory, Z domova, Ze světa | 5 komentářů

Tagy: Google, Smart TV, televizory, YouTube

Přesvědčení mnohých, že Smart TV nejsou zase tolik chytré nejnověji podtrhuje oznámení Googlu, že s přechodem YouTube od flashového přehrávače na HTML5 platformu a zároveň s přechodem na VP9 kodek a třetí generaci API pro vývojáře zmizí z řady starších televizorů dosavadní YouTube aplikace.

Odstraňování YouTube ze zařízení se má sice týkat především nejstarších strojů se Smart funkcemi, neboť potvrzenými problémovými modely jsou především ty z roků 2010, 2011 a 2012. Vzhledem k tomu, že novou televizi nekupujeme každý týden, se však stále jedná o velký problém pro ty, kteří svůj zobrazovač používali zároveň jako přehrávač nových upoutávek či sjíždění kanálů oblíbených video-blogerů.

YouTube zmizí ze starších Smart Tv

K odstranění aplikace by mělo dojít 20. dubna, přičemž Panasonic již nyní oznámil, že neexistuje způsob, jak by starší televizory mohly být po přechodu YouTube na novou verzi aktualizovány.

Přechod YouTube na modernější systémy má však výrazně pomoci streamování. Nejpoužívanější streamovací služba by měla výrazně zrychlit načítání a především razantně vylepšit svou kvalitu videa. Fanoušky 4K rozlišení má navíc potěšit i skutečnost, že letošní modely Smart TV budou konečně schopné přehrávat YouTube videa i ve 4K. Samozřejmě v případě, že budou v nabídce jednotlivých kanálů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: YouTube ukončí podporu starších Smart TV

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Červenec 2015 - 22:43

Obrázek uživatele Anonym

Jestli tomu dobře rozumím, je třeba každé 2 roky kupovat nový televizor. A to nikdo neprotestuje? To jsme to dopracovali…

Re: YouTube ukončí podporu starších Smart TV

Vložil TV philips - smart (bez ověření), 13. Srpen 2015 - 20:33

Obrázek uživatele TV philips - smart

To že to vypnou to je prostě humus do nebe volající(prostě tě odstříhnou,informace nulová,podpora na blití,možnost náhrady,nabídka,kompenzace…nic prostě nic).Dejme tomu že to člověk koupí nedávno a nemaká jako spousta SMART aplikacií které v průběhu zhasli hodil bych jim to na hlavu ať to pošlou zpátky. Divím se výrobcům TV že jich to nezajímá asi určitě nepřjídou zákazníky :-)) SMART NEBRAT !!!!! (vemte si radši pořádnou dovolenou za ty prachy) Chce se mi zvracet z celého systému SMART TV a jejich podpory ........... Váš nespokojený zákazník

Re: YouTube ukončí podporu starších Smart TV

Vložil kolemjdoucí (bez ověření), 29. Březen 2018 - 12:41

Obrázek uživatele kolemjdoucí

Takzvané chytré smart televize a bluray přehrávače s internetem jsou k ničemu.Lepší řešení je nějaké mini pc třeba raspberry pi , trochu poladit a televizi brát jen jako monitor , stejně se jen seká a neskutečně dlouho načítá cokoliv z internetu .Mě zařízli nějaké apky na bluray od Samsungu.Moje hloupost že jsem si ten krám koupil.

Re: YouTube ukončí podporu starších Smart TV

Vložil Vašek (bez ověření), 29. Červenec 2017 - 12:02

Obrázek uživatele Vašek

Koupím si TV za 60000.-se zabudovanou kamerou kvůli skype zruší ho tak kamera je na hovno a teď ještě youtube.Zvracím.

Re: YouTube ukončí podporu starších Smart TV

Vložil mcm backpack (bez ověření), 18. Březen 2018 - 4:48

Obrázek uživatele mcm backpack

did not see my explosion. Head, I haven't seen my new house… Now I live very conservatively, rough, and I'm afraid I'll throw him too far.