YouTube přidává podporu HDR streamingu

vydáno 14. 11. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa | 1 komentář

Tagy: Chromecast Ultra, Google, HDR, Samsung, YouTube

Společnost Google oznámila podporu HDR videa pro YouTube poprvé v lednu letošního roku. Nyní se tento slib stává skutečností.

Zatím si HDR na YouTube mohou užít majitelé nového „donglu“ Chromecast Ultra a brzy i letošních modelů televizorů od Samsungu.

YouTube postupně přidává podporu high-endových video formátů, včetně 4K, 8K a HFR (High Frame Rate; vysoká snímková frekvence). Nyní k tomu všemu přibývá i HDR, což je zkratka pro High Dynamic Range (vysoké dynamické pásmo).

Nový video formát pokrývá dvě nedávné inovace. Tou první je rozšířené dynamické pásmo s hlubšími odstíny černé, jasnějšími odstíny bílé i vylepšenými detaily stínů a jasných oblastí obrazu. Tou druhou je širší pokrytý barevný prostor, konkrétně až škála Rec. 2020.

Pro sledování HDR videa potřebujete HDR televizi. HDR video nelze srovnávat s HDR fotografií, a tak daný displej potřebuje mít specifický hardware pro reprodukci náročného video formátu.

Jestliže vlastníte jiné zařízení než výše zmíněná, pak máte prozatím smůlu, ačkoliv Google se nechal slyšet, že „bude spolupracovat s partnery na umožnění streamingu HDR.“ HDR videa prozatím nelze sledovat ani na PC.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: YouTube přidává podporu HDR streamingu

Vložil run 3 (bez ověření), 19. Listopad 2018 - 17:30

Obrázek uživatele run 3

Společnost Google oznámila podporu HDR videa pro YouTube poprvé v lednu letošního roku. Nyní se tento slib stává skutečností.