Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

vydáno 27. 11. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 9 komentářů

Tagy: herní konzole, konzole, Microsoft, next-gen, Xbox, Xbox One

Nová konzole Microsoftu, Xbox One, není na světě ani týden a už má na kontě řadu kuriózních problémů, kvůli kterým inženýři ve fabrikách a centrále společnosti rozhodně nemají lehké spaní. Ne že by konkurenční PlayStation 4 netrpěl porodními bolestmi (ostatně jako všechny první modely nových konzolí), avšak o Xboxu je slyšet přece jen výrazně víc.

Nejnověji například ve spojení s hackery. Ano, odvěcí nepřátelé herních konzolí a herního průmyslu obecně opět zaútočili a podle všeho se jim podařilo poměrně snadno dostat k NAND paměti nového Xboxu, což je první zásadní krůček k tomu, aby se konzoli podařilo razantně prolomit a následně na torrenty vysílat jeden nový herní titul za druhým. Hráči sice spílali plánům Microsoftu ohledně DRM a především co se týče plánů na permanentní připojení k internetu s 24 hodinovou nutností check-inu konzole. Pravdou nicméně zůstává, že podobný systém by možnosti útoku na konzoli výrazně zkomplikoval. Nyní se zdá, že Microsoft vsadil na starý přístup jako u Xboxu 360, na němž se pirátské hry smaží od rána do večera.

Xbox One

Útoky hackerů se ale všeobecně očekávaly. Nepříjemnější jsou zprávy o tom, že řadě nových majitelů konzole nefunguje Blu-ray mechanika, jež vydává zvuky jako by se systém snažil disk rozdrtit na prášek, a také, že Britům nefunguje televizní vysílání, neboť Xbox One není dvakrát kompatibilní s tamními televizními službami. V prvním případě Microsoft odměňuje hráče hrou zdarma, v druhém mu nezbývá nic jiného, než začít makat na záplatách, které kompatibilitu zvýší.

A nám nezbývá než si několikrát oddechnout. Díky několikatýdennímu odstupu se k nám možná dostanou konzole, jež se nebudou chovat jako Gremlini o půlnoční svačince a ani problémy s televizním vysíláním nás trápit nemusí. Beztak dávno víme, že u nás téměř žádná ze služeb nebude v nejbližší době funkční.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Pita D (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 11:13

Obrázek uživatele Pita D

Jaký má smysl vůbec tuhle kravinu kupovat? Je to levnější než PC? Ne – po pár koupených hrách, které jsou až 3× dražší než na PC, už je v tom nasypaných tolik peněz jako do nadupaného PC. Kvůli exkluzivním titulům? Zas tolik jich není, aby se to vyplatilo. Kvůli Forze? Ani náhodou. Za rok se zase budeme smát, jak ty hry na Xbox One vypadají blbě v porovnáním s PC, stejně jako tomu bylo na PS…

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil kuchi (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 13:16

Obrázek uživatele kuchi

Dam vam jeden duvod: pohodli. Konzoli zapnu, vlozim disk a hraju. Neresim kompatibilitu, vykon grafiky, velikost pameti, rozliseni, FPS atd. A vim ze bez investice do update budu hrat i pristi rok, za 3 roky atd. Add blbe vypadaji – uspech Wii ukazuje ze grafika neni u her to hlavni

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Pita D (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 14:03

Obrázek uživatele Pita D

Sečteno a podtrženo: konzoloví hráči jsou něco jako diváci Odrinace v růžové zahradě – nemusí u toho přemýšlet, stačí sedět a sežrat vše, co se jim servíruje.

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 17:28

Obrázek uživatele Anonym

ty jsi dobrý trotl … nech si své PC a neotravuj normální lidi, ty lůzo .....

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil mhs (bez ověření), 29. Listopad 2013 - 12:36

Obrázek uživatele mhs

proste LOL

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil th0ca (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 15:18

Obrázek uživatele th0ca

Uspech Wii byl pred 5ti lety? Nyni je Nintendo s WiiU solidne nestastna firma, ktera si muze uz jen o jejich min.uspechu zdat. A ktomu se da navazat… xO nezvlada ani startovni hry pri 1080p, a uz vubec ne, pri 30fps !!! (Dead Rising 3 chodi v 720p a casto pada k 15fps – u nextgentu super)… k cemu porizovat novou konzoli, kdyz ta stara to umi stejne. Sam sem byl doted na PS3, s prichodem novych konzolich me chvili zajimaly, pak me prestaly zajimat a rekl sem si a to ne… postavil sem si za podobny penize jako bude stat PS4 nove PC (fx6300,8gb ram, gtx 660 …) a toto pc mam u tv a hraju na nem tak jak nikdy na nextgenu nebude mozny. Tyhle radoby nextgeny jsou uz jen pro ovce…

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Pajlo (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 11:48

Obrázek uživatele Pajlo

Povedzme si uprimne, suboj PS4 a XONE vyhra ta konzola, ktora bude prva hacknuta. Az vtedy stupnu predaje raketovo hore.

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Listopad 2013 - 12:42

Obrázek uživatele Anonym

Ale zároveñ pro tu platformu dojde k poklesu tržeb za software, což ve výsledku pro hacknutou konzoli žádná výhra nebude, když na ni z důvodu tržeb budou vydavatelé kašlat

Re: Xbox One bojuje s piráty, hardwarem i softwarem

Vložil Anonym (bez ověření), 30. Leden 2014 - 20:41

Obrázek uživatele Anonym

Hack je u obou samozřejmě jen otázkou času. Na druhou stranu bych se neobával jeho masivního rozšíření, k tomu nedošlo ani u starších generací.