Wilson Audio si připomíná svého zakladatele reproduktory Sasha DAW

vydáno 15. 11. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: David Andrew Wilson, Hi-Fi audio, hi-tech, reproduktory, Sasha DAW, Wilson Audio

Reproduktory Sasha DAW (zkratka pro Davida Andrewa Wilsona, kterému jsou věnovány) jsou údajně tou největší změnou v historii platforem Watt, Puppy a Sasha.

Novinka pro audiofily je postavena na osmipalcovém měniči Alexia Series-2. Využívá dvouměničovou konfiguraci uvedenou poprvé v původní verzi Puppy, která podle výrobce optimalizuje rozsah basů, rychlost i dynamiku.

Pro další zlepšení výkonu v oblasti basů tým Wilson Audio kompletně a od základů překopal basovou část reproduktoru, kde zvýšil hlasitost o 13 procent a využil tlustší patentované panely z kompozitního „materiálu X.“

Středové a výškové měniče jsou stejné, jaké byly použité ve WAMM Master Chronosonic, a společně s basy jsou propojeny novým křížením. Stejně jako u větších sourozenců, jako jsou třeba modely WAMM a Alexx, umožňuje modulární design u Sasha DAW rozmístit měniče specificky každé instalaci, čehož výsledkem je přesnější načasování.

Reproduktory jsou ručně vyráběné v Utahu a podle toho taky stojí. Se „standardním“ barevným provedením je koupíte za 39 998 liber (1 180 000 korun), s prémiovými barvami „Wilson Gloss“ 2 tisíce (liber) připlatíte. Za barvu na přání pak další 2 tisíce. Dostupnost v ČR zatím není známa.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře