Wallace a Gromit: O chloupek lepší Blu-ray

vydáno 5. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: A Close Shave, A Grand Day Out, A Matter of Loaf and Death, Blu-ray, Cesta na Měsíc, film, Nesprávné kalhoty, O chloupek, The Wrong Trousers, Wallace & Gromit: The Complete Collection, Wallace a Gromit, Wallace and Gromit

Wallace & Gromit: The Complete Collection (2009)

Dvojici vpravdě legendárních plastelínových postaviček Wallace a Gromita jistě není třeba dlouze představovat, diváky po celém světě baví už dvacet let. Jejich stvořitel, geniální animátor a zručný režisér Nick Park, to s nimi dotáhl až na filmové plátno, o celovečerní komedii Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka ale dnes řeč (bohužel) nebude.

Na Blu-ray se totiž chystají všechny čtyři krátké příběhy s obvyklou stopáží třiceti minut – úplně první W&G „kraťas“ Cesta na Měsíc (A Grand Day Out, FDb.cz), dále Nesprávné kalhoty (The Wrong Trousers, FDb.cz), ovčí „speciál“ O chloupek (A Close Shave, FDb.cz) a zatím poslední A Matter of Loaf and Death (FDb.cz).

Naposledy jmenovaný už na Blu-ray vyšel samostatně, konkrétně pouze u nás v Evropě na britské edici. Naopak pro region A (USA) připravuje společnost Lionsgate už na 22. srpna souhrnné vydání všech výše uvedených humorných snímků. Na disku, honosně nazvaném Wallace & Gromit: The Complete Collection, budou všechny filmy s MPEG-4 AVC obrazem a Dolby Digital 2.0 zvukem, každý bude mít svůj audiokomentář tvůrce Nicka Parkera a krátký tematický dokument o natáčení.

Bonbónkem navrch bude zcela jistě bonusová epizodka ovčího spin-offu Shaun the Sheep Off The Baa, animovaného stejnou technikou jako W&G, ale hlavně všech deset kratičkých epizodek série Cracking Contraptions, ve kterých Wallace a Gromit představují nové, zcela nesmyslné vynálezy. Skutečně kompletní kolekce!

Lionsgate část svých Blu-ray vydání regionálně kóduje, je tedy bohužel možné, že si americkou edici dobrodružství Wallace a Gromita na našich přehrávačích nespustíme. Pokud ale budeme mít štěstí, pak už nákupu nebude nic bránit – českou jazykovou podporu tito animovaní hrdinové skutečně nepotřebují.

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc (A Grand Day Out, 1989)

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc (1989)

Víte, že Měsíc je ze sýra? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa.

Jak všechno dopadne, to uvidíte ve filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě.

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty (The Wrong Trousers, 1993)

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty (1993)

Staří známí Wallace a Gromit se potýkají s charismatickým hamižným zlosynem Tučňákem, který si dělá zálusk na jeden hodně vzácný diamant…

Wallace a Gromit: O chloupek (A Close Shave, 1995)

Wallace a Gromit: O chloupek (1995)

Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara.

Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti“.

Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death (2008)

Wallace and Grommit: A Mater of Loaf and Death (2008)

Nerozlučná podnikavá dvojice Wallace a Gromit se tentokrát pustí do pekařského byznysu. Oproti konkurenci mají pochopitelně značný technologický náskok a i proto se jim daří. Na rozdíl od tradičně zamilovaného Wallacea, však jeho partnera znepokojují zprávy o tajemném likvidátorovi, který je zatížený právě na profesi pekař-cukrář.

Film získal cenu BAFTA za nejlepší krátkometrážní animovaný film.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře