Výstava Tima Burtona se přes velký zájem prodlužovat nebude

vydáno 28. 7. 2014 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky, Tiskové zprávy | téma Filmy, Z domova, Ze světa | 4 komentáře

Tagy: Dům u Kamenného zvonu, Galerie hlavního města Prahy, Tim Burton, Tim Burton a jeho svět, Tim Burton Exhibition, Tim Burton v Praze

Výstavu Tim Burton a jeho svět, z níž jsme přinesli reportáž už v březnu, dosud navštívilo asi 90 tisíc lidí. To z výstavy dělá pro organizátory nejúspěšnější počin tohoto roku a také nejnavštěvovanější výstavu v Domě U Kamenného zvonu vůbec. Zbývá tak akorát čekat, zda se podaří pokořit magickou hranici 100 tisíc. Potenciální návštěvníci čísla mohou navyšovat však už jen jeden týden, neboť po skončení výstavy tuto neděli 3. srpna se začne okamžitě rozebírat a stěhovat do Tokia. Případné prodloužení díky vysokému zájmu fanoušků tedy bohužel není možné, jak dodává Markéta Matoušková z organizace Art Movement, hlavního organizátora výstavy. Zároveň informuje o stoupavé tendenci návštěvnosti s blížícím se koncem a doporučuje na výstavu vyrazit spíše ve všední den.

Burton1

Návštěvníkům výstava nabízí přes 500 exponátů, z toho 150 děl, která ještě nikdy nebyla vystavena. Nádherné prostory galerie umělcovu specifickou tvorbu jen umocňují. Oproti například pařížské výstavě je ta pražská zaměřená především výtvarně, ale i bez kostýmů Batmana či Střihorukého Edwarda v životní velikosti, rozhodně stojí za vidění. Díky charakteru prostor je na výstavě navíc i v letních měsících příjemný chládek, který na přelomu července a srpna návštěvníci jistě ocení.

Tim Burton a jeho svět

Kdy: 28. 3. – 3. 8. 2014

Kde: Dům U Kamenného zvonu, Staroměstské náměstí 13, Praha

Web: www.timburton.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Výstava Tima Burtona se přes velký zájem ...

Vložil Ondřej Doubrava (bez ověření), 28. Červenec 2014 - 14:12

Obrázek uživatele Ondřej Doubrava

Výstava bylan naprosto super, ale vůbec nikde nebylo uvedeno, že je zcela nepřístupná pro vozíčkáře, což cítím malinko jako problém… Naštěstí personál a kustodi byli poměrně dost vstřícní, za což děkuji.

Re: Výstava Tima Burtona se přes velký zájem ...

Vložil A (bez ověření), 28. Červenec 2014 - 16:01

Obrázek uživatele A

To je bohužel dáno charakterem prostor, ale neuvedení této informace ze strany pořadatele lze i tak brát jako pochybení (i když Dům U Kamenného zvonu by z historického hlediska měli znát i mimopražští :)). Já sama ve zmíněném reportu z března prostory označuji jako silně bariérové. Pro další vozíčkáře bude info o vstřícnosti personálu nicméně určitě užitečné, takže za něj děkujeme!

Re: Výstava Tima Burtona se přes velký zájem ...

Vložil Ondřej Doubrava (bez ověření), 28. Červenec 2014 - 21:01

Obrázek uživatele Ondřej Doubrava

Člověku to bohužel dojít nemuselo, protože v ceníku je normálně „naše“ kategorie ZTP (/P). Naštěstí jsem si prozřetelně, i díky vašemu reportu doprovod vzal a zvládli jsme to navzdory fyzickým limitům. (ale doporučuju ty doprovody kdyžtak dva, kvůli točitým schodům :-D ), neviděl jsem jen Karlíkovo interaktivní podzemí, tam už nám to silně nedoporučovali, ale byli milí a výstavu jsme si velmi užili a jsem moc rád, že jsem ji mohl vidět, i když to bylo fyzicky náročnější. Ale mělo to třeba u toho ceníku být na oficiálních webovkách uvedeno. Nicméně troufám si tvrdit, že ten doprovod budou potřebovat i více chodící ZTPáci.

Re: Výstava Tima Burtona se přes velký zájem ...

Vložil A (bez ověření), 28. Červenec 2014 - 23:05

Obrázek uživatele A

Tak uvedené by to tam samozřejmě být mělo a pořadatel se tak může do budoucna leda poučit. :) A věřte, že v podzemí jste zase o tolik nepřišel, je to tam poněkud strohé a tak Vás to rozhodně nemusí mrzet. A se ZTPáky to záleží, no… třeba starší lidé s průkazem (i bez) doprovod jistě ocení, ale ona je ta škála fyzických indispozicí pro průkaz ZTP přece jen poněkud rozsáhlá… Nicméně klidně doporučuji organizátorům napsat, komunikace s PR oddělením byla z mé strany bezproblémová, a tím, že příště dají na web lepší informace, to bude výhra pro obě strany. ;)