Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

vydáno 19. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 9 komentářů

Tagy: Blu-ray, DVD, DVD2Blu, film, HD DVD, Red2Blu, válka formátů, Warner Bros.

Warner Bros. - logo

Tuzemská nabídka Blu-ray titulů ještě stále nedrží krok se situací v zahraničí (i když je to naštěstí stále lepší). Často zde tedy v rámci seriálu Blu-ray filmy na obzoru informujeme o discích, které se v naší distribuci v dohledné době – a možná nikdy – neobjeví. To je sice smutné, následující info vás ovšem rozesmutní ještě daleko více.

Představte si, že máte ze starých časů rozsáhlou sbírku filmů na DVD. Teď, protože chcete jít s dobou a čtete HDmag.cz, postupně znovu nakupujete své oblíbené tituly na Blu-ray a „placky“ s obrazem ve standardním rozlišení prodáváte po bazarech (což se skoro nevyplatí), rozdáváte známým (za což vás mají rádi) nebo vozíte k rodičům či na chalupu (i když i tam by se Blu-ray přehrávač s plochou televizí jistě dobře hodil…).

Jde to ale i jinak, příjemněji. Studio Warner tento týden rozjelo kampaň DVD2Blu, v rámci které si můžete vyměnit filmové DVD disky za jejich Blu-ray vydání. I když se jedná jen o omezený výběr titulů z produkce Warner Bros. (zatím jich je kolem padesáti, ale postupně přibývají další) a za každý takto získaný Blu-ray disk zaplatíte osm až deset dolarů (v přepočtu asi 150–200 korun), celá akce působí velmi příjemně.

DVD2Blu - logo

Warner Bros. se o své zákazníky takto nestará poprvé – od jara letošního roku je k dispozici podobná akce Red2Blu, umožňující výměnu mrtvých HD DVD disků za Blu-ray. Samozřejmě je v tom jeden háček – DVD2Blu a samozřejmě i Red2Blu platí pouze pro Severní Ameriku, u nás v Evropě si o něčem takovém můžeme nechat jen zdát.

Tak co? Jak moc jste z toho smutní? Pořizujete si vůbec své oblíbené filmy znovu na Blu-ray, i když už je máte na DVD?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil heksa (bez ověření), 19. Listopad 2009 - 17:53

Obrázek uživatele heksa

ja sem smutnej jak cip ale uz si pomalu zacinam zvykat ze v tyhle vyj***ny republice to takhle proste je, jako ted ta akce na Amazon.com gde maj filmy na Blu-ray od Pixaru v cetne novinky UP ve 4 diskovy edici za 300,– KC !!! lepsi se odstehovat z tyhle zapomenuty, civilizaci nedotceny zeme

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil Anonym (bez ověření), 21. Listopad 2009 - 21:22

Obrázek uživatele Anonym

Ano, přesně tak ! Rád bych aby nás vlastnila Amerika nebo Anglie prtž hned by to tady bylo mnohem lepší! ( dostupnost všeho, lepší dálnice, ekonomika, plat atd…) Kdo by to nechtěl ??!

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil d.f.h, 21. Listopad 2009 - 22:29

Obrázek uživatele d.f.h

Nemůžu jinak – ty už to nehul! :-)

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil Piskot (bez ověření), 19. Listopad 2009 - 19:31

Obrázek uživatele Piskot

Možná sem takovéto zprávy ani nedávat?!

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil PEPEK (bez ověření), 19. Listopad 2009 - 23:14

Obrázek uživatele PEPEK

A kdyz vam reknu dalsi vec ze v Nemecku davaj zaruku n PDP Panasonic na 5 let.U nas 2 roky. Taky si hodne casto rikam kde to ziju. Tato zeme prolezla spinou, korupci, zavisti, mafii atd. Je jen jedna velka dira. Kod emigroval v 50, 60, 70, 80, 90 letech udelal dobre. Ale kdo neemigroval v soucastnosti je hlupak jako ja. :-(

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil Honza (bez ověření), 20. Listopad 2009 - 8:48

Obrázek uživatele Honza

Neviděl bych to tak černě. Ta akce je jistě sympatická, ale na druhou stranu, ne všechny filmy mají tak špičkový obrazový přepis, aby rozdíl mezi Blu-ray a DVD byl nějak supervýrazný. Jistě, je zřetelný, ale v mnoha případech ne vyloženě propastný.

A navíc, ne u všech filmů se vyplatí si znovu kupovat Blu-ray a těžce s větším či menším prodělkem se zbavovat DVD, protože Blučka se vyplatí hlavně u vizálně nabušených filmů, tedy hlavně blockbusterů. U konverzačních filmů nebo u černobílých filmů ze 40. a 50. let nemá cenu si je kupovat znovu. Lepší obraz potěší, ale pokud se film odehrává třeba v jednom domě a v pár místnostech, kdy spolu několik lidí mluví u snídaně, tak ostřejší a čistší obraz tomu už nijak výrazně nepřidá.

Když se porovná počet filmů, které vyšli na DVD s těmi, co jsou v prodeji na Blu-ray, tak ještě dlouho nebude platit, že lze kompletně obměnit sbírku DVD za Blu-ray.

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil papinak (bez ověření), 20. Listopad 2009 - 10:11

Obrázek uživatele papinak

To co mám na DVD už na BLU-RAY nekupuju.Přeci jen PS3 má velice kvalitní upscaling.Jedninou vyjímku chci udělat u Terminátoří série.

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil Majki (bez ověření), 20. Listopad 2009 - 11:57

Obrázek uživatele Majki

Proc o tom pisete, kdyz mi zase utrem nos? Nas chcete ocividne jen nastvat, co? :P

Re: Vyměňte svou sbírku DVD za Blu-ray disky!

Vložil Majki (bez ověření), 20. Listopad 2009 - 11:58

Obrázek uživatele Majki

mY, se omlouvam za chybku.