Výkonný LCD projektor Hitachi CP-X809

vydáno 18. 3. 2009 | autor Hitachi DMG | sekce Tiskové zprávy | téma Projektory

Tagy: BNC, CP-X807, CP-X809, HDMI, Hitachi, LCD, projektor, RGB, RJ-45, S-Video, SD, USB, XGA

Hitachi - logo

Nový projektor Hitachi dramaticky prodlužuje intervaly pro údržbu a současně poskytuje výjimečně vysoký jas 5000 lumenů

Společnost Hitachi Digital Media Group oznámila uvedení projektoru CP-X809 určeného pro pevné instalace ve středních a velkých prostorech, jako jsou konferenční místnosti a přednáškové sály, a současně i pro nové oblasti využití jako digitální informační obrazovky a veřejné tabule.

Nový model si zachovává výjimečné výkonnostní parametry svého sourozence CP-X807, ale navíc dramaticky snižuje cenu celkového vlastnictví díky eliminaci nákladných cyklů údržby v důsledku použití komponent s extrémně dlouhou dobou životnosti.

Projektor CP-X809 se vyznačuje novým hybridním filtrem, který za normálních podmínek vydrží až 4000 hodin provozu, což se shoduje s dobou životnosti lampy, která je rovněž 4000 hodin, a umožňuje tak dosáhnout ohromných úspor nákladů na údržbu během celé doby životnosti projektoru.

LCD projektor Hitachi CP-X809

„Uvedení projektoru CP-X809 demonstruje, že Hitachi pokračuje v neustálých inovacích s cílem naplnit požadavky zákazníků na výkon a nízkou cenu vlastnictví, které se spojují v provedení, které je snadné používat a současně má vysoce kvalitní specifikace. U modelu CP-X809 si můžete postupně odškrtat všechny jednotlivé požadavky, které na projektor můžete klást – od bohatých možností síťového propojení a výbavy pro nejrůznější druhy připojení, které odolají i budoucím nárokům, až po součásti s dlouhou životností, což znamená, že projektor je schopen bezúdržbového provozu nejméně po dobu 4000 hodin,“ říká Axel Kutschke, hlavní manager divize prezentačních produktů společnosti Hitachi Digital Media Group.

„Tyto prodloužené intervaly údržby otevírají možnosti celé řady nových způsobů použití, včetně veřejných tabulí a digitálních informačních obrazovek, které byly dosud nereálné kvůli nákladům na údržbu.“

Nový hybridní filtr vzduchu snižuje provozní náklady, protože poskytuje nejméně 4000 hodin provozu v normálních provozních podmínkách, což ve spojení s dlouhou dobou životnosti lampy a LCD panelu nabízí takový interval pro údržbu, že na ní můžete po osazení projektoru prakticky zapomenout (styl „fit-and-forget“).

LCD projektor Hitachi CP-X809

Výkonný software pro správu projektorů přes síť, jenž uživatelům pomáhá při jejich ovládání, diagnostice, monitorování a řízení, dokáže současně zasílat upozornění v podobě e-mailových zpráv s varováním, že nastal čas pro plánovanou údržbu – to je obzvláště důležité, když intervaly pro její provedení jsou tak dlouhé.

Jas 5000 lumenů projektoru CP-X809 znamená, že uživatelé mají široké pole možností promítat velký, ale přitom velmi jasný obraz v jakémkoli prostředí. Vysoce kvalitní obraz s rozlišením XGA má kontrastní poměr 1000:1 a vytváří jej 3LCD panel s úhlopříčkou 0,8" (2 cm) a prodlouženou dobou životnosti na 10000 hodin v normálních provozních podmínkách.

Funkce nastavení aktivní iris clony upravuje obraz automaticky tak, aby bylo vždy dosaženo co nejlepšího kontrastu obrazu a hloubky perspektivy i u tmavých scén. Režim promítání za denního světla rovněž zajišťuje živý obraz i v běžném osvětlení.

LCD projektor Hitachi CP-X809

Společnost Hitachi – jako vždy – zaručuje, že široké možnosti použití a zabezpečení jsou na předních místech seznamu priorit, které má projektor CP-X809 nabízet. Počínaje novým dálkovým ovladačem, který je ještě snadnější používat, a konče oblíbenými funkcemi, jako jsou vlastní pojmenovávání vstupů a předvolby rozlišení.

Nové šablony umožňují promítat na černé a bílé tabule linky usnadňující psaní. Nový model je navíc vybaven všemi možnostmi zabezpečení, díky nimž se projektory Hitachi řadí mezi nejlépe zabezpečené na trhu – patří mezi ně ocelový bezpečnostní třmen, zámek Kensington, detektor změny polohy, ochrana pomocí PIN kódů a upozornění při odpojení od sítě.

Přestože je projektor CP-X809 vybaven síťovým připojením pomocí konektoru RJ-45 a možností síťových prezentací, je rovněž k dispozici s volitelným doplňkem pro bezdrátové připojení k síti, které nabídne další možnosti: například možnost provádět bezdrátové prezentace. Přístup k projektoru v síti je nyní ještě snadnější díky nové funkci, která umožňuje rychlou a bezpečnou výměnu a ověření přístupových hesel.

LCD projektor Hitachi CP-X809

Možnosti instalace jsou všestranné díky vysoce kvalitním rozhraním HDMI a BNC, která zaručují bezproblémové použití i v budoucnu. K dispozici jsou současně i kompozitní, složkový, RGB, S‑video a USB vstup spolu se slotem pro paměťové karty SD, který umožňuje využít další funkce – například možnost předvádět prezentace bez použití PC.

Jednoduchý mechanismus pro manuální posun objektivu zajišťuje rychlou a bezproblémovou instalaci ve všech situacích a přitom snižuje celkovou hmotnost a pomáhá dosáhnout ještě větší spolehlivosti. A konečně – projektor lze uplatnit v prostorech jakékoli velikosti díky možnosti použít některý z řady čtyř volitelných objektivů – od dlouhé až po ultra krátkou projekční vzdálenost – které zvládnou projekční vzdálenosti od 1,6 metru až po 15,1 metru.

Projektor Hitachi CP-X809 je v Evropě k dostání od února 2009.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře