Vodní svět dostane šanci na Blu-ray

vydáno 20. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, D-Box, DTS-HD Master Audio, film, MPEG-4 AVC, Šílený Max, Vodní svět, Waterworld

Vodní svět (Waterworld, 1995)

Mezi mnoha finančními filmovými propadáky je hned několik snímků, které nejsou vyloženě špatné. Jen několikanásobně přetáhly svůj rozpočet, přecenily zájem zmlsaného publika a nedokázaly se v rámci žánru dostat nad průměr. Kromě Ostrova hrdlořezů, který patří mezi největší takové tragédie, je to také Vodní svět (Waterworld, FDb.cz) Kevina Costnera.

Postkatastrofické filmy mají hned několik svých nekorunovaných králů (například série Šílený Max), Vodní svět mezi ně ale rozhodně nepatří, dokonce u fanoušků žánru vzbuzuje místy spíš nechtěný úsměv. Není to ale opravdu tak špatné, jen místy trochu… kýčovité.

Blu-ray vydání připravuje připravuje pro region A (USA) na 20. října studio Universal. Disk nebude kromě filmu samotného s MPEG-4 AVC obrazem a DTS-HD Master Audio 5.1 zvukem obsahovat vůbec žádné bonusy, jen trailery, BD-Live funkcionalitu (Basic Download Center) a také D-Box motion kód, což z běžných smrtelníků ocení jen několik šťastných jedinců.

Studio Universal svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje, americkou edici Vodního světa si tedy budeme moct přehrát i v Evropě. Českou jazykovou podporu ale obsahovat nebude, ta by se mohla teoreticky objevit až na některé z mutací vydání pro náš region B, které ale zatím nebylo ohlášeno.

Vodní svět (Waterworld, 1995)

Vodní svět (1995)

Při náhlém oteplení došlo k zaplavení pevnin a zbytky lidstva živořící po staletí na umělých ostrůvcích a lodích. Samotář bez rodiny, přátel a domova zvaný Námořník (Kevin Costner) se potuluje světem na bizarním plavidle a zachrání před smrtí dívenku Enolu spolu s její nevlastní matkou Helenou. Ty chce unést bezohledný vůdce pirátů…

Fascinující „vodní svět“ je plný vizuálních efektů a nabízí velkolepou hollywoodskou podívanou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře