Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při výrobě?

vydáno 16. 5. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 5 komentářů

Tagy: Blu-ray, Bontonfilm, film, SteelBook, The Wolf of Wall Street, Vlk z Wall Street

Dnešní zpráva asi spoustu sběratelů limitovaných edic nepotěší. Vzhledem k tomu, že za tři dny vycházející britský steelbook Vlka z Wall Street vyjde zákazníky téměř na tisíc korun (a balení nebude obsahovat českou lokalizaci), mnozí se upnuli na vidinu tuzemského steelbookového balení, které podle návrhů nevypadalo vůbec špatně. Sice nebylo podobně kreativní jako právě britská varianta, při téměř poloviční ceně šlo však stále o líbivý sběratelský kousek.

Vlk z Wall Street - hotový steelbook

Proto je škoda, že se buď při výrobě ve firmě SCANAVO, která má na starost v podstatě všechny steelbookové edice nejen v Evropě, anebo při zadávání objednávky Bontonfilmem pár detailů příliš nepovedlo, a tak je zadní minimalistický design s byznysmanem a embosovaným vlkem nevycentrovaný a s prazvláštním kuželem ve spodní části, což může být způsobeno špatným rozhodnutím embosovat právě siluetu vlka a nikoli lidskou postavu.

Pikantní příchuť celý problém získává s tím, že se od steelbooku do určité míry distancuje jeho poloviční strůjce obchod Filmarena, který v prohlášení na Facebooku doporučuje, aby si vyrobené kusy zákazníci nekupovali a dali tak najevo nespokojenost s de facto vadným kusem. Proč vadným? Dle návrhů, které Filmarena uveřejnila, měla být zadní strana steelbooku vycentrovaná a bez kuželu na spodní straně. Takže se dá určité rozlícení nad tím, že partner v podobě distributora nakonec schválený návrh nepoužil, anebo nezajistil dostatečnou kontrolu vyrobeného produktu, velmi dobře chápat.

Návrh pro výrobce SCANAVO

Bontonfilm dle vyjádření Filmareny nastalý problém řešit nehodlá a je s výsledným balením spokojený. Ostatně proč by nebyl, když má aktuálně na skladě několik stovek kusů v hodnotě, která by se dost možná těžko vracela i při „nekazovém“ výrobku. Natož nyní, když jeden z hlavních odběratelů v podstatě vybízí k bojkotu celého produktu a vyčkání na případnou novou várku, jejíž vznik se ovšem jeví jako nepravděpodobný.

Bude zajímavé, jak se celá situace vyvine a jestli fanoušci sběratelských edic opravdu titul kvůli obalu nezakoupí (steelbook měl vyjít s exkluzivním předstihem oproti amaray balení), anebo nakonec sklopí uši a poslušně odeberou své objednávky. Ostatně dříve vydané digibooky Plánu útěku, popřípadě Hunger Games rovněž nejsou bez chyb, ale to tolika lidem nevadilo. Kaz na vnějším obalu očividně působí jako rudý hadr na býka, jehož by možná uklidnila jedině výrazná sleva.

Vlk z Wall Street - hotový steelbook

Prohlášení Filmareny na Facebooku

Dnes se nám do rukou dostal SteelBook VLK Z WALL STREET. Bohužel nás nepříjemně zaskočila podoba zadní strany, která se odchyluje od našeho původního návrhu ve dvou případech. Tím zásadním je nevycentrovaný obrázek postavy s vlkem. Druhým je na první pohled ne příliš patrný kužel, který přesahuje debosovaného vlka ve spodní části SteelBooku. Tyto výhrady jsme ihned tlumočili Bontonfilmu, který měl na starosti výrobní a logistickou část spolupráce. Chtěli jsme tuto záležitost řešit interně, ale distributor slovy Terezy Šmolíkové stojí za názorem, že se jim tyto vyrobené SteelBooky líbí a jsou s nimi spokojeni. My s tímto názorem nesouhlasíme a požadujeme výrobu nových kusů, které budou perfektní a budou vypadat tak, jak jsme je navrhli a fanoušci vybrali, proto jsme se rozhodli celou záležitost řešit veřejně, společně s vámi. Bohužel se kvapně blíží termín, kdy SteelBooky vstoupí do prodeje, a celou záležitost se nepodaří vyřešit ze dne na den, proto doporučujeme všech obchodníkům a fanouškům, aby od Bontonfilmu požadovali perfektní kusy a tyto kusy, které poznáte podle nevycentrované siluety na zadní straně, nekupovali a nepřímo tak žádali o novou výrobu. O dalším vývoji vás budeme informovat v pátečním speciálu ke SteelBooku VLKA Z WALL STREET, kde jsme se chtěli zabývat příjemným unboxingem, ale bohužel se situace dnes poněkud zkomplikovala.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při ...

Vložil th0ca (bez ověření), 17. Květen 2014 - 9:41

Obrázek uživatele th0ca

Celej ten SB stoji za prd. Ta fotka na disku, ta uvnitr, oboji jak z lacinyho domaciho porna. Jedina co dava smysl je hlavni strana. Nicmene zajimave, ze tu uz nikdo netrapi s tim jak je to suprcupr a ze zas skryta reklama na FG.cz . Hh.

Re: Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při ...

Vložil Antith0ca (bez ověření), 18. Květen 2014 - 15:23

Obrázek uživatele Antith0ca

Ja bych rad zhodnotil, ze podle me existence, ktera zde vystupuje pod pseudonymem th0ca je afektovany chudak, ktery si leci komplexy vykriky zpoza monitoru s klavesnici. Pokazde se zde strani zasadne za autora, nicmene ty jeho kecy a vypady smerem k tretim stranam signalizuji, ze evidentne nema moc velke sebevedomi. Je mi jasne, ze v teto diskuzi bude velky kral, takze uz mu na jeho dalsi chytrorypavky reagovat nebudu :-)

Re: Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při ...

Vložil th0ca (bez ověření), 19. Květen 2014 - 11:10

Obrázek uživatele th0ca

jj to sedi od chudaku co zde pisou jen pod prezdivkou Anonym..

Re: Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při ...

Vložil Disk (bez ověření), 18. Květen 2014 - 21:05

Obrázek uživatele Disk

Částečné OT: Bude Blu-ray disk obsahovat původní čtyřhodinový sestřih nebo na českém vydání „pouze“ tříhodinová kinoverze?

Re: Vlk z Wall Street: Český steelbook se pokazil při ...

Vložil JoP (bez ověření), 18. Květen 2014 - 22:16

Obrázek uživatele JoP

Ač byl rozšířený sestřih původně avizován, nikde ve světě nakonec nevyšel – včetně ČR…