Vizio začíná prodávat referenční 4K TV s HDR, nejdražší je za 3 miliony Korun

vydáno 29. 10. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory | 3 komentáře

Tagy: 4k tv, HDR, Reference Series, ultraHD, VIZIO

Společnost Vizio uvádí na trh 4K TV (Reference Series), které byla oznámeny v dubnu letošního roku.

Zařízení podporují obrazovou technologii Dolby Vision HDR, která nabízí bezkonkuenční barvy, kontrast a jas. Modely referenční série jsou k dispozici ve dvou provedeních, z nichž menší, 65palcové, vyjde na nějakých 6 tisíc dolarů (150 tisíc Kč) , větší, 120palcové, pak na ohromujících 130 tisíc dolarů (3,2 milionu Kč). Pokud máte zájem (a dostatek financí), můžete si jednu z televizí hned objednat na webu výrobce.

K dalším specifikacím obou zařízení se řadí celoplošné LED podsvícení rozdělené do 384 aktivních zón, podpora HDR (HDMI 2.0a) a reprodukce zvuku buďto Dolby (nevíme to jistě, ale patrně i Atmos) nebo DTS. Výrobce také slibuje reprodukci basů již od frekvence 20 Hz prostřednictvím bezdrátového subwooferu připojeného pomocí bluetooth technologie. Jak již z ceny vyplývá, nejsou televize pro každého, nicméně Vizio, na rozdíl od mnohých konkurentů, neomezuje výrobu na limitovanou edici.

Vizio není na našem trhu známou značkou, prodává především v USA, kde nabízí i běžné cenově dostupné (vlastně až levné) 4K televize, je tedy otázkou zda s hi-end řadou uspěje.

Zdroj: EnGadget, Visio.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Vizio začíná prodávat referenční 4K TV s HDR, ...

Vložil Jarry (bez ověření), 30. Říjen 2015 - 16:33

Obrázek uživatele Jarry

Dobrý den, jak jsem již psal zhruba před týdnem, ani tento dnešní příspěvek se nebude týkat současného článku o televizích značky Vizio, je opět určen redakci či odpovědnému člověku zastupující magazín HD mag. Současná přeorientace na spíše technický ráz příspěvků mně osobně nevadí, i když právě informace týkající se vydávaných filmů na Bd, jejich specifikace, provedení, recenze… to je to nejcenější a nejméně dostupné v naší pr…kotlině!
To co mi jako pravidelnému a letitému čtenáři stránek HD magu opravdu v současnosti vadí, je to občasné, náhodné a povrchní navěšení nových příspěvků. Pánové, zečněte makat na 150 procent, nebo se na to radši…víte co , né?
Stále váš čtenář Jarry

Re: Vizio začíná prodávat referenční 4K TV s HDR, ...

Vložil Anonym (bez ověření), 31. Říjen 2015 - 19:48

Obrázek uživatele Anonym

Také se přimlouvám, aby byly zařazovány recenze u nás vycházejících BrD s filmy.

Re: Vizio začíná prodávat referenční 4K TV s HDR, ...

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Listopad 2015 - 19:39

Obrázek uživatele Anonym

Ked uz pisat o technike tak cenovo dostupnej… osobne ma nezaujimaju clanky o veciach co si mozno nebudu moct dovolit kupit ani moje vnucata.. a keby aj boli cenovo casom taketo tv dostupne tak uz budu uplne iny technicky level