Verbatim SSD Secure ExpressCard s hardwarovým šifrováním

vydáno 3. 12. 2009 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: AES, ExpressCard, ExpressCard SSD, PCI, pevný disk, Secure ExpressCard, SSD, SSD Secure ExpressCard, Verbatim, Windows

Verbatim - logo

Vysoce zabezpečené přenosné úložiště s kapacitou 32 GB nebo 16 GB

Verbatim představil SSD Secure ExpressCard vybavený hardwarovým 256-bitovým AES šifrováním. Disk kombinuje inovativní úložnou technologii SSD (solid-state drive) s účinnou bezpečnostní ochranou. SSD Secure ExpressCard, první produkt svého druhu na světě, je k dostání v kapacitách 32 GB a 16 GB za 3159 Kč a 1859 Kč (doporučená maloobchodní cena).

  • Hardwarové 256-bitové AES šifrování
  • Povinné zadávání přístupového hesla
  • Obsah disku je automaticky smazán po 10 neúspěšných pokusech o zadání hesla
  • Disk je možné kompletně uložit do interního ExpressCard slotu
  • Nízká spotřeba – delší výdrž notebooků a netbooků při provozu na baterie
  • Robustní tělo a vysoká odolnost vůči nárazům
  • Kompatibilní s Windows XP a Vista

Poptávka po přenosných úložných řešeních, které vyhovují přísným bezpečnostním normám, v uplynulých měsících výrazně vzrostla. Verbatim proto nabízí SSD Secure ExpressCard s hardwarovým 256-bitovým AES šifrováním, které garantuje maximální zabezpečení uložených dat.

Verbatim  SSD Secure ExpressCard 16 GB s 256-bitovým AES šifrováním

Hardwarové šifrování s povinným zadáváním přístupového hesla chrání uložená data i tehdy, pokud disk padne do nepovolaných rukou. Bezpečnost navíc umocňuje fakt, že po 10 neúspěšných pokusech o zadání hesla je veškerý obsah disku automaticky smazán. Novou funkcí je možnost přidělení hesla pro návštěvníky, které zpřístupní všechna nebo jen vybraná data třetím osobám.

SSD disk je velmi robustní a odolný vůči nárazům a vibracím. To z něj činí ideální vysokokapacitní přenosné úložiště. Klíčovou výhodou technologie SSD je také nízká spotřeba, která se projeví výrazně delší výdrží notebooků a netbooků při provozu na baterie.

Díky kompatibilitě „plug and play“ je SSD Secure ExpressCard okamžitě připraven k použití bez nutnosti předchozí instalace softwaru či administrátorských oprávnění. Disk můžete použít i jako dlouhodobé rozšíření kapacity vašeho netbooku či notebooku.

„V uplynulých měsících jsme zaznamenali prudký růst na SSD trhu. Verbatim tuto příležitost využil a rozšířil svou řadu SSD ExpressCard o hardwarově šifrovaný model: SSD Secure ExpressCard. Naším cílem je reagovat na rostoucí poptávku po bezpečných přenosných datových řešeních prostřednictvím inovativních produktů, které přicházejí s již integrovaným aspektem zabezpečení,“ vysvětluje Hans-Christoph Kaiser, Business Development Manager Verbatim EUMEA.

SSD Secure ExpressCard od Verbatimu je možné uložit do PCI ExpressCard slotu, který je běžnou součástí moderních přenosných počítačů. Disk je kompatibilní s Windows XP a Vista a v obchodech je k dostání v kapacitách 32 GB a 16 GB.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře