Verbatim Blu-ray Dual Layer 50GB - 1000x přepisovatelný záznam

vydáno 1. 3. 2011 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma Datová média | 2 komentáře

Tagy: BD-RE, BD-RE DL, Blu-ray, Hardcoat Scratch Guard Protection, médium, SERL, Super Eutectic Recording Layer, Verbatim

Verbatim - logo

Nový přepisovatelný disk BD-RE DL 2X od Verbatimu nabízí 50 GB úložné kapacity, což z něj činí ideální nosič pro každodenní zálohu dat, záznam domácího videa nebo obsahu určeného pro televizní vysílání.

Svrchní vrstva Hardcoat Scratch Guard chrání disk před škrábanci, otisky prstů, prachem, vodou i olejem, zatímco osvědčená technologie SERL (Super Eutectic Recording Layer) zajišťuje vynikající kompatibilitu a až tisícinásobnou přepisovatelnost uložených dat.

Uvedením nového BD-RE DL 50GB 2X již Verbatim nabízí všechny formáty Blu-ray disků dostupné na trhu.

Nový Blu-ray disk je k dostání v obchodech za doporučenou cenu 319 Kč za kus.

Nový formát BD-RE DL 50GB 2X

  • Úložná kapacita 50GB desetinásobně převyšuje kapacitu standardního DVD-R
  • Vynikající rychlost přehrávání
  • Hardcoat Scratch Guard Protection chrání před škrábanci, otisky prstů, prachem, vodou i olejem
  • Technologie SERL (Super Eutectic Recording Layer) zajišťuje vynikající kompatibilitu a až tisícinásobnou přepisovatelnost uložených dat
Verbatim Blu-ray Dual Layer 50GB

Média Blu-ray jsou pro spotřebitele stále lákavější volbou pro záznam a archivaci dat – jak v domácí, tak i profesionální sféře.

Verbatim na tuto poptávku reaguje uvedením nového Blu-ray disku BD-RE DL 50GB 2X, který nabízí až desetinásobek kapacity běžného DVD-R pro spolehlivé a bezpečné zálohování dat, počínaje fotografiemi až po video a dokumenty.

Umožňuje vynikající rychlost přehrávání a díky ochranné vrstvě Hard Coat a technologii SERL jej lze až 1000× přepsat bez poklesu kvality záznamu.

Speciální ochranná vrstva Hard Coat chrání disk zejména před škrábanci, otisky prstů a prachem, čímž pomáhá vyhnout se problémům během zápisu nebo přehrávání dat.

„Díky vrstvě Hard Coat a záznamovým technologiím vyvinutých naší mateřskou organizací Mitsubishi Kagaku Media se naši zákazníci mohou spolehnout, že vlastní média té nejvyšší kvality,“ říká Torsten Leye, Marketing Manager Optical ve společnosti Verbatim EUMEA.

Nový přepisovatelný Blu-ray disk od Verbatimu s kapacitou 50 GB je kompatibilní se všemi stávajícími Blu-ray mechanikami a vyhovuje specifikacím Blu-ray Disc Alliance.

Verbatim/Mitsubishi Kagaku Media je přispívajícím členem Blu-ray Disc Association (BDA) a jako přední hráč na trhu CD, DVD a Blu-ray nosičů udržuje blízké vztahy s největšími výrobci optických přehrávačů a záznamových zařízení.

Verbatim spolupracuje s výrobci hardwaru, kterým poskytuje optická média za účelem testování a optimalizace nově vyvíjeného hardwaru. Díky tomu mají spotřebitelé jistotu, že média Verbatim jsou vždy kompatibilní s hardwarem od předních výrobců. Stejně jako všechny CD, DVD a Blu-ray nosiče Verbatim, i nový disk přichází s doživotní zárukou.

Disky Blu-ray dostaly své jméno podle technologie modrého laseru. Kratší vlnová délka laseru způsobuje, že je paprsek zabarven do modra. Zatímco u DVD nosičů se používá červený laser s vlnovou délkou 650 nm, modrý laser má vlnovou délku pouze 405 nm.

Výhoda modrého laseru s kratší vlnovou délkou spočívá v tom, že umožňuje vypálit na disk fyzicky menší datové jamky a tím výrazně zvýšit množství dat, které disk pojme.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Verbatim Blu-ray Dual Layer 50GB - 1000x ...

Vložil Anonym (bez ověření), 8. Červen 2011 - 16:02

Obrázek uživatele Anonym

Za koľko minút sa asi napáli takéto médium?

Re: Verbatim Blu-ray Dual Layer 50GB - 1000x ...

Vložil Martin (bez ověření), 15. Prosinec 2011 - 12:20

Obrázek uživatele Martin

Za tuhle cenu naprosto nepoužitelná záležitost.......tak za 50 Kč už by se o tom dalo uvažovat, ale ted.........:(