Vánoční "last minute": 5 Blu-ray tipů (nejen) pro děti

vydáno 22. 12. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, tipy

Řešíte vánoční dárky na poslední chvíli? Nebojte, my taky. Ale jako zkušení Blu-ray harcovníci máme v rukávu pár tipů.

Jak vycvičit draka 2 (recenze)

Jak vycvičit draka 2 (How to Train Your Dragon 2, 2014) (Blu-ray)

Škyťák a Bezzubka jsou zpátky! A pokud ve vašem okolí běhá chlapec okolo deseti let, který má neustále chuť bojovat s bezprávím, tenhle film je přesně pro něj. Škyťák se totiž ve druhém díle střetává s novým nepřítelem, který chce ovládnout všechny draky a s jejich pomocí si podmanit vše, kam jen oko dohlédne. Což se mu samozřejmě nesmí povést a lidsko-dračí duo je v první linii těch, kteří udělají vše pro to, aby vše zůstalo při starém. Dějově se tentokrát sází spíše na jistotu. Myšlenkově se však opět řeší dospělá témata z ranku přebírání zodpovědnosti a nástupnictví po otci. Lvímu králi tudíž tentokrát můžete dát pohov. Jak vycvičit draka 2 rádo zaskočí. A vezme s sebou pravděpodobně nejlepší animaci letošního roku.

Princezna nevěsta

Princezna Nevěsta (Princess Bride, The, 1987) (Blu-ray)

Televizní obrazovky jsou sice princezen a princů plné již teď. Unikát z ranku Princezny nevěsty byste však mezi nimi hledali marně. Pohádkové dobrodružství režiséra Roba Reinera (Stůj při mně, Když Harry potkal Sally) se vymyká běžným pohádkovým mustrům, řadě tradičních klišé se vysmívá do tváře a ve svém středu má hrdiny, antihrdiny a padouchy, pro které stojí za to upustit na dvě hodiny od vánočního cukroví a jen se nechat unášet bezešvým vypravěčstvím, jemným smyslem pro humor a zdravou dávkou romantiky. A jelikož je Princezna nevěsta „nad věcí“, pobaví se u ní nejen děti, ale i ti, kteří si myslí, že příběhům o střetu dobra se zlem již odrostli. Na Westleyho a Buttercup není nikdy pozdě. „Dobrý den, jmenuji se Inigo Montoya, zabil jste mi otce, připravte se zemřít.“

Mrňouskové

Mrňouskové Nechcete svým dětem (a vlastně ani sobě) cpát jen hollywoodskou fašírku? Zkuste Mrňousky! Opomíjený francouzský klenot, jenž v celovečerním podání vypráví o válečném střetu dvou mravenčích kultur nad zbytky lidského pikniku. Na dětský film dostanete nečekaně velkolepé provedení, skvostnou animaci, pořádnou dávku vtipu a co je nepřekvapivější, i pro dospělého plný kotel napětí a akce. Jako němá alternativa k Hobitovi jasná tutovka. Navíc v jediném film bez zbytečných vedlejších linií a samoúčelných akčních scén. A kdo nebude mít dost, může se poohlédnout po původním seriálu.

Lego příběh (recenze)

Lego příběh (Lego Movie, 2014) (Blu-ray)

Máte v rodině hyperaktivní dítě, na které jsou běžné animáky a pohádková dobrodružství příliš pomalá? Zkuste se společně vydat do světa Lego příběhu, v němž musí „vyvolený“ Emmet spasit svět před proradným korporátním nepřítelem s nejničivější zbraní na planetě – vteřinovým lepidlem. Lego příběh je nejen ďábelsky rychlou komediálně akční jízdou, ale zároveň i důmyslným příběhem podporujícím kreativitu v divácích všech věkových kategorií. A komu by to bylo málo, dostane hromadu popkulturních odkazů a hromadu meta-vtípků na účet dnešní fastfoodovou kávou prolité a nablblými seriály odkojené společnosti. Zkrátka přesná kostičková práce, kterou schvaluje i „opravdový umělec“ Batman.

Ledové království (recenze)

Ledové království (Frozen, 2013) (Blu-ray)

„Let it go, let it go…“ Královské sestry Elsa a Anna zvládly svými písněmi a roztomilostí omámit děti i dospělé již před rokem a od té doby většina z nás marně bojuje s tím, aby je dostala pryč z hlavy. Příběh Ledového království možná není v rámci disneyovský animáků nejpromyšlenejší a při troše snahy byste ho dokázali rozebrat několika dobře mířenými údery. Proč to však dělat, když se jedná o vizuální skvost s nádherným soundtrackem, jenž i tak drží velmi dobře pohromadě a navíc nabízí dostatek dojemných, okouzlujících i humorných momentů, nad nimiž sváteční dny utíkají dvojnásobnou rychlostí.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře