Vánoční Blu-ray Tipy: 5 Blu-ray kolekcí, které byste měli najít pod stromečkem

vydáno 27. 11. 2014 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, Clint Eastwood, film, Planeta opic, Qatsi trilogie, Steven Spielberg - Režisérská kolekce, Vetřelec: Antologie

Vánoční svátky začínají za necelý měsíc, a tak většině z nás nezbývá mnoho času na dokoupení dárků, které by našim blízkým udělaly radost. A platí to i přesně naopak. A protože na doporučení jednotlivých filmů vhodných k nalezení pod vánočním stromkem ještě dojde řada, dnes se vám pokusíme doporučit Blu-ray kolekce, které by bylo jednoznačně příjemné nalézt mezi tradiční zásobou fuseklí, spoďárů a kosmetiky.

Vánoční všehochuť

Steven Spielberg – režisérská kolekce

Steven Spielberg - Režisérská kolekce (2014) (Blu-ray)

Tento soupis sice není pomyslným žebříčkem, podle něhož byste se měli řídit. Kdybych však začal přiřazovat ke každé kolekci čísla, přiznám se, že bych režisérské kolekci Stevena Spielberga bez váhání frknul „jedničku“, protože lepší kolekce se v letošním návalu Blu-ray titulů rozhodně neobjevila. Uvnitř tvrdého papírového boxu sice nenajdete všechny Spielbergovy filmy, neboť jejím obsahem jsou pouze tituly, které pravděpodobně nejlepší režisér současnosti (bijte si mě, ale je to tak) vytvořil pro studio Universal. Exkluzivita mnohých titulů to však jednoznačně vyvažuje. Duel, Sugarlandský expres, Navždy, 1942… to jsou tituly, které si aktuálně na samostatných discích nekoupíte a na Blu-ray dorazily v nadmíru povedené kvalitě. Tituly jako Jurský park, E.T. nebo Čelisti jsou pak jen milým přídavkem pro ty, kteří si samostatná vydání ještě nepořídili. A ano, kolekce vypadá i po několika týdnech od chvíle, co jsme ji pro vás nafotili do Prvního pohledu, stále stejně fantasticky. Jasný „Must Buy“ letošního svátečního období.

Režisérskou kolekci Stevena Spielberga můžete zakoupit za 2098 Kč

Alien Anthology: Nostromo edice k 35. výročí

Alien Anthology: Nostromo edice k 35. výročí Jistě, nejnovější kolekce Vetřelce je samozřejmě především opakovaným „dipem“ do našich peněženek. Pokud vám však kolekce s vetřelčím vajíčkem, popřípadě zbylé kolekce o xenomorfech přišly příliš drahé či rozměrné, tentokrát byste si měli přijít na své. Box se čtyřmi vetřelčími snímky je nádherně skladný, designově na poličce neudělá ostudu a navíc stojí jen okolo 1500 korun. Filmy uvnitř navíc rozhodně stojí za zhlédnutí. V případě prvních dvou dílů na vás dokonce čekají povedené remastery. A ti největší fajnšmekři si jistě pustí jak kinoverze, tak režisérské sestřihy. Popřípadě několikahodinovou nálož bonusových materiálů, které vám při dobrém rozvržení vystačí na jeden mrazivý víkend. A jen tak mimochodem, čtvrtý díl je stále bezva. „Let the flame begin“.

Kolekci Alien Anthology: Nostromo můžete zakoupit za 1528 Kč

Planeta opic: Cézarova kolekce

Planeta Opic - Sběratelská kolekce Spolu se Spielbergovou kolekcí favorit letošních Vánoc. Jistě, cenovka okolo 3500 korun není zrovna nejnižší, ale když si spočítáte, že na vás čeká hned osm opičích filmů a především busta opičáka Cézara, pak se ani není nad čím rozmýšlet. Jeden film vás totiž vyjde na zhruba 400 korun a busta samotná vypadá podle fotografií (sami si ji osaháme tento víkend) fantasticky. K čertu s tím, že dobrá polovina filmů o Planetě opic nedosahuje kvalit prvního, ani posledních dvou filmů. Samostatně by tu totiž jednotlivé filmy na Blu-ray pravděpodobně jen tak nevyšly. Obzvlášť když jsou uvnitř kolekce disky starších filmů pouze s českými titulky, což v rámci České republiky vždy znamená o něco nižší tržby. Je tudíž otázkou, jestli se po Cézarově kolekci nějaké obdobné kolekce dočkáme. Pokud tedy zaváháte, možná si budete muset opičí sérii opět začít importovat. A to by byla škoda. Už jen tři vynikající filmy z osmi totiž stojí za to, abyste do téhle limitky zainvestovali. I proto, že za pár měsíců budou ceny na ebayi růst jako houby po vydatném lijáku. Zašívání peněz do gauče už zkrátka není „in“.

Kolekci Planeta opic: Cézarova kolekce můžete zakoupit za 3499 Kč

QATSI trilogie

Qatsi trilogie Tady zkrátka není o čem. Dokumentární trilogie Godfreyho Reggia patří mezi jedny z kriticky i divácky nejoblíbenějších dokumentárních filmů vůbec. A co je na nich vůbec nejlepší, nestárnou. Powaqqatsi, Koyaanisqatsi, ani Naqoyqatsi sice není nikterak strhující podívanou hollywoodského střihu. Nicméně kombinace skvostné kamery a naprosto trefného hudebního doprovodu Philipa Glasse vytváří naprosto uhrančivou atmosféru, za níž se navíc skrývají i jasná poselství. QATSI trilogie vás tak možná během sledování několikrát ukolébá, ale při plném soustředění a trefené náladě se dokáže zarýt hluboko pod kůži a stát se vrcholným dokumentárním zážitkem, který se z pro mě stále záhadného důvodu povedlo Reggiovi zopakovat hned třikrát. A cena okolo 500 korun? To je v rámci cen Blu-ray titulů vlastně zadarmo!

Kolekci QATSI trilogie můžete zakoupit za 538 Kč

Clint Eastwood – kolekce

Clint Eastwood - kolekce Clint Eastwood je hollywoodská legenda, která za pár týdnů doručí do kin svůj poslední film Americký Sniper. Pokud si však chcete doplnit sbírku starších Eastwoodových filmů, máte ideální možnost díky kolekci jeho pěti filmů, které režíroval buď on, nebo Don Siegel. Čtyři z nich tu navíc doposud ani nevyšly a zůstává otázkou, zda distributor nezůstane pouze u kolekce. Disky totiž neobsahují – stejně jako u Planety opic – český dabing a v tomto případě se nepřetrhnou ani s bonusovou nadílkou. Avšak kombinace Siegelova Cooganova triku a Oklamaného spolu s Eastwoodovými klasikami Zahrajte mi „Misty“, Tulák z širých plání a Breezy rozhodně stojí za uvažování. Ano, dolarová trilogie je jen jedna. Clintova kariéra se však skládá z celé řady titulů, které stojí za to vidět.

Kolekci Clinta Eastwooda můžete zakoupit za 1618 Kč

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: Vánoční Blu-ray Tipy: 5 Blu-ray kolekcí, které ...

Vložil Stíhač (bez ověření), 28. Listopad 2014 - 14:45

Obrázek uživatele Stíhač

U Clinta Eeastwooda máte odkaz na QUATSI

Re: Vánoční Blu-ray Tipy: 5 Blu-ray kolekcí, které ...

Vložil Psema (bez ověření), 28. Listopad 2014 - 15:36

Obrázek uživatele Psema

Díky, opravím. :)

Re: Vánoční Blu-ray Tipy: 5 Blu-ray kolekcí, které ...

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Prosinec 2014 - 17:13

Obrázek uživatele Anonym

Chystáte recenzi Qatsi trilogie? Vůbec diskům od Magic Boxu nevěřím.