Válečné Red Tails vzlétnou na Blu-ray

vydáno 2. 4. 2012 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: Blu-ray, George Lucas, Red Tails

Na dlouho připravovaný válečný projekt George Lucase Red Tails, vyprávející osudy zapomenuté černošské letky, která ke konci druhé světové války zápasila nejen s nacisty, ale i americkým letectvem o své místo v kokpitu, jsme se po prvním ohlášení nikterak netěšili a ničemu nepřidala ani skutečnost, že samotný Lucas v průběhu natáčení vyhodil režiséra a sám se ujal finálního ladění filmu.

Red Tails (Blu-ray)

První trailery nás pak sice nahlodaly, když vytáhly z motorů velkolepé souboje stíhačů. Další upoutávky už však tasily i nesnesitelnou dávku patosu, střípky stupidních dialogů a také nepřesvědčivé herectví, na kterém měl přitom film od začátku stavět. Zkrátka spousta známek rozplizlého a dramaturgicky neukotveného projektu.

Při vstupu do amerických kin nás ale čekalo příjemné překvapení. Američtí kritici totiž přijali film vcelku smířlivě a ani diváci dle očitých svědků neodcházeli s nikterak nakvašenými výrazy ve tvářích. Důvodů těšit se na případný Blu-ray (česká premiéra totiž nebyla vůbec stanovena) tedy začalo přibývat.

Jestli se českého Blučka (a geniálního názvu „Rudí vocasové“) dočkáme i u nás, zatím bohužel nevíme, ti největší nedočkavci nicméně mohou začít vyhlížet datum 22. května. V ten den totiž letci z Tuskegee znovu vylétnou v plnohodnotném HD o poměru stran 2.39:1 a za zvuků šestikanálového DTS-HD MA začnou bez hnutí brvy kosit nepřátelské stíhače.

Kromě Blu-ray disku bude v modrém kokpitu přítomno i DVD, a chudě prozatím nevypadá ani bonusová výbava, sestávající z jednoho historického dokumentu o skutečných černošských letcích a pěti „Behind-the-Scenes“ featurettů, v nichž budou hlavními předměty osoba produkujícho Lucase, režiséra Hemingwaye, herecké obsazení, ale samozřejmě i náročné trikové práce na jednotlivých soubojích.

Kompletní bonusy: Dokument "Dvojité vítězství: Letci z Tuskegee ve válce Featuretty:

  • George Lucas: Výkonný producent
  • Anthony Hemingway: Režisér
  • Terence Blanchard: Skladatel
  • Obsazení Red Tails
  • Filmové kouzlo

Těšíte se? Anebo už jste zapomněli, že Red Tails vůbec vznikly?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Válečné Red Tails vzlétnou na Blu-ray

Vložil marko (bez ověření), 2. Duben 2012 - 20:08

Obrázek uživatele marko

tak na toto sa osobne tesim trailer sa mi pacil tak som zvedavy co z toho Lucas natocil…

Re: Válečné Red Tails vzlétnou na Blu-ray

Vložil Jirka (bez ověření), 4. Duben 2012 - 10:09

Obrázek uživatele Jirka

Radeji se moc neteste. Film je bohuzel velka slatanina. Budete se smat na mistech, ktere by nemeli byt k smichu. Je to prilis dlouhe a plitke. Velka skoda. Filmum jako Memfiska kraska nebo Bitva o Britanii to nesaha ani po kotniky. Kdyby to Lucas od zacatku oznacil jako film urceny pro 8 lete deti, tak to beru. Film zachranuji alespon uzasne triky, ktere vznikali mimo jine z vetsi casti v Prazskem UPP. Letecke sceny, byt silene nerealisticke jsou opravdu krasne udelane.

Re: Válečné Red Tails vzlétnou na Blu-ray

Vložil marko (bez ověření), 4. Duben 2012 - 18:27

Obrázek uživatele marko

ejha tak to si ma potom sklamal, no uvidime…