Vadí vám 3D? Chce to 2D brýle!

vydáno 2. 5. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D

Tagy: 2D, 2D brýle, 2D glasses, 3D

2D Glasses - How It Works

Na 3D filmech je krásné to, že na ně všichni chodí, všichni o nich mluví, ale když přijde na přetřes technologie jako taková, každý na ní okamžitě nadává. Jasně, může za to především konverze ze 2D materiálů, která z návštěvy stereoskopické projekce dělá opravdu mizerný vizuální zážitek, jsou ale i tací, kterým je ze 3D blbě fyzicky. Jejich mozek má problém falešné vizuální vjemy „transformovat“ do 3D, případně se jim zvedá žaludek z blikání a tak dále a tak dále.

Řešení je jednoduché: koupě tzv. 2D-Glasses, tedy 2D brýlí. Tahle šikovná hračička za směšných osm dolarů (tedy něco málo přes sto korun) dokáže udělat i z návštěvy 3D projekce obyčejný 2D zážitek. Řešení je to přitom z technologického hlediska nadmíru jednoduché: polarizační brýle prostě propouštějí obraz pro pouze jedno oko do očí obou (klasické brýle, které dostanete u vchodu do sálu, přitom do každého oka propouštějí obraz jiný).

Má to samozřejmě drobný háček – 2D brýle uplatníte jen na těch projekcích, které využívají pasivní technologii (tedy polarizaci obrazu). Ale tomu se dá snadno vyhnout jednoduchým překontrolováním užívaných technologií v tom kterém multiplexu.

Je sice paradox, že si musíme pro 2D projekci přikupovat vlastní vybavení, 3D filmů ale bude přibývat a je klidně možné, že jednoho dne na dvojrozměrnou projekci jednoduše nezbude místo. V ten okamžik můžete triumfálně nasadit 2D brýle a užít si obraz tak, jak jsme byli zvyklí předchozích sto let. Bez přidaného prostoru.

Na http://www.2d-glasses.com se dají brýle zakoupit přes Amazon. Problém s tím, že bude obraz brutálně tmavý, však brýle nevyřeší.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře