V květnu přijde soundbar Sennheiser s Dolby Atmos, DTS:X a MPEG-H

vydáno 23. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dolby Atmos, DTS:X, MPEG-H, prostorový zvuk, Sennheiser, Sennheiser Ambeo, soundbar

Příchod objektově orientované audio technologie motivuje stále více společností ke vstupu do oblasti domácí zábavy. Jednou z nich je Sennheiser, který v květnu uvede svůj soundbar Ambeo s Dolby Atmos, DTS:X a MPEG-H.

Jeho koncept Sennheiser poprvé představil v Berlíně na IFA 2018 a na CES 2019 ukázku tzv. Ambeo řešení zopakoval. Jde o integrovaný design bez zadních reproduktorů či subwooferu, o němž Sennheiser tvrdí, že dokáže zajistit 5.1.4kanálový posluchačský zážitek.

Soundbar podporuje tři různé objektově orientované audio formáty, konkrétně Dolby Atmos, DTS:X a MPEG-H. Všechny tři tyto formáty jsou charakterizovány zvuky kódovanými jako objekty, a nikoliv tedy zvuky přiřazenými pevným kanálům. Zvukové objekty lze umístit do trojrozměrného poslechového prostředí pro přesnější a více pohlcující posluchačský zážitek. Soundbar zároveň dokáže „upmixovat“ (tedy softwarově napodobit) stereofonní a 5.1kanálový prostorový zvuk do svých mnoha integrovaných jednotek. Součástí balení je externí mikrofon pro kalibraci místnosti.

Pro přehrávání hudby je k dispozici podpora technologií Bluetooth a Chromecast, chybí však AirPlay 2 od Applu, jinak v současnosti velice populární. Přímo k soundbaru lze připojit UHD Blu-ray přehrávače a další zdroje přehrávání prostřednictvím jednoho ze tří HDMI portů nebo přes TV kompatibilní s eARC.

Cena soundbaru byla stanovena na 2 499 eur, a opět zde máme nešťastné přepočítávání kurzu eur na dolary v poměru 1:1, což znamená, že v Americe je novinka opět levnější.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře