Uvedení konzole Sony PlayStation 3 na český trh

vydáno 23. 3. 2007 | autor Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače | 10 komentářů

Tagy: 1080p, Blu-ray, Cell, HDMI, herní konzole, PlayStation 3, přehrávač, PS3, SIXAXIS, Sony

Společnost Sony Computer Entertainment Europe dnes uvedla na trh v Evropě, Africe, na Blízkém Východě a v Oceánii novou konzoli PLAYSTATION®3. Jde o nejvyšší počet herních konzolí nabízených v jeden den v dějinách, protože zákazníkům je nyní k dispozici více než 1 milión těchto herních systémů a téměř 30 softwarových titulů nejrůznějších žánrů.

PS3 dorazila úderem půlnoci i na český trh. Dlouhá fronta zhruba 130 fanoušků nedočkavě přešlapovala několik hodin před půlnocí před prodejnou Elvia-Pro v Praze na Karlově náměstí, kde prodej novinky dnes v 00:01 hodin odstartoval. Po několika hodinách byla PS3, která se prodává za 16900 korun, zcela vyprodána.

Sony PlayStation 3

„Jsem moc rád, že PS3 mám. Příští týden mám dovolenou, tak budu celý týden hrát,“ svěřil se Jindřich Procházka, vůbec první český majitel konzole PS3, který si na vytouženou novinku počkal před prodejnou celých 12 hodin. „Neměl jsem to daleko, jsem z Prahy Letňan,“ dodal.

Dlouhou frontu, ve které se i přes chladné počasí začali scházet již od brzkých odpoledních hodin, si vystál i moderátor Zdeněk Izer či Jakub Smrž, český závodník a účastník mistrovství světa v superbike, který je známým herním nadšencem. „Čekal jsem ve frontě asi dvě hodiny,“ řekl Smrž s tím, že hraní ho opravdu moc baví. „A navíc PS3 není jen o hraní, ale umožní mi pouštět si filmy, skladovat data, stahovat z netu a podobně,“ dodal. K PS3 si včera zakoupil i hru Motor Storm. „Časem si určitě pořídím další,“ řekl.

Mezi prvními majiteli PLAYSTATION®3 je i Tomáš Rosický, v současné době zřejmě nejlepší fotbalista České republiky, kapitán národního reprezentačního týmu a hvězda londýnského Arsenalu. Tomáš Rosický je velký fanda herní konzole PlayStation, a proto chtěl být mezi prvními, kteří získají PS3. Vzhledem k tomu, že je momentálně zaneprázdněn, nemohl se zúčastnit půlnočního zahájení prodeje. Vyslal proto bratra Jiřího, který mu PS3 zakoupil a donesl na reprezentační sraz před kvalifikačním zápasem s Německem.

„Už někdy před 10 lety jsme pařili na PS one a pak jsme koupili PS2 – tu, co přehrává i DVD,“ vysvětlil Rosický své herní začátky. Mezi jeho nejoblíbenější hry patří hokej a jízda v autech. „Fotbal ani moc ne,“ překvapil.

Slavnostní půlnoční prodeje probíhaly po celé Evropě. Mnoho obchodů v hlavních městech i menších evropských městečkách využilo výhody nevídaného množství dodaných zařízení a připojilo se k zábavě. Nadšeným hráčům a fanouškům konzole PLAYSTATION®3 vytvořili herní párty, podpořené například v Paříži speciálně pro tento účel osvětlenou Eiffelovou věží nebo rockovým koncertem přímo v srdci Berlína.

Díky klíčovým vlastnostem zařízení, jako je například technologie Cell Broadband Engine™, mechanika Blu-ray, bezdrátový ovladač SIXAXIS™ a schopnost konzole PS3 reprodukovat obraz her a filmů v standardu HD 1080P, překonal počet objednaných kusů po celé Evropě všechna očekávání. Protože prezident divize Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) David Reeves slíbil bezproblémové dodávky těchto konzolí na trh i týdny a měsíce po jejím prvním uvedení, nemusí se evropští zákazníci absolutně obávat nedostatku a opožděných dodávek konzolí a softwarového vybavení.

Pro PS3 je k dispozici rovněž hvězdný sortiment více než 30 her. Největšími hity jsou Resistance: Fall of Man™ či MotorStorm™ a Genji™: Days of the Blade.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Červenec 2007 - 14:27

Obrázek uživatele Anonym

chtěl bych se zeptat jaký jsou rozdíly mezi přehráváním blu-ray filmů na ps3 a na ostatních blu-ray přehrávačích např.: Panasonic DMP-BD10EG-S?

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil d.f.h, 12. Červenec 2007 - 16:53

Obrázek uživatele d.f.h

To záleží na tom, jaký typ „rozdílu“ máte na mysli: komfort ovládání, kvalitu výstupního audio a video signálu, možnosti práce s interaktivními bonusovými materiály, možnosti dekódování různých audio a video formátů, kompatibilita se staršími formáty (DVD, audio CD), možnost přehrávání MP3 / DivX / Xvid / atd… V něčem se dostupné přístroje určitě lišit budou, ale když budeme vědět co hledáme, tak to spíš najdeme :-)

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil Anonym (bez ověření), 12. Červenec 2007 - 17:26

Obrázek uživatele Anonym

jestli je u ps3 – možnosti práce s interaktivními bonusovými materiály, možnosti dekódování různých audio a video formátů (např. DTS Dekodér 5.1 , Dolby Digital Dekodér 5.1), převodníky videa a audia, technologie zpracování obrazu, Rychlé a pomalé přehrávání. Chtěl bych vědět jestli ps3 má cenu kupovat nejen na hraní her ale i jako kvalitní přehrávač blu-ray filmů.

Předem děkuji za odpověd

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil d.f.h, 12. Červenec 2007 - 17:41

Obrázek uživatele d.f.h

Hmmm, to je na delší povídání, spíš na srovnávací článek. Když budu mít přes weekend čas, pustím se do něj. Myslím, že zjištěné informace budou užitečné pro spoustu zájemců o koupi PS3.

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil Speedman10 (bez ověření), 12. Červenec 2007 - 18:12

Obrázek uživatele Speedman10

Moc za to děkuji

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil Speedman10 (bez ověření), 15. Červenec 2007 - 21:08

Obrázek uživatele Speedman10

chtěl bych se zeptat jestli jste měl čas přes weekend na vytvoření článku o ps3 jako blu-ray přehrávači?

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil d.f.h, 15. Červenec 2007 - 21:21

Obrázek uživatele d.f.h

Ano, projel jsem dostupné zdroje informací, udělal výtah a článek je v přípravě. Objeví se v průběhu týdne. Budu rád, když vydržíte.

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil Speedman10 (bez ověření), 15. Červenec 2007 - 21:26

Obrázek uživatele Speedman10

Jenom jsem zvědavej o jak kvalitní ps3 blu-ray přehrávač se jedná.

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil d.f.h, 15. Červenec 2007 - 22:55

Obrázek uživatele d.f.h

Už dopředu můžu říct, že o velmi kvalitní :-)

Re: Uvedení konzole PLAYSTATION®3 na český trh

Vložil d.f.h, 17. Červenec 2007 - 0:38