UV2A - nová technologie společnosti Sharp

vydáno 8. 12. 2009 | autor Sharp | sekce Tiskové zprávy | téma Ze světa | 2 komentáře

Tagy: Advanced Super View, Aquos, ASV, HDTV, Kameyama, Kameyama 2, LCD, Sakai, Sharp, televizor, UV2A

SHARP - logo

Sharp představuje novou UV2A technologii, která používá UV záření pro velmi přesné zarovnání molekul tekutých krystalů do moderních LCD panelů. Výsledkem je vysoký statický kontrast 5000:1 a zvýšená světelnost o více než 20 procent.

UV2A technologie společnosti Sharp opět zdokonaluje nejdůležitější část LCD televizí. Hmatatelným důkazem je brilantní obrazová kvalita a výjimečná ekologická charakteristika nových televizí.

Zarovnání molekul tekutých krystalů do určitého směru hraje rozhodující roli pro kvalitu obrazu a spotřebu energie LCD displejů. Hodnoty statického kontrastu, světelnosti obrazovky a pozorovacího úhlu se zvyšují v přímé úměře k přesnosti umístění molekul tekutých krystalů.

Sharp už stanovil technologické standardy s ASV technologií (Advanced Super View), která je nyní používaná ve většině moderních LCD televizí. Nyní opět zvyšuje laťku představením UV2A technologie na trhu. Ta kombinuje UV záření a vlastní výrobní postupy s patentovanými materiály reagujícími na UV.

Sharp - technologie UV2A

Obě technologie (ASV a UV2A) vytvářejí komplexní strukturu umožňující zarovnání molekul tekutých krystalů na displeji. Unikátní vlastností UV2A je, že mikrostruktura je formována speciální tenkou polymerovou vrstvou na skleněné desce. Tato fólie se jmenuje „alignment film“.

Polymerový řetězec, který se vytvoří na povrchu, může být orientován pomocí UV záření. Díky tomu může být s velkou přesností kontrolováno uspořádání molekul tekutých krystalů. Tento systém je schopný kontrolovat úhel sklonu molekul tekutých krystalů, o velikosti pouhé dva nanometry, s přesností měřenou v pikometrech.

Precizní zarovnání tekutých krystalů pomocí UV2A má dva hlavní prvky podílející se na vylepšení kvality obrazu a zvýšení energetické účinnosti:

  • Pokud jsou pixely přepnuty do černé nepronikne panelem téměř vůbec žádné světlo. Statický kontrastní poměr se tak zvýší na 5000:1 a je možné zobrazit i opravdově temně černou barvu.
  • UV2A technologie zvyšuje světelnost LCD panelů (množství světla, které pronikne skrz z podsvícení) o více než 20 procent. Výsledkem je efektivnější využití podsvícení a jasnější, živější barvy při současné úspoře energie.

UV2A technologie je velký skok kupředu v oblasti kvality obrazu a energetické účinnosti LCD panelů a proto je obzvláště důležitá pro novou generaci LCD televizí AQUOS. Z toho důvodu plánuje společnost Sharp začlenit ji jako hlavní technologii do výroby nových typů LCD obrazovek v továrnách na LCD panely nové generace v Sakai a Kameyama II.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: UV2A - nová technologie společnosti Sharp

Vložil DTS-HD Master Audio (bez ověření), 8. Prosinec 2009 - 12:19

Obrázek uživatele DTS-HD Master Audio

COOL!!! A kdy si to budu moct koupit ? :-)

Re: UV2A - nová technologie společnosti Sharp

Vložil d.f.h, 8. Prosinec 2009 - 13:28

Obrázek uživatele d.f.h

Příští rok? Letos už to asi nestihneš :-)