TV Philips OLED804 a OLED854 budou mít HDR10+, Dolby Vision a Atmos

vydáno 23. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Dolby Atmos, Dolby Vision, HDR10+, Philips OLED804, Philips OLED854, TP Vision

Nové modely OLED804 a OLED854 budou prvními OLED TV od Philipsu, které budou podporovat Dolby Vision a Dolby Atmos, a samozřejmě i HDR10+, stejně jako dříve. Krom toho poběží na Androidu 9 Pie.

Počátkem ledna Panasonic představil první televizi s podporou HDR10+ a Dolby Vision najednou. TP Vision, která má na starosti značku Philips v Evropě, alespoň co se televizí týče, pak uvede úplnou řadu 4K TV, taktéž podporujících oba prémiové HDR formáty.

Nové řady Philips OLED804 a OLED854 jsou založeny na loňských modelech se 4K OLED panelem, Android TV, minimalistickým evropským designem a třístranným Ambilightem, a kromě toho přidávají i některé nové funkce, z nichž asi největším trhákem budou právě Dolby Vision a Dolby Atmos.

Přídavek Dolby Vision je pozoruhodný z různých důvodů. Ačkoliv není TP Vision členem aliance HDR10+, byla jednou z prvních společností, které Samsung podpořily v jeho snahách zavést HDR10+ jakožto alternativu k HDR video formátu od Dolby, s tvrzením, že HDR10+ přináší flexibilitu, zlepšující různé paramety obrazu. Její televize zároveň podporují formáty HDR10 a HLG.

Společnost využije nejen Dolby Vision, ale také Dolby Atmos, což je objektově orientovaný audio formát pro více pohlcující zvuk. K jeho plnému využití však budete přirozeně potřebovat kompatibilní sound systém.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře