Tuzemské Blu-ray filmy studia Disney pro říjen 2009

vydáno 29. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Disney, FHE, film, Forum Home Entertainment, Jonas Brothers, Jonas Brothers: 3D Koncert, Jonas Brothers: The 3D Concert Experience, Sněhurka a sedm trpaslíků, Snow White, Snow White and the Seven Dwarfs, Útěk na horu čarodějnic, Zábavný park

Blu-ray Disc logo

Do přehledu připravovaných tuzemských Blu-ray titulů na říjen 2009 se nedopatřením nedostaly všechny filmy ve vysokém rozlišení, které na náš trh uvede společnost Forum Home Entertainment (FHE). Ta v České republice distribuuje tituly studia Disney, kromě DVD od srpna právě také na Blu-ray.

Zářijovou nabídku tvořil dobrodružný Útěk na Horu čarodějnic a komedie Zábavný park, na říjen FHE připravuje výroční Blu-ray + DVD vydání prvního celovečerního animovaného filmu Sněhurka a sedm trpaslíků a koncert pop-rockové kapely Jonas Brothers v 3D provedení.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Sněhurka a sedm trpaslíků

Sněhurka a sedm trpaslíků (Snow White and the Seven Dwarfs, 1937) (Blu-ray)

Český název: Sněhurka a sedm trpaslíků

Originální název: Snow White and the Seven Dwarfs

Rok výroby: 1937

Žánr: Animovaný / Rodinný / Muzikál

Délka: 83 minut (1:23)

Režie: David Hand

Hrají: Roy Atwell, Stuart Buchanan, Adriana Caselotti, Pinto Colvig

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 14. 10. 2009)

„Zrcadlo, zrcadlo, řekni, kdo je na světe nejkrásnější?“ ptá se den co den Královna ve své komnatě. Jednoho dne zrcadlo odpoví, že tou nejkrásnější ze všech je Sněhurka, Královnina nevlastní dcera.

Aby unikla pomstě žárlivé Královny, musí Sněhurka, krásná a hodná princezna, uprchnout do hlubokých temných lesů. Nalezne malou chaloupku, kde žije sedm trpaslíků – Kejchal, Brumla, Klimba, Stydlín, Hopla, Doktor a Šmudla – a začne u svých sedmi nových přátel hospodařit. Zlá Královna jí přesto vypátrá a převlečená za stařenku podá Sněhurce jablko napuštěné jedem a kletbou věčného spánku. Zachránit ji může jen polibek z opravdové lásky…

Klasická pohádka o dobru, zlu, přátelství a lásce baví děti i dospělé více než 70 let. Přesně před tolika lety měl tento první celovečerní animovaný snímek filmové historie, na kterém pracovalo téměř 750 výtvarníků, premiéru v kinech, o rok později se představil i v tehdejším Československu.

Pohádku o Sněhurce z dílny bratří Grimmů Walt Disney přecijen trochu upravil. Soustředil se především na úlohu malých kamarádů, kteří pomohou princezně v nejtěžších chvílích. Na rozdíl od literární předlohy, kde jsou trpaslíci jeden jako druhý, Walt Disney trpaslíky „zlidštil“, když každému přidělil jasně definovaný charakter.

Trpaslíci se tak stali vzorem přátelství různých osobností, které však dokáží v kritické chvíli společně táhnout za jeden provaz. Společná, nezištná pomoc „malých hrdinů“ hodné princezně se také stala hlavní myšlenkou celého filmu.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Jonas Brothers: 3D Koncert

Jonas Brothers: 3D Koncert (Jonas Brothers: The 3D Concert Experience, 2009) (Blu-ray)

Český název: Jonas Brothers: 3D Koncert

Originální název: Jonas Brothers: The 3D Concert Experience

Rok výroby: 2009

Žánr: Hudební / Koncert

Délka: 88 minut (1:28)

Režie:

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 28. 10. 2009)

Populární pop-rocková kapela Jonas Brother začíná dobývat i filmový trh. Poté, co se objevili v seriálu Hannah Montana a poté, co vloni zabodovali ve filmu Camp Rock, se bratrská skupina představuje ve svém 3D filmu.

Jonas Brother 3D koncert obsahuje nejen jejich koncertní show, která přivádí fanoušky do varu, ale mapuje i celý průběh koncertní šňůry a nabízí exklusivní pohledy do zákulisí a na přípravy a také do jinak přísně střeženého soukromí. Jako hosté vystoupí i Demi Lovato a Taylor Swift.

Idolové teenagerovských fanynek, popové hvězdy, nerozluční bratři Kevin, Nick a Joe, to všechno jsou Jonas Brothers.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře