Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

vydáno 24. 2. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 11 komentářů

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, Spider-Man: The High Definition Trilogy, Trilogie Spider-Man

Spider-Man 3 (2007)

Společnost Bontonfilm, jediný distributor Blu-ray titulů na našem trhu, tento týden připravila dárek všem milovníkům pavouků. Čeká nás totiž Trilogie Spider-Man kompletně ve vysokém rozlišení a za velmi lákavou cenu!

Třetí díl trilogie, kterou jistě není třeba představovat, u nás na Blu-ray vyšel už loni koncem září – viz Spider-Man 3 (Blu-ray). Teď se na tuzemský trh dostává Blu-ray kolekce všech tří filmů a trik je samozřejmě v tom, že první dva díly nelze pořídit samostatně. Za slušou cenu 1999 korun kromě samotných filmů získáte také čtvrtý disk, plný až po okraj velmi zajímavých bonusů a dokumentů ve vysokém rozlišení.

Co se týče technické kvality, není v případě „pavoučí“ trilogie co řešit: třetí díl se řadí mezi několik referenčních Blu-ray titulů s vůbec nejlepším obrazem, první dva filmy pak stojí na pomyslné stříbrné příčce. Po zvukové stránce patří všechny tři filmy mezi to nejlepší, co lze v domácích podmínkách slyšet – samozřejmě pokud dokážete naplno využít Dolby TrueHD stopu, přítomnou na každém z disků.

Všechny u nás oficiálně distribuované filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů společnosti Bonton, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Trilogie Spider-Man

Trilogie Spider-Man (Spider-Man: The High Definition Trilogy, 2007)
  • Český název: Trilogie Spider-Man
  • Orig. název: Spider-Man: The High Definition Trilogy
  • Rok výroby: 2007
  • Žánr: Akční / Fantasy / Thriller / Dobrodružný
  • Délka: 395 minut (6:35)
  • Režie: Sam Raimi
  • Hrají: Tobey Maguire, Kirsten Dunst
  • Studio: Sony Pictures
  • Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s.
  • Dostupnost od: 25. 2. 2008

Kolekce obsahuje tyto filmy: Spider-Man, Spider-Man 2 a Spider-Man 3.

Spider-Man (2002)

Student Peter Parker získá po kousnutí geneticky upraveným pavoukem nadlidskou sílu a pavoučí dovednost kamkoliv vylézt. Své nenadálé schopnosti se rozhodne nasadit v boji proti zločinnosti.

Peter Parker se stal už v raném věku sirotkem, proto ho vychovává teta May a strýc Ben. Žije v Queensu životem normálního studenta: pracuje jako fotograf ve školních novinách, touží po krásné Mary Jane Watson a tráví spoustu času se svým kamarádem Harry Osbornem. Během jednoho pokusu ve škole ho pokouše geneticky upravený pavouk a Peter brzy zjistí, že má neobvyklou sílu a schopnosti. Nejprve je chce využít k tomu, aby získal peníze, ale tváří v tvář tragédii, která udeří blízko jeho domova, se rozhodne bojovat proti zločinnosti. Vezme si k srdci slova strýčka Bena: „S velkou sílou přichází i velká odpovědnost.“

Mezitím se megalomanský obchodník Norman Osborn, Harryho otec, začne také měnit. Jenomže jeho experiment se nepodaří tak, jak chtěl. Jeho inteligence a síla sice také vzroste, ale zároveň zešílí. Stane se z něj Green Goblin, největší Spider-Manův nepřítel, který podrobí Peterovo rozhodnutí bojovat proti kriminalitě a pomáhat nevinným lidem zatěžkávací zkoušce.

Spider-Man 2 (2004)

Od chvíle, kdy se Peter Parker (Tobey Maguire) rozhodl opustit svou dlouholetou lásku Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), aby se mohl v kostýmu Spider-Mana i nadále zodpovědně věnovat svému povolání superhrdiny, uplynuly dva roky. Jeho touha po milované M.J. se ale postupem času stala ještě silnější a proto si nyní pohrává s myšlenkou, že by se tajného života superhrdiny na důkaz své lásky vzdal. M.J. se však mezitím rozhodla jít dál – vydala se na dráhu filmové herečky a v jejím životě figuruje nový muž.

Peter má problémy i se svým nejlepším přítelem Harrym Osbornem (James Franco). Jejich kamarádský vztah začíná být stále více zastíněn Harryho záští vůči Spider-Manovi, jehož viní ze smrti svého otce.

Když už se zdá, že se situace nemůže změnit k horšímu, je Peter postaven tváří v tvář mocnému Dr. Octopusovi (Alfred Molina) – ďábelské stvůře s dvěma páry smrtících chapadel, která je mu více než důstojným protivníkem. Aby dokázal jeho řádění zastavit, musí se naučit žít se svým osudem a využít všech svých schopností, které jsou mu zároveň darem i prokletím.

Spider-Man 3 (2007)

Peter Parker si opět oblékne pavoučí kostým a pustí se do ochraňování nevinných, jenže jak se zdá, tentokrát to nebude mít vůbec jednoduché. Když porazil šíleného Green Goblina a znepřátelil si tak svého nejlepšího přítele Harryho Osborna, zdálo se, že by se mohl začít věnovat lovením obyčejných pouličních zločinců a zachraňování starých žen, které se rozhodly nepřecházet silnici na vyznačených místech. Jenže pak přišel Dr. Octopusovi, který se ukázal být velice silným soupeřem a zdálo se, že jeho likvidace nebude ani pro takového hrdinu jako je Spider-Man jednoduchá.

Klidný život je přerušen útěkem nebezpečného muže z přísně střeženého vězení, který dokáže své tělo přeměnit v písek. New Yorkskými ulicemi se začne ozývat houkání policejních hlídek, které pročesávají město, aby zločince poslaly tam kam patří. Peter Parker se jako reportér dostane k policejnímu vyšetřování a seznámí se s půvabnou Gwen Stacy, dcerou jednoho policisty. Jenže mezitím tajemný uprchlík uzavře spojenectví s Harry Osbornem a přislíbí mu, že pořádně znepříjemní Spider-Manův život. Ovšem to není jediný, kdo mladého hrdinu znepokojuje. Eddie Brock, dotěrný reportér najatý Jonahanem Jamesonem, totiž podrobně zkoumá Peterův život a snaží se zjistit co je na něm tak zajímavého, že kvůli němu nechala Mary Jane svého přítele. A aby toho nebylo málo na Spider-Manově těle se usídlí záhadný symbiont, který mu také pořádně zavaří…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem kolekce.

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Roman (bez ověření), 24. Únor 2008 - 18:20

Obrázek uživatele Roman

Tak touto cenovou politikou to tady Bonton nevyhraje. Tu trilogii mám doma už skoro 2 měsíce z Britského Amazonu a i s poštovným jsem platil 1050Kč Myslím, že jenom blázen by to kupoval u nás, když je to v zahraničí i s českou podporou a skoro o 100% levnější

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil d.f.h, 24. Únor 2008 - 20:43

Obrázek uživatele d.f.h

Nic ve zlém, ale o 100 % levnější by znamenalo, že je to zadarmo :-).

Samozřejmě, v zahraničí jsou všechny Blu-ray filmy o mnoho levnější. Byly tam levnější i DVD před deseti i před pěti lety. Mělo to ale někdy nějaký významnější vliv na cenovou politiku našeho dost specifického trhu? Ne.

Kdo chce, ten si to svoje seženy vždycky levněji. Kdo ne, ten si to buďto nekoupí a nebo je mu jedno, kolik za to dá. Opravdu bych to neřešil.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Honza (bez ověření), 26. Únor 2008 - 12:52

Obrázek uživatele Honza

Ahoj, na Britský Amazon jsem nedávno koukal, vskutku jejich nabídka je úžasná, jak velikostně, tak i cenově. Co mě na Tvém příspěku ale nejvíce zaujalo je, jestli jsem to správně pochopil, že trilogie Spider-mana z UK má češtinu?? Nevíš prosím jestli to platí obecně, nebo je Spidey výjimka? A popřípadě animáky s českým dabingem by upřímně byly naprostá bomba.. Dík za odpověď

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Roman (bez ověření), 26. Únor 2008 - 16:23

Obrázek uživatele Roman

Ahoj, obecně to neplatí, ale dost často tam bývá info o další jazykové podpoře.Teď mi došla z UK komedie Superbad, která u nás vychází za 20 dnů a taky má kompletní českou podporu. Konkrétně u té trilogie to bylo také popsáno v infu.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Anonym (bez ověření), 25. Únor 2008 - 23:18

Obrázek uživatele Anonym

Tuhle trilogii slibovali k BR prehravacum SONY. Jelikoz sem jeden kupoval a zaregistroval sem se na strankach SONY, tak doufam, ze mi prijde… Nema o tom nekdo nejaky info?

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil d.f.h, 25. Únor 2008 - 23:24

Obrázek uživatele d.f.h

To je pravda, na tuhle akci tady vpravo běží i banner.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Barva (bez ověření), 26. Únor 2008 - 16:15

Obrázek uživatele Barva

Přišel mi ze zahraničního shopu film Vítejte v džungli a k mému překvapení je bez české podpory.Objednával jsem si tam už asi 15 filmů které u nás vyšli nebo mají vyjít a vždy to bylo naprosto bezproblémů a vždy jak bylo uváděno byla na diskách naše podpora takže to nechápu.Stalo by se mi poprvé že by film od Sony Pictures nepodporoval český trh a navíc má tento titul vyjít už za13 dní už i u nás.Máte pro to nějaké vysvětlení?

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil d.f.h, 26. Únor 2008 - 16:19

Obrázek uživatele d.f.h

Tohle se jistě může stát, vím o několika případech. I v rámci jednoho regionu může být více mutací Blu-ray vydání a (nejen) jazyková výbava se na nich může lišit. Je to podobné, jako u DVD.

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Honza (bez ověření), 26. Únor 2008 - 19:44

Obrázek uživatele Honza

Tak aspoň štěstí, že The Rundown nestojí na dialozích ;)

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil Barva (bez ověření), 28. Únor 2008 - 12:48

Obrázek uživatele Barva

Dnes je 28.2.čili den kdy v časopisu Stereo video měl vyjít film na BR disku.Od rána lítám po celém městě a nikde to není.Tedy časopis je ale bohužel bez filmu.Když se zeptám tak na mě koukaj na blázna protože nikdo ani neví co to Blu-ray disk je.Můžete mi k tomu někdo říct něco bližšího?To ho prostě do žádný trafiky nedaj normálně do prodeje?

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 9. týden 2008

Vložil d.f.h, 28. Únor 2008 - 13:20

Obrázek uživatele d.f.h

Viz diskuse zde: http://1080p.cz/viewtopic.php?…, doporučuji sledovat.