Tuzemské Blu-ray filmy - 7. týden 2011

vydáno 13. 2. 2011 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, Blu-ray, Blu-ray 3D, Bonton, Bontonfilm, film, Já, padouch, Království, Legenda o sovích strážcích, Magic Box, Miami Vice, Prázdniny pana Beana, Rallye smrti, Rallye smrti 2, Wall Street 2, Wall Street: Peníze nikdy nespí

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví sedm nových Blu-ray filmů a jedna kolekce. 3D vydání animáku Já, padouch, akční Království, kriminálku Miami Vice, komedii Prázdniny pana Beana, sci-fi Rallye smrti 2, drama Wall Street: Peníze nikdy nespí a fantasy Legenda o sovích strážcích si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Já, padouch 3D

Já, padouch 3D (Despicable Me 3D, 2010) (Blu-ray)

Český název: Já, padouch 3D

Originální název: Despicable Me 3D

Rok výroby: 2010

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný

Délka: 95 minut (1:35)

Režie: Pierre Coffin, Chris Renaud

Hrají: Danny R. McBride, Ken Jeong, Jason Segel, Steve Carell, Miranda Cosgrove

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Uprostřed půvabného předměstí s pěkně udržovanými zahradami a bělostnými ploty stojí černý dům obklopený mrtvým trávníkem! A právě tady se ukrývá Gru, který se svou armádou podrážděných malých žlutých pomocníků Mimoňů plánuje převzít vládu nad světem.

S pomocí celého arzenálu smršťovacích paprsků, zmrazovacích zbraní a bitevních vozidel pro zemi i vzduch je Gru zvyklý přemoci každého, kdo se mu postaví do cesty. Ale příjezd tří malých osiřelých děvčátek a jejich odhodlání udělat z něj svého tatínka ohrožuje jeho pověst super padoucha!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Království

Království (Kingdom, The, 2007) (Blu-ray)

Český název: Království

Originální název: Kingdom, The

Rok výroby: 2007

Žánr: Akční / Thriller / Drama

Délka: 110 minut (1:50)

Režie: Peter Berg

Hrají: Jamie Foxx, Jennifer Garner, Jason Bateman, Chris Cooper, Ashraf Barhom

Studio: Universal Studios

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Režisér Pieter Berg (The Rundown, Friday Night Lights) se podle scénáře Michaela Manna (Heat, Ali, Miami Vice) a Matthewa M. Carnahana pustil do thrilleru odehrávajícího se na Středním východě. Tým vedený speciálním agentem FBI Ronaldem Fleurym (Jamie Foxx) má za úkol v Rijádu najít a zlikvidovat jednu z klíčových buňek džihádu, která má na svědomí nedávný útok na Američany pracující v Saudské Arábii.

Musí se potýkat nejen se svým nelehkým úkolem, ale i s místními zákonodárnými jednotkami, jež nejsou takovým přínosem jak se zprvu zdálo. Fleury a jeho tým postupně odkrývají pravdu týkající se skutečné příčiny útoku a ta je mnohem horší, než si vůbec mohli představit. Vhání je do konfliktu, který je téměř určitě bude stát život.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Miami Vice

Miami Vice (2006) (Blu-ray)

Český název: Miami Vice

Originální název: Miami Vice

Rok výroby: 2006

Žánr: Akční / Krimi / Drama

Délka: 140 minut (2:20)

Režie: Michael Mann

Hrají: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Naomie Harris, Ciarán Hinds

Studio: Universal Studios

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Seriál Miami Vice patří k tomu nejlepšímu, co se v osmdesátých letech minulého století objevovalo na televizních obrazovkách. Dvojice svérázných detektivů, potírající zločin ve floridské metropoli, dokonce výrazně ovlivnila životní styl své doby. Jako výkonný producent byl pod tímto dílem podepsán jeden z nejlepších režisérů současnosti – Michael Mann (Nelítostný souboj, Collateral). Ten se rozhodl natočit filmovou verzi tohoto kultovního seriálu a jeho hlavní ambicí je, aby byla stejně vlivná a úspěšná.

Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) je nebezpečně chytrý chlapík. Společně s partnerkou Trudy se mu podařilo vniknout do komunity pašeráků drog, kteří svým zbožím zásobují jižní Floridu, s cílem odhalit grázly zodpovědné za tři odporné vraždy. Ricardo je polda pracující v utajení. Sonny Crockett (Colin Farrell) využívá své bezedné charisma k nepřetržitému flirtování, dokud si během spolupráce s výše zmíněnou skupinou pašeráků nezadá s manželkou jejich šéfa.

I Sonny je polda pracující v utajení. Nejlepší práce v utajení je ta, při které můžete na plné pecky zesílit rádio a vlastní život. Náročný případ ale dotlačí Crocketta a Tubbse až na hranici, která stírá rozdíly mezi zločincem pravým a falešným, obzvlášť když se zamilujete do vyvolené nejnebezpečnějšího člověka pod miamským sluncem (Crockettův případ), nebo když kdosi zaútočí na vaše nejbližší (Tubbsův případ).

„Nečekejte od Miami Vice, že bude kopírovat původní seriál. Chybí tu pohodová atmosféra floridského letoviska, pozitivní pastelové barvy a detektivové v oblecích od Armaniho. Filmové Miami Vice bude mnohem ponurejší, náročnější na divákovu pozornost a také reálnější,“ říká jeho režisér.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Prázdniny pana Beana

Prázdniny pana Beana (Mr. Bean's Holiday, 2007) (Blu-ray)

Český název: Prázdniny pana Beana

Originální název: Mr. Bean's Holiday

Rok výroby: 2007

Žánr: Komedie / Rodinný

Délka: 89 minut (1:29)

Režie: Steve Bendelack

Hrají: Rowan Atkinson, Steve Pemberton, Emma de Caunes, Antoine de Caunes, Arsène Mosca

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Svou neomezenou fantazii využívá k co nejkomplikovanějším řešením těch nejjednodušších problémů. Neortodoxní postup sice přináší řadu potíží, ale na konci série událostí, kterou by šlo také charakterizovat jako sled mimořádně nešťastných příhod, stojí vždy triumfálně jako vítěz – Bean, pravá filmová katastrofa.

Před deseti lety se z televizních skečů poprvé přesunul na filmové plátno a teď se na něj znovu vrací. Bát by se měli především Francouzi, do jejichž země se vydává na prázdniny.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rallye smrti – kolekce

Rallye smrti - kolekce (Death Race / Death Race 2, 2010) (Blu-ray)

Český název: Rallye smrti – kolekce

Originální název: Death Race / Death Race 2

Rok výroby: 2010

Žánr: Akční / Dobrodružný / Thriller / Sci-Fi

Délka: 211 minut (3:31)

Režie: Paul W. S. Anderson, Roel Reiné

Hrají: Jason Statham, Ian McShane, Jacob Vargas, Danny Trejo, Sean Bean

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Kolekce obsahuje následující filmy:

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rallye smrti 2

Rallye smrti 2 (Death Race 2, 2010) (Blu-ray)

Český název: Rallye smrti 2

Originální název: Death Race 2

Rok výroby: 2010

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller

Délka: 100 minut (1:40)

Režie: Roel Reiné

Hrají: Danny Trejo, Sean Bean, Lauren Cohan, Tanit Phoenix, Luke Goss

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Autoři filmů Rallye smrti a Resident Evil vás znovu zavádí do adrenalinem nasáklého světa nejďábelštější televizní reality show na světě – Rallye smrti.

Monstrózní auta, kulomety a srážky, při kterých praskají kosti, jsou hlavní lákadla zbrusu nového strhujícího fi lmu s hvězdným hereckým obsazením.

Luke Goss (Hellboy 2: Zlatá armáda), Sean Bean (trilogie Pán prstenů), Ving Rhames (Piraňa 3D) a Danny Trejo (Grindhouse) jsou zárukou našlapané a ultra divoké akční zábavy.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Wall Street: Peníze nikdy nespí

Wall Street: Peníze nikdy nespí (Wall Street: Money Never Sleeps / Wall Street 2, 2010) (Blu-ray)

Český název: Wall Street: Peníze nikdy nespí

Originální název: Wall Street: Money Never Sleeps / Wall Street 2

Rok výroby: 2010

Žánr: Drama

Délka: 133 minut (2:13)

Režie: Oliver Stone

Hrají: Shia LaBeouf, Michael Douglas, Josh Brolin, Carey Mulligan, Frank Langella

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 2. 2011)

Gordon Gekko (Michael Douglas), bývalý finanční žralok, kterého pojistné podvody a praní špinavých peněz dostaly před 23 lety za mříže, stojí před branami věznice jako změněný a možná i lepší člověk. Jeho vyhlídky nejsou nijak růžové, skrz prsty se na něj dívají nejen jeho bývalí kolegové, ale i dcera Winnie (Carey Mulligan), která s ním záměrně zpřetrhala všechny vazby.

Jistým mostem k dceři by se mohl stát její snoubenec Jacob (Shia LaBeouf), který nápadně připomíná postavu Charlieho Sheena z prvního dílu. Také je to mladý finanční dravec připravený chytit šanci za pačesy a už ji nepustit. Vydělává pohádkové peníze ve společnosti svého mentora Louise Zabela (Frank Langella), jenže série falešných obvinění firmy z obrovských dluhů vedou k hlubokému propadu jejích akcií.

Na dno tak padne i Jacob, který se vypraví na přednášku svého potenciálního tchána, v níž napravený hříšník předjímá příchod světové finanční krize. Po přednášce Jacob Gekka vyhledá a uzavře s ním zvláštní dohodu. Gekko využije svých dávných kontaktů a pomůže mu zjistit, kdo a proč zničil firmu jeho chlebodárce. A Jake mu na oplátku proklestí cestu k jeho dceři.

Klíčová otázka ovšem zní: Dá se Gordonu Gekkovi skutečně věřit?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Legenda o sovích strážcích

Legenda o sovích strážcích (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole, 2010) (Blu-ray)

Český název: Legenda o sovích strážcích

Originální název: Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Rok výroby: 2010

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy

Délka: 97 minut (1:37)

Režie: Zack Snyder

Hrají: Jim Sturgess, Geoffrey Rush, Rachael Taylor, David Wenham, Emilie de Ravin

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 16. 2. 2011)

Mladý soví chlapec Soren je fascinován otcovými příběhy o Strážcích Ga'Hoolu, mýtických okřídlených bojovnících, kteří svedli velkou bitvu o záchranu celé soví rasy s ďábelskými Čistými. Když on a jeho bratr Kludd spadnou ze svého rodného hnízda na vrcholku stromu přímo do spárů Čistých, je na Sorenovi, aby s pomocí dalších odvážných sov podnikl smělý útěk. Společně pak hledají Velký strom, domov Strážců, kteří jsou jedinou nadějí na porážku Čistých a záchranu sovího království.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře