Tuzemské Blu-ray filmy - 6. týden 2011

vydáno 6. 2. 2011 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Americký gangster, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Černočerná tma, Čivava z Beverly Hills 2, film, Jíst, meditovat, milovat, Kluci nepláčou, Legenda o vášni, Magic Box, Secretariat

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví sedm nových Blu-ray filmů. Kriminálku Americký gangster, sci-fi horor Černočerná tma, romantiku Jíst, meditovat, milovat, drama Kluci nepláčou, romantické drama Legenda o vášni, komedii Čivava z Beverly Hills 2 a sportovní Secretariat si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Americký gangster

Americký gangster (American Gangster, 2007) (Blu-ray)

Český název: Americký gangster

Originální název: American Gangster

Rok výroby: 2007

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Délka: 136 minut (2:16)

Režie: Ridley Scott

Hrají: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, Lymari Nadal

Studio: Universal Studios

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 2. 2011)

Čtyři ikony filmového průmyslu se sešly u kolébky akčního dramatu Americký gangster, který aspiruje na jeden z nejsilnějších zážitků, jež si v roce 2008 odnesete z kina. Oscary ověnčení herci Russell Crowe (Gladiátor, Insider: Muž, který věděl příliš mnoho) a Denzel Washington (Training Day, Hurikán v ringu) se spojili s oscarovým scenáristou Stevem Zaillianem (Schindlerův seznam, Gangy New Yorku) a neméně úspěšným režisérem Ridleym Scottem (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen). Vznikl strhující příběh o vzestupu a pádu jednoho z nejmocnějších mužů newyorského podsvětí a o obyčejném poldovi, který ho dostal na kolena.

Atmosféra prohrávané války ve Vietnamu na začátku sedmdesátých let dolehla na Ameriku jako těžká deka. Vojáci se z asijských bojišť vraceli buď v černých pytlích, nebo závislí na drogách a tuto „zálibu“ lavinovitě šířili mezi veřejností. Byznysu s narkotiky se okamžitě chytily mafiánské klany, které pro klid na práci neváhaly masívně korumpovat celé policejní sbory. V tomto ozvduší se zrodí černá hvězda podsvětí Frank Lucas (Denzel Washington), která díky vlastní odvaze a inteligenci dokáže záhy zaplavit ulice New Yorku bezkonkurečně nejlepší a přitom nejlevnější drogou.

Díky tomu se záhy vyšvihne na samotný vrchol zdejších mafiánských struktur, odkud s bohorovným klidem řídí své impérium a pomocí finančních injekcí i nečinnost zdejších policistů. Detektiv Richie Roberts (Russell Crowe) je mezi nimi bílou vránou a především díky své pověsti dostane za úkol sestavit protikorupční tým, který zavedené pořádky změní. Jako prvního si vezmou na mušku distributora mimořádně dobrého materiálu za mimořádně nízkou cenu. Smyčka se pomalu stahuje a blíží se den, kdy tyhle dvě individuality stanou tváří v tvář. Z té konfrontace může vyjít jako vítěz jenom jeden. Nebo ne?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Černočerná tma

Černočerná tma (Pitch Black, 2000) (Blu-ray)

Český název: Černočerná tma

Originální název: Pitch Black

Rok výroby: 2000

Žánr: Horor / Sci-Fi / Thriller

Délka: 112 minut (1:52)

Režie: David N. Twohy

Hrají: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hauser, Keith David, Claudia Black

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 2. 2011)

V hlubokém vesmíru putuje kosmická loď a střetne se s útvarem, který prolétá v těsné blízkosti. Loď je poničena a prapodivná skupinka, skládající se z mladé pilotky Carolyne (Radha Mitchelová), pohledného poldy Johnse (Cole Hauser), který má na starosti vraha Riddicka (Vin Diesel), jenž má zvláštní schopnost vidět ve tmě, a několika cestujících – osadníků z kolonií, teď bojuje o přežití.

Na neznámé planetě pohybující se vesmírem mezi třemi slunci totiž žijí krvežíznivé příšery, bojící se světla. Jednou za 22 let postihne planetu totální zatmění. A jakmile planetu zahalí černočerná tma, strhne se nerovný boj o život…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Jíst, meditovat, milovat

Jíst, meditovat, milovat (Eat Pray Love, 2010) (Blu-ray)

Český název: Jíst, meditovat, milovat

Originální název: Eat Pray Love

Rok výroby: 2010

Žánr: Romantický

Délka: 146 minut (2:26)

Režie: Ryan Murphy

Hrají: Julia Roberts, Javier Bardem, James Franco, Billy Crudup, Richard Jenkins

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 2. 2011)

Liz Gilbert (Julia Roberts), hrdinka snímku Jíst, meditovat, milovat, je moderní žena, která se vydává poznávat a obdivovat krásy světa a současně se pokouší znovu najít a probudit své pravé já. Poté, co jí životní jistoty a priority zcela rozvrátí rozvod, si Gilbert vezme v zaměstnání roční dovolenou a naprosto v rozporu se svými zásadami se rozhodne riskovat vše pro to, aby změnila svůj život.

Během svých exotických a pozoruhodných cest poznává v Itálii prosté potěšení z dobrého jídla, v Indii sílu modliteb a meditací, a konečně na Bali najde zcela nečekaným způsobem pokoj v duši a rovnováhu lásky.

Snímek Jíst, meditovat, milovat je natočen na motivy skutečného a pozoruhodného příběhu a dokazuje, že existuje více způsobů, jak si užívat a poznat svět.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Kluci nepláčou

Kluci nepláčou (Boys Don't Cry, 1999) (Blu-ray)

Český název: Kluci nepláčou

Originální název: Boys Don't Cry

Rok výroby: 1999

Žánr: Drama

Délka: 118 minut (1:58)

Režie: Kimberly Peirce

Hrají: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton, Alicia Goranson

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 2. 2011)

Teena Brandonová, děvče z malého městečka, utíká po krádeži auta před spravedlností. Při té příležitosti si změní jméno na Brandon Teena a spolu s tím kompletně změní svou osobnost. Teena má totiž už dlouho pocit, že se narodila ve špatném těle. V obrovských zmatcích, které provázejí její přeměnu se seznamuje s dívkou jménem Lana, která fatálně vstoupí do jejího života.

Po krátké romantické známosti se Lena doví celou pravdu – policie totiž zatkne „Brandona“ a uvězní ho v ženském oddělení. Vyjevit těžkou pravdu milované osobě je pro Teenu nadlidský úkol, ale ukáže se že pravda její vztah s Lanou neohrozí. Bohužel do situace zasáhne Lanina rodina – která vyrovná účty za „zrazenou Lanu“ po svém.

Film vznikl na základě skutečných událostí a neskutečně věrohodný herecký výkon vynesl představitelce hlavní role Oscara v roce kdy Cenám Akademie dominovala Americká Krása.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Legenda o vášni

Legenda o vášni (Legends of The Fall, 1994) (Blu-ray)

Český název: Legenda o vášni

Originální název: Legends of The Fall

Rok výroby: 1994

Žánr: Drama / Romantický / Western

Délka: 133 minut (2:13)

Režie: Edward Zwick

Hrají: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 2. 2011)

Plukovník Ludlow opustil armádu Spojených států, protože nesouhlasil s genocidou indiánských kmenů, a se svými třemi syny Alfredem, Samuelem a Tristanem se usadil na farmě v Montaně. Když si v roce 1913 přivedl Samuel na usedlost krásnou snoubenku Susannah, nikdo netušil, jak významným způsobem ovlivní život rodiny. Zatím ale v Evropě vypukla válka a všichni bratři se proti vůli otce dobrovolně přihlásí do armády.

Krvavá řež válečného běsnění si brzy vybere krutou daň – Alfred je těžce raněn a Samuel umírá. Tristan pomstí smrt svého bratra a po skončení války odchází na moře. Když se po čase vrací do Montany, netuší, že ho čeká vášnivý milostný vztah s osamělou Susannah, že se jeho bratr Alfred stane kongresmanem a že on sám bude muset kvůli záchraně rodinné farmy pašovat alkohol a bojovat s bezohlednou zákeřnou konkurencí…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Čivava z Beverly Hills 2

Čivava z Beverly Hills 2 (Beverly Hills Chihuahua 2, 2011) (Blu-ray)

Český název: Čivava z Beverly Hills 2

Originální název: Beverly Hills Chihuahua 2

Rok výroby: 2011

Žánr: Komedie

Délka: 84 minut (1:24)

Režie: Alex Zamm

Hrají: Odette Yustman, Zachary Gordon, Christine Lakin, Elaine Hendrix, Madison Pettis

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 9. 2. 2011)

Život novomanželů Papiho a Chloe se obrátí naruby s příchodem jejich nezkrotných a rozpustilých štěňátek, která jim vyvádějí jeden kousek za druhým. Když ale potíže potkají jejich páníčky, nenechají se štěňátka ničím zastavit a chtějí jim stůj co stůj pomoct. Papi, Chloe a jejich ratolesti se tedy vydají na dobrodružnou cestu, na které znovu dokáží, že i malé zvířátko se může stát velkým hrdinou.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Secretariat

Secretariat (2010) (Blu-ray)

Český název: Secretariat

Originální název: Secretariat

Rok výroby: 2010

Žánr: Sportovní / Drama

Délka: 123 minut (2:03)

Režie: Randall Wallace

Hrají: Diane Lane, John Malkovich, Scott Glenn, James Cromwell, Dylan Walsh

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Magic Box (od 9. 2. 2011)

Za každým úspěchem stojí nesplnitelný sen. Staňte se svědky velkolepé cesty neuvěřitelného koně, jménem Secretariat, a dojemného příběhu jeho neobvyklé majitelky, ženy v domácnosti, která vsadila všechno na to, že se její kůň stane šampiónem.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře