Tuzemské Blu-ray filmy - 6. týden 2009

vydáno 1. 2. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Bratři z donucení, DreamWorks, film, Magic Box, Růžový panter, Sony Pictures, Tropická bouře

V prvním únorovém týdnu se na pultech tuzemských obchodů objeví tři nové Blu-ray tituly. Komedii Bratři z donucení, remake slavného Růžového pantera z roku 2006 a akční parodii Bena Stillera Tropická bouře si teď jako obvykle krátce představíme.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Bratři z donucení

Bratři z donucení (Step Brothers, 2008) (Blu-ray)

Český název: Bratři z donucení

Originální název: Step Brothers

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie

Délka: 97 minut (1:37)

Režie: Adam McKay

Hrají: Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen, Adam Scott, Kathryn Hahn

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 2. 2. 2009)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Růžový panter

Růžový panter (Pink Panther, The, 2006) (Blu-ray)

Český název: Růžový panter

Originální název: Pink Panther, The

Rok výroby: 2006

Žánr: Komedie / Dobrodružný / Drama / Krimi

Délka: 93 minut (1:33)

Režie: Shawn Levy

Hrají: Steve Martin, Kevin Kline, Jean Reno, Emily Mortimer, Henry Czerny

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 2. 2. 2009)

Inspektor Jacques Clouseau. Jméno, které vzbuzuje hrůzu ve všech zločincích světa – a také ve všech ostatních lidech, kteří měli tu čest se s ním setkat. Snad za to mohou jeho zcela mylné deduktivní schopnosti, snad jeho neschopnost pochopit věci zjevné na první pohled, snad jeho značně omezená jazyková výbava nebo zcela chybějící pohybová koordinace. Důležité je, že i přes poněkud neortodoxní a často udivující metody se mu pokaždé podaří sobě vlastním neodolatelným způsobem vyřešit i ten nejrafinovanější zločin. Aspoň doposud tomu tak bylo.

V akcí nabité komedii Růžový panter se inspektor Clouseau (Steve Martin) zhostí nejdůležitějšího případu, jaký kdy řešil. Fotbalový tým vedený světoznámým trenérem Yvesem Gluantem právě zvítězil nad reprezentací Číny. Během bujarých oslav s davy fanoušků a krásnou milenkou, popovou hvězdou Xanií (Beyoncé Knowles), ho zasáhne otrávená šipka. V nastalé panice se záhadně ztratí jeho diamantový prsten nevyčíslitelné hodnoty – Růžový panter. Vražda se stane ostře sledovanou mediální senzací a jejím šetřením je pověřen šéfinspektor Dreyfus (Kevin Kline), který usiluje o prestižní vyznamenání, jež mu v minulosti už šestkrát těsně uniklo. S vědomím, že tentokrát nesmí udělat sebemenší chybu – alespoň ne takovou, která by se dala přišít jemu – předá vyšetřování nezdolnému inspektorovi Clouseauovi.

Clouseau a jeho nový pomocník, ledově klidný francouzský policista Gilbert Ponton (Jean Reno), vedou vyšetřování neuvěřitelnými a fascinujícími metodami. Nikdy neztrácejí soustředění, tah na branku a schopnost pokazit nepokazitelné. Přesto se jim daří neomylně stahovat smyčku kolem krku zatím neznámého zločince. Historie Růžového pantera se začala psát v roce 1963, kdy byl uveden původní film Blakea Edwardse Růžový panter s Davidem Nivenem a Peterem Sellersem v roli inspektora Clouseaua.

Režisér Levy i hlavní hvězda Steve Martin si uvědomují, že původní Edwardsovy filmy jsou absolutní klasika a snaha na ně navázat se může rovnat sebevraždě. „Nesnažíme se s nimi soutěžit nebo je překonat,“ říká Levy. „Oba k Růžovému panterovi cítíme velký respekt, ale snažíme se ho podat vlastním způsobem. Chtěli jsme skloubit tradiční příběh se současným způsobem vyprávění a to se nám snad podařilo.“

Film Růžový panter se natáčel i v České Republice.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Tropická bouře

Tropická bouře (Tropic Thunder, 2008) (Blu-ray)

Český název: Tropická bouře

Originální název: Tropic Thunder

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Komedie

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Ben Stiller

Hrají: Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black, Jay Baruchel, Nick Nolte

Studio: DreamWorks

Distribuce v ČR: Magic Box (od 4. 2. 2009)

Tugg Speedman (Ben Stiller) je klonem Bruce Willise, který chrlí kasovní trháky, ale ne a ne dosáhnout na Oscara. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) by naopak mohl cenami dláždit chodník a s vírou ve vlastní schopnosti hledá stále nové a větší výzvy. Třetí hvězdou do party je pak komik Jeff Portnoy (Jack Black), který má hodně společného se svým představitelem, jenž by rád prchnul od pověsti fekálního humoristy k charakternímu herectví. Zásadním krokem jejich kariéry měl být výše zmíněný válečný velkofilm, jenže během natáčení se něco zadrhlo – náklady stoupají, atmosféra houstne a primadony ne a ne se vpravit do rolí vojáků v hlubinách vietnamské džungle.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře