Tuzemské Blu-ray filmy - 49. týden 2009

vydáno 29. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Borat, Doba ledová, Doba ledová 2, Doba ledová 2 - Obleva, Doba ledová 3, Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, film, Ice Age, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Ice Age: The Meltdown, Magic Box, Pařba ve Vegas, The Hangover

Blu-ray Disc logo

V prvním prosincovém týdnu se na našem trhu objeví pět nových Blu-ray filmů a jedna kolekce. Animovanou trilogii Doba ledová, Doba ledová 2 – Obleva a Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, politicky nekorektní komedii Borat a nečekaně kvalitní „pánskou jízdu“ Pařba ve Vegas si teď jako obvykle krátce představíme.

Pro usnadnění výběru jsme pro vás připravili recenze Blu-ray vydání filmů Doba ledová, Doba ledová 2 – Obleva a Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Borat

Borat (2006) (Blu-ray)

Český název: Borat

Originální název: Borat

Rok výroby: 2006

Žánr: Komedie

Délka: 86 minut (1:26)

Režie: Larry Charles

Hrají: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Luenell, Pamela Anderson

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 30. 11. 2009)

Borat Sagdijev je šestým nejznámějším Kazachem a nejlepším televizním reportérem Kazašské státní televize, která ho vyšle do USA, aby zde natočil dokument o této „zemi neomezených možností“. A případně si našel novou manželku, protože tu starou tlustou mu znásilnil a roztrhal medvěd.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Doba ledová

Doba ledová (Ice Age, 2002) (Blu-ray)

Český název: Doba ledová

Originální název: Ice Age

Rok výroby: 2002

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný

Délka: 81 minut (1:21)

Režie: Chris Wedge, Carlos Saldanha

Hrají: John Leguizamo, Ray Romano, Denis Leary, Goran Visnjic, Jack Black

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 30. 11. 2009)

Bylo nebylo. Ne tak dávno, sotva před 20000 lety, v prehistorickém světě, kdy mrzne až praští, začíná příběh o mi-mi-migraci. Jak má jeden ale poznat, že jde o Dobu ledovou a ne třeba o Mrazivé časy nebo Velký chlad? No, tak se na naše hrdiny podívejte! Obličeje mají vyloženě ledové. A s tím přesunem je docela honička, zvlášť když zvířecí tým – mamut, tygr a lenochod – najdou lidské mládě, moc roztomilého človíčka, a usmyslí si, že prcka vrátí rodičům.

Během dobrodružné cesty mají zvířata spoustu starostí jak se uživit. Mamut musí dávat pozor, aby mu věčně někdo nešlapal na chobot. A musí hájit svou tělnatost. Není přece tlustý, to ty chlupy dělají, že tak vypadá. Tygr zase potřebuje uchovat svou tygří vážnost. A ještě musí vyřešit spoustu problémů se vztahy. A jaký je to pořádek, když lenochod střídá partnerky jako ponožky? Panečku, mamut, ten je věrný.

Na konec by to chtělo nějakou změnu. Což takhle „globální oteplení“?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Doba ledová 2 – Obleva

Doba ledová 2 - Obleva (Ice Age: The Meltdown, 2006) (Blu-ray)

Český název: Doba ledová 2 – Obleva

Originální název: Ice Age: The Meltdown

Rok výroby: 2006

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný / Komedie

Délka: 92 minut (1:32)

Režie: Carlos Saldanha

Hrají: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Seann William Scott, Josh Peck

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 30. 11. 2009)

Ve filmu se vracejí naši hrdinové z prostředí pod bodem mrazu: chlupatý mamut Manny, lenochod Sid, šavlozubý tygr Diego a prehistorická krysoveverka Scrat. Trojice stále drží pospolu a užívá si výhody světa, který je ve stavu tání. Žijí v primitivní verzi vodního parku, nabité vodními skluzavkami, bazény s vlnami a spoustou zvířat užívajících si sluníčka. Manny kolem sebe vidí rodiny držící pohromadě a cítí se připraven založit svou rodinu. Nikdo ale v okolí nezahlédnul jiného mamuta celou věčnost, Manny se proto obává, že může být posledním žijícím exemplářem svého druhu.

Potom ale potká Ellie. Dobré na tom je, že Manny potkal poslední samici mamuta na světě. Špatné na tom je, že Ellie má problémy ohledně pochopení své identity, což klade na Mannyho mnoho neobyčejných nároků. Naštěstí má Sida a Diega, kteří mu pomáhají projít očistcem namlouvání.

Jakoby nebylo dost těžké získat si přízeň Ellie, jako přívažek se totiž objeví její dva bratři z rodu vačic, Crash a Eddie, párek troufalých rošťáků (představte si JACKASSE na druhou), nafoukaní, uvřískaní průšviháři. K dobru je jim nutno přičíst, že mají Ellie opravdu rádi a chovají se k ní velmi ochranářsky. Díky tomu je jim jejich mimořádně frackovité chování odpouštěno.

Jak tání pokračuje, naši hrdinové rychle pochopí, že oteplování má jednu zásadní nevýhodu: ohromnou, hrozivou potopu. Tenčící se ledová hráz je všechno, co stojí mezi světem, který znali a akváriem nadživotní velikosti. Naši hrdinové se zoufale snaží uniknout před katastrofou, kterou naopak velmi podporují nevyzpytatelní vodní plazi připravení převzít vládu nad novým zavodněným světem.

A teď něco o Sidovi a Diegovi. Diego skrývá tajemství, o které se nepodělil s nikým ze svých přátel: má hrůzu z vody, což může v potápějícím se světě dost vážný problém. Sid touží po troše uznání, chce dokázat, že si zaslouží trochu úcty od svých přátel. Přitom potká přátele nové, kteří jej obdivují bezmezně.

Poslední – nikoliv však nejmenší – dobrodružství je pokračování nehod naší staré dobré přítelkyně s fetišem na ořechy. Od tohoto stvořeníčka s ohromným talentem pro přivolávání katastrof můžeme očekávat spoustu legrace a tentokrát přímo hrdinské akce.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, 2009) (Blu-ray)

Český název: Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů

Originální název: Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Rok výroby: 2009

Žánr: Animovaný / Akční / Komedie / Romantický

Délka: 94 minut (1:34)

Režie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

Hrají: John Leguizamo, Queen Latifah, Ray Romano, Chris Wedge, Denis Leary

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 30. 11. 2009)

Nová „doba ledová“ zavede hlavní hrdiny i diváky do ohromného podzemního světa dinosaurů. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, která je ostrým protipólem mrazivého prostředí z prvních dvou „dob ledových“. Je to země nebezpečí, ohromných tvorů, rostlin pojídajících mamuty, země plná tajemných míst.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Trilogie Doba ledová

Trilogie Doba ledová (Ice Age Trilogy, 2009) (Blu-ray)

Český název: Trilogie Doba ledová

Originální název: Ice Age Trilogy

Rok výroby: 2009

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný / Dobrodružný / Akční / Romantický

Délka: 266 minut (4:26)

Režie: Chris Wedge, Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

Hrají: John Leguizamo, Ray Romano, Denis Leary, Queen Latifah, Jack Black

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 30. 11. 2009)

Kolekce obsahuje následující filmy:

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Pařba ve Vegas

Pařba ve Vegas (Hangover, The, 2009) (Blu-ray)

Český název: Pařba ve Vegas

Originální název: Hangover, The

Rok výroby: 2009

Žánr: Komedie / Krimi / Mysteriózní / Thriller

Délka: 100 minut (1:40)

Režie: Todd Phillips

Hrají: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 2. 12. 2009)

Dva dny před svou svatbou odjíždí Doug (Justin Bartha) a jeho tři kamarádi (Bradley Cooper, Ed Helms a Zach Galifianakis) do Las Vegas na nezapomenutelnou party. Jenže když se ráno probudí s třeštící hlavou a kocovinou, zjistí, že si vlastně vůbec nic nepamatují. Jejich luxusní hotelový pokoj vypadá jak po výbuchu a ženicha nemůže nikdo nikde najít.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 49. týden 2009

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Prosinec 2009 - 19:36

Obrázek uživatele Anonym

Noo já bych si Dobu Ledovou na BD nekoupil :D to za to asi moc nestojí…ale kdyby vydali všechny Star Wars na BD a jeětě v kolekci ? Tak by to už stálo za to !

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 49. týden 2009

Vložil d.f.h, 3. Prosinec 2009 - 11:45

Obrázek uživatele d.f.h

No, jak to říkají Mach a Šebestová: „To víte, doba ledová je doba ledová…“ :-) Pro mě osobně je to jasné, je to moje srcdovka. Ale na ty Star Wars si ještě pár let počkáme, vždyť jak dloho to trvalo, než se ta série tehdy objevila na DVD :-(