Tuzemské Blu-ray filmy - 48. týden 2009

vydáno 22. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Fight Club, film, Harry Potter, Harry Potter a Princ dvojí krve, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Klub rváčů, Magic Box, Public Enemies, Terminator, Terminator Salvation, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Veřejní nepřátelé, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví čtyři nové Blu-ray filmy ve velmi silné sestavě. Slavný Klub rváčů Davida Finchera, čerstvý přírůstek do kultovní série Terminator Salvation, gangsterku Veřejní nepřátelé s Johnny Deppem a šestého Harryho Pottera (…a Princ dvojí krve) si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Klub rváčů

Klub rváčů (Fight Club, 1999) (Blu-ray)

Český název: Klub rváčů

Originální název: Fight Club

Rok výroby: 1999

Žánr: Drama / Thriller / Krimi / Mysteriózní

Délka: 139 minut (2:19)

Režie: David Fincher

Hrají: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 23. 11. 2009)

Když nemůžete půl roku usnout, celý okolní svět vám začne připadat jako nekonečný sen. Všechno kolem vás je nedokonalou xeroxovou kopií sebe sama. Chodíte do práce, díváte se na televizi a jste vděčni za to, když občas ztratíte vědomí a nevíte o světě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Terminator Salvation

Terminator Salvation (2009) (Blu-ray)

Český název: Terminator Salvation

Originální název: Terminator Salvation

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller

Délka: 115 minut (1:55)

Režie: McG

Hrají: Christian Bale, Anton Yelchin, Moon Bloodgood, Sam Worthington, Common

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 23. 11. 2009)

Film je zasazen do post-apokalyptického roku 2018. Christian Bale hraje Johna Connora, muže určeného osudem k tomu, aby vedl lidský odpor vůči Skynetu a jeho armádě Terminátorů. Ale budoucnost, na kterou byl Conner připravován, se částečně změní tím, že se objeví Marcus Wright (Sam Worthington), cizinec, jehož poslední vzpomínkou je, že byl mezi mrtvými. Conner musí rozhodnout, zda byl Marcus poslán z budoucnosti nebo zachráněn z minulosti.

Jak Skynet připravuje svůj konečný útok, Conner a Marcus se oba vydávají na odyseu, která je přivede do srdce Skynetu, kde se dozvídají hrozivé tajemství, které stojí za možným vyvražděním lidstva.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Veřejní nepřátelé

Veřejní nepřátelé (Public Enemies, 2009) (Blu-ray)

Český název: Veřejní nepřátelé

Originální název: Public Enemies

Rok výroby: 2009

Žánr: Krimi / Drama

Délka: 140 minut (2:20)

Režie: Michael Mann

Hrají: Johnny Depp, Christian Bale, Channing Tatum, Emilie de Ravin, Leelee Sobieski

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 23. 11. 2009)

Přestože se tenhle příběh odehrál před bezmála osmdesáti lety, je až nebezpečně aktuální. Vypráví o muži, který měl obrovské sympatie veřejnosti, navzdory tomu, že páchal ty největší zločiny. Podle státních institucí vykrádal banky. Podle lidí trestal ty, kdo zavinili hospodářskou krizi.

John Dillinger má v Americe podobnou pověst jako Václav Babinský u nás. Jeho život a dílo byly tak neuvěřitelné, že se staly živnou půdou pro spousty mýtů, které se na ně nabalily tak pevně, že pravdu od fikce už těžko někdo rozezná.

Režisér Michael Mann se naštěstí místo hledání pravdy v kupce polopravd a legend soustředil na natočení drsného a živočišného kriminálního thrilleru svým specifickým rukopisem, který charakterizuje pečlivé budování postav a postupná gradace příběhu, který obvykle končívá v působivě natočeném dešti kulek.

Michael Mann má ve zvyku pracovat s těmi nejlepšími, a proto si do role Johna Dillingera vybral asi nejpopulárnějšího herce současnosti Johnnyho Deppa, jeho životní lásku obsadil držitelkou Oscara Marion Cotillard (Edith Piaf) a postavu Dillingerovy nemesis, agenta FBI Melvina Purvise hraje tvář z největších kasovních trháků poslední doby Christian Bale (Temný rytíř, Terminátor 4).

Veřejní nepřátelé jsou atraktivní i množstvím rovin, mezi kterými se jejich příběh pohybuje. Úspěšné tažení Dillingerovy bandy americkými bankami a postupně se utahující policejní smyčka na hrdlech jejích členů sice dominuje, ale vedle toho sledujete i Dillingerův intimní příběh, který je skoro stejně zajímavý jako jeho zločinecké eskapády, nebo válku o veřejné mínění, již lupič úspěšně svádí s etablující se FBI, která chce na jeho dopadení postavit smysl své existence.

V přepadených bankách se choval jako jeho oblíbení filmoví hrdinové. K cizím penězům se navíc obvykle nedostával hrubým násilím, ale díky originálním nápadům realizovaným s neobvyklou drzostí. Z policejních pastí unikal zázrakem, a když už sklaply, nepředstavovaly pro něj problém ani mříže vězeňské cely.

Životní příběh Johna Dillingera označil prestižní filmový časopis Empire za nejočekávanější film roku 2009. Veřejní nepřátelé jsou jím podle všeho zcela právem.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Harry Potter a Princ dvojí krve

Harry Potter a Princ dvojí krve (Harry Potter and the Half-Blood Prince, 2009) (Blu-ray)

Český název: Harry Potter a Princ dvojí krve

Originální název: Harry Potter and the Half-Blood Prince

Rok výroby: 2009

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Mysteriózní / Romantický

Délka: 154 minut (2:34)

Režie: David Yates

Hrají: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Alan Rickman, Tom Felton

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 25. 11. 2009)

Profesor Brumbál Harryho zasvětí do temné minulosti Toma Riddlea a přitom poodhalí příčinu nesmrtelnosti lorda Voldemorta. Když Harry objeví starou počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, začne se na její kouzla i přes Hermionino varování spoléhat stále víc. Čarodějnický svět zmítající válka mezitím v té nejnepředstavitelnější podobě zasahuje i Harryhoho spolužáky a začátek konce se blíží…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře