Tuzemské Blu-ray filmy - 46. týden 2009

vydáno 8. 11. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Bathory, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, FHE, film, Forum Home Entertainment, Magic Box, Tinker Bell, Tinker Bell a ztracený poklad, Tinker Bell and the Lost Treasure, Transformers, Transformers 2, Transformers: Pomsta poražených, Transformers: Revenge of the Fallen, Zvonilka a ztracený poklad

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví tři nové Blu-ray filmy, po jednom od každého z tuzemských HD aktivních distributorů (Bontonfilm, Magic Box a FHE). Český historický velkofilm Bathory, pokračování úspěšného blockbusteru Transformers: Pomsta poražených i rodinný animák Zvonilka a ztracený poklad si teď jako obvykle stručně představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Bathory

Bathory (2008) (Blu-ray)

Český název: Bathory

Originální název: Bathory

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Historický

Délka: 140 minut (2:20)

Režie: Juraj Jakubisko

Hrají: Anna Friel, Karel Roden nejml., Hans Matheson, Vincent Regan, Franco Nero

Studio: Jakubisko Film

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 9. 11. 2009)

Nový pohled na největší vražedkyni v dějinách lidstva Alžbětu Báthoryovou očima režiséra Juraje Jakubiska.

František Nádašdy (Vincent Regan) bojuje ve válkách s Turky. Jeho žena, krásná Alžběta Báthoryová (Anna Friel), dohlíží na správu majetku a na výchovu svých dětí. Její manžel jí jednoho dne posílá dárek v podobě italského malíře Merisiho Caravaggia (Hans Matheson), který zůstane na dvoře Bathoryů několik let. Mezi ním a osamělou ženou vzniká zvláštní pouto.

Tou dobou se nad hlavou Alžběty začnou stahovat zlověstná mračna, která ještě víc potemní po smrti jejího manžela. Mocná a bohatá žena musí čelit nepřátelům, kteří jsou schopní čehokoliv, i vlastním vnitřním běsům. Zvěsti o šílené vládkyni, která se ve snaze zastavit stárnutí koupe v krvi nevinných panen, začínají sílit…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Transformers: Pomsta poražených

Transformers: Pomsta poražených (Transformers: Revenge of the Fallen / Transformers 2, 2009) (Blu-ray)

Český název: Transformers: Pomsta poražených

Originální název: Transformers: Revenge of the Fallen / Transformers 2

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-Fi

Délka: 150 minut (2:30)

Režie: Michael Bay

Hrají: Shia LaBeouf, Megan Fox, Hugo Weaving, Josh Duhamel, John Turturro

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Magic Box (od 11. 11. 2009)

Puberťák Sam Witwicky (Shia LaBeouf) se už vzpamatoval z prvního setkání s hodnými Autoboty a zlými Deceptikony. Navíc dospěl a začal se připravovat na opuštění rodného hnízda, vstříc bouřlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s rozkošnou Mikaelou (Megan Fox) se promění na chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze. Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Když Sam objeví úlomek matérie, o kterou spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v jedničce, a získá z něj pro obě strany drahocenné informace, začnou po něm jít mechaničtí gauneři z celé galaxie.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Zvonilka a ztracený poklad

Zvonilka a ztracený poklad (Tinker Bell and the Lost Treasure, 2009) (Blu-ray)

Český název: Zvonilka a ztracený poklad

Originální název: Tinker Bell and the Lost Treasure

Rok výroby: 2009

Žánr: Animovaný / Rodinný / Fantasy

Délka: 80 minut (1:20)

Režie: Klay Hall

Hrají: Lucy Liu, Kristin Chenoweth, Mae Whitman, Raven, Jesse McCartney

Studio: Disney / Buena Vista

Distribuce v ČR: Forum Home Entertainment (od 11. 11. 2009)

V tajemné Hvězdné roklince, kde žije Zvonilka a ostatní pohádkové víly, se všichni netrpělivě těší na tradiční podzimní oslavu. Vyjde měsíc, který vílám dovolí uzdravit posvátný strom, zdroj veškeré jejich magie. Nešťastnou náhodou ale uvede Zvonilka celý bájný svět víl v ohrožení a proto se na vlastní pěst a tajně vydá daleko za moře na nebezpečnou výpravu, která by mohla vše napravit. S pomocí kamaráda Terínka a neposedné světlušky musí Zvonilka čelit ohromujícímu novému světu, aby objevila ten největší poklad.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře