Tuzemské Blu-ray filmy - 41. týden 2011

vydáno 10. 10. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, BluRayEdice.cz, Hanna, Na konci světa, Paul, Scarface, Zjizvená tvář

Stejně jako byli v minulém týdnu favorité X-Men a animovaná pohádka Lví král, i tentorkát půjde o přímý souboj novinek a adorované klasiky. I když, co si budeme povídat, jakmile vytáhne Al Pacino svou automatickou pušku, veškerá konkurence se stáhne za roh. Kdo by se stavěl Zjizvené tváři, že?

Tuzemské Blu-ray filmy 41. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

Ta vychází ve středu (dokonce i u nás ve fešném steelbooku!) a tento týden se vedle ní objeví čtyři tituly. Katalogová komedie Budiž světlo asi většinu lidí mine, i když v ní hraje vždy roztomilý Danny DeVito (který se mimochodem nedávno nechal přebarvit na blond!), zato novince Paul by mohlo věnovat pozornost o něco větší množství lidí.

Film vypráví o dvou přátelích, kteří spolu putují napříč Spojenými státy a hledají místa, která byla proslavena příběhy o mimozemšťanech. Jenže jednoho večera na takového mimozemšťana opravdu narazí (doslova) a on bude potřebovat jejich pomoc na útěku před zlými vládními agenty. Doteď skoro fanouškovská idylka, jenže to by onen mimozemšťan – Paul – nesmělo být zhulené hovado. Že se najednou film přesunul do škatulky „zhulenecká blbost“? To by byla chyba. Legrace s ním totiž je, i když postrádá komediální lehkost předchozích snímků pánů Pegga a Frosta.

Tuzemské Blu-ray filmy - 41. týden 2011

Zato s Hannou žádná legrace není. Slečna, která sotva dospěla do puberty, vypadá na první pohled jako nevinné děťátko, ve skutečnosti v ní ale dřímá smrtonosná zbraň. Otec jí totiž odmalička učil bojovým uměním, střelbě, světovým jazykům a všemu, co bude jednoho dne potřebovat k tomu, aby zlikvidovala agentku, která jí zabila matku. A ten den nastal právě teď.

Hanna je hodně zvláštní thriller, který se v druhé polovině zvrtne v podivný audiovizuální experiment. Je to trochu škoda, protože Wrightovo řádění začne postrádat emoce a časem i divácké pochopení a zůstane z něj jen béčková akční arťárna.

Jako poslední jde do -už nepřímého- souboje se Zjizvenou tváří Blu-ray Edice s filmem podle skutečných událostí Na konci světa.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře