Tuzemské Blu-ray filmy - 4. týden 2009

vydáno 18. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Jerry Maguire, Sám doma, Sony Pictures

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví další dva nové Blu-ray tituly. Komediální drama ze sportovního prostředí Jerry Maguire a notoricky známou komedii Sám Doma s Maculayem Culkinem v hlavní roli si teď jako obvykle krátce představíme.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Jerry Maguire

Jerry Maguire (1996) (Blu-ray)

Český název: Jerry Maguire

Originální název: Jerry Maguire

Rok výroby: 1996

Žánr: Komedie / Drama / Romantický / Sportovní

Délka: 138 minut (2:18)

Režie: Cameron Crowe

Hrají: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger, Kelly Preston, Jerry O'Connell

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 19. 1. 2009)

Jerry Maguire je špičkovým sportovním agentem a jednou z vůdčích osobností agentury SMI (Sports Management International). Je úspěšný, bohatý a pohledný. na první pohled drží svůj život pevně v rukou. Ale něco není v pořádku. Kdysi Jerry svou práci bezvýhradně miloval, ovšem v poslední době je poměry v branži znechucen. Bezohledná honba za milionovými honoráři přece nikdy nebyla smyslem jeho života.

A tak jedné noci, v náhlém záchvatu výčitek svědomí, píše Jerry memorandum, ve kterém na dvaceti stranách rukopisu shrnuje etický a profesní kodex ideálního sportovního agenta. O necelý týden později pak dostává příležitost uplatnit své názory v praxi. Kvůli memorandu, které se všem kolegům tak líbilo, je z SMI na hodinu vyhozen.

Ideály jsou jedna věc a pravidelný slušný příjem druhá. Pouze jediný z bývalých přátel a spolupracovníků odchází z agenturyu s Jerrym – šestadvacetiletá účetní a svobodná matka Dorothy Boydová. Pochopitelně víc než memorandum obdivuje a tajně miluje jeho autora. Jerry se bláhově domnívá, že s sebou přetáhne většinu ze špičkových sportovců, o které se staral v agentuře. Díky dravosti bývalých šéfů ovšem nakonec zůstává v rukávu jediná karta. Žádné sportovní eso, pouze průměrný hráč amerického fotbalu Rod Tidwell.

Není špatný, ale aby mohl dostávat desetimilionové honoráře, potřebuje trochu proteplit svůj příliš racionální a suchý herní styl. Tím si je Jerry Maguire naprosto jist a přitom vůbec netuší, že si podobnou racionální uzavřeností kazí svůj vlastní život. Pomůže Jerrymu láska krásné Dorothy a sympatie jejího šestiletého syna? Dokáže fotbalista Rod překonat sám sebe, získat si obecenstvo a finančně zajistit střelenou rodinku?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Sám doma

Sám doma (Home Alone, 1990) (Blu-ray)

Český název: Sám doma

Originální název: Home Alone

Rok výroby: 1990

Žánr: Rodinný / Komedie

Délka: 103 minut (1:43)

Režie: Chris Columbus

Hrají: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Roberts Blossom

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 19. 1. 2009)

„Mám pocit, že jsme doma nechali něco důležitého,“ sdělí paní McCallisterová manželovi na palubě letadla směřujícího přes Atlantik do Paříže. To ještě netuší, že to co doma zapomněli je nejmladší člen jejich početné rodiny, Kevin. Tak začíná nejúspěšnější film roku 1990, vánoční komedie o zapomenutém synkovi a dvou nešikovných lupičích. Kevin vůbec nepropadne panice, právě naopak. Konečně může dělat všechno to, co jinak nemůže.

Jezdit po koberci na kolečkových bruslích, přejídat se zmrzlinou, dívat se na nepřístupné filmy. Jeho štěstí však netrvá dlouho. Objeví se totiž dva zlodějíčkové, kteří si na dům McCallisterových dělají zálusk. Ani tentokrát však Kevin neztratí rozvahu a pořádně s lupiči zacvičí. Promění totiž dům v hotovou smrtonosnou past. Přes veškerou volnost a zábavu s lupiči se mu však pomalu začíná stýskat.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře