Tuzemské Blu-ray filmy - 37. týden 2011

vydáno 12. 9. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, film, Občan Kane, Piráti z Karibiku, Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, Star Wars, Star Wars Saga, Útěk ze Sibiře

Tuzemské Blu-ray filmy 37. týdne, jejich podrobné profily, technické specifikace a bonusy

Připravte si klobouky, českou Blu-ray scénu čeká jeden z nejnabušenějších týdnů tohoto roku. Ne snad, že by vycházelo nějaké převratné množství titulů, jenže jejich popularita je tak ohromná, že se jedná hned o několik Blu-ray edic, které mají potenciál trhat rekordy v prodeji.

Nabídku otevírající Občan Kane zrovna jednou z takových bohužel není, na to jen moc starý a divácky náročný. Na faktu, že se jedná o jeden z nejceněnějších snímků historie kinematografie a že byste ho měli alespoň jednou za život vidět, to však nic nemění. Mistrovské dílo Orsona Wellese připlouvá do vod vysokého rozlišení k oslavě sedmdesátého výročí vzniku. Podle zahraničních recenzí to vypadá, že nás čeká špičkový přepis, i když s docela chudou bonusovou výbavou. Ale na to jsme zvyklí.

Spolu s ním to na Blu-ray dotáhnou hned tři edice Pirátů z Karibiku. Ty si budete moct koupit buď v kolekci všech čtyř filmů (v jejímž rámci ve světle mizerné čtyřky zpětně doceníte původní trilogii), nebo samostatně buď ve 2D nebo ve 3D verzi. Čtvrtí Piráti jsou mizerný film, celosvětově ale i tak vydělal ohromné peníze, takže se dá předpokládat, že zacloumá s prodejností formátu.

Do téhle náročné společnosti se odvážně přimotaly Tunelové krysy Uweho Bolla (vycházející na dvě stovky pod štítkem Blu-ray edice) a Útěk ze Sibiře, asi nejslabší film Petera Weira. Ne snad, že by byl špatný, na Blu-ray bude jistě vypadat úchvatně, protože je plný ohromných celků velkolepě působící přírody. Jenže i přes ohromné osobní drama Útěku ze Sibiře chybí nějaká jiskra a větší hloubka postav, které nepřirůstají k srdci. Film je navíc skoro až epizodně rozkouskovaný a v určitý okamžik už to člověka přestane bavit.

Tuzemské Blu-ray filmy - 37. týden 2011

No a hezky na konec pracovního týdne, asi abyste měli celý víkend co dělat, doráží na Blu-ray taková malá nenápadná sága jménem Star Wars. My už disky pár dní máme doma a čekáme, až nám strýček Lucas povolí napsat recenze. Nicméně už teď vám můžeme slíbit, že se můžete těšit na naprosto výborné přepisy s famózním zvukem a s výbornou bonusovou výbavou. O Blu-ray Star Wars můžete hlasovat v naší nové anketě. Ať vás provází Síla!

Jako vždy můžete nahlédnout na Blu-ray premiéry příštích týdnů v našem kalendáři.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře