Tuzemské Blu-ray filmy - 37. týden 2009

vydáno 6. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Dragonball Evolution, Dragonball: Evoluce, Duplicity, Dvojí hra, film, Friday the 13th, Magic Box, Midnight Express, New Line Cinema, Pátek třináctého, Půlnoční expres, Rychlejší než smrt, Sony Pictures, The Quick and the Dead, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových filmů na Blu-ray. Akční sci-fi Dragonball: Evoluce, kriminální thriller Dvojí hra, drama Midnight Express, western Rychlejší než smrt a povedený remake klasického hororu Pátek třináctého. Všechny filmy si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Dragonball: Evoluce

Dragonball: Evoluce (Dragonball Evolution, 2009) (Blu-ray)

Český název: Dragonball: Evoluce

Originální název: Dragonball Evolution

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Sci-Fi

Délka: 85 minut (1:25)

Režie: James Wong

Hrají: Justin Chatwin, James Marsters, Emmy Rossum, Yun-Fat Chow, Jamie Chung

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 9. 2009)

Na motivy jednoho z nejpopulárnějších japonských seriálů manga vznikl film Dragonball: Evoluce, který sleduje osudy mladého bojovníka při jeho velkolepém dobrodružném putování za odhalením osudu… a za záchranou světa před silami temnot.

Ke svým osmnáctým narozeninám dostává mírumilovný Goku mystickou kouli Dragonball. Na světě jich existuje sedm a tomu, kdo je vlastní, splní přání. Ale starý lord války jménem Piccolo unikl z věčného vězení a vydal se na svůj vlastní hon za mystickými koulemi. Goku musí využít pomoci svých přátel a síly bojových schopností aby porazil Piccola dřív, než bude pozdě!

Dragonball: Evoluce je nabitý úchvatnými vizuálními efekty, velkolepými akčními scénami a více než hodinou poutavých bonusů. Legenda ožívá jako nikdy předtím!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Dvojí hra

Dvojí hra (Duplicity, 2009) (Blu-ray)

Český název: Dvojí hra

Originální název: Duplicity

Rok výroby: 2009

Žánr: Krimi / Thriller

Délka: 125 minut (2:05)

Režie: Tony Gilroy

Hrají: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Denis O'Hare

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 9. 2009)

Dannyho parťáci potkávají pana a paní Smithovy. Tony Gilroy, režisér ceněného snímku Michael Clayton, natočil chytrý film, ve kterém má každý rafinovaný plán, nikdo nehraje fér a jehož divák nesmí uvěřit ani závěrečným titulkům. A celé se to halí do aktraktivního hávu romantické komedie, jíž dominuje herecká dvojice snů – britský elegán Clive Owen a oscarová Julia Roberts.

Oba hlavní hrdiny dříve živily tajné služby, Claire (Julia Roberts) pracovala pro CIA a Ray (Clive Owen) pro britskou MI6. Tahat z ohně horké kaštany za neschopné politiky je ale po letech omrzelo a vrhli se do mnohem výdělečnějšího světa průmyslové špionáže. Jejich cílem je využít nepřátelství mezi dvěma korporacemi a ukrást recept na výrobu produktu, který tomu, kdo ho jako první donese na patentový úřad, přinese pohádkové bohatství. Každý se proto nechá zaměstnat v jedné z firem a společně spřádají plán.

Jejich nové šéfy není třeba litovat. Howard Tully (Tom Wilkinson) je bezohledný magnát, který jde za úspěchem přes mrtvoly, Dick Garsik (Paul Giamatti) je pro změnu šílený excentrik, jenž se drží na výsluní šílenými kousky, často ležícími za hranicí zákona. Přes bohaté zkušenosti z tajných služeb jsou pro Raye s Claire velmi mocnými soupeři. Navíc se objevil ještě jeden nepřítel, se kterým nepočítali: Láska. Vzbouřené hormony způsobily, že k sobě najednou mají mnohem blíž, ale zároveň jeden druhému nevěří ani slovo, což je v situaci, kdy mají spolupracovat, poměrně prekérní.

Oba dva straší tatáž otázka: Miluje mě, nebo je tohle všechno jen součást plánu?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Půlnoční expres

Půlnoční expres (Midnight Express, 1978) (Blu-ray)

Český název: Půlnoční expres

Originální název: Midnight Express

Rok výroby: 1978

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Délka: 121 minut (2:01)

Režie: Alan Parker

Hrají: Brad Davis, Irene Miracle, Bo Hopkins, Paolo Bonacelli, Paul L. Smith

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 9. 2009)

Skutečný příběh mladého američana Billyho Hayese. Dramatický příběh natočený podle skutečné události, vypráví o mladém američanovi Billy Hayesovi, který je v Turecku odsouzen ke 30 letům vězení za to, že se u něj našlo malé množství drog. Ve vězení musí snášet každodenní mučení a ponižování. A proto si brzy uvědomuje, že pokud neuteče, tak zemře!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rychlejší než smrt

Rychlejší než smrt (Quick and the Dead, The, 1995) (Blu-ray)

Český název: Rychlejší než smrt

Originální název: Quick and the Dead, The

Rok výroby: 1995

Žánr: Western / Dobrodružný / Akční

Délka: 108 minut (1:48)

Režie: Sam Raimi

Hrají: Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe, Leonardo DiCaprio, Tobin Bell

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 9. 2009)

Do městečka Redemption přijíždí tajemná Ellen, mladá žena s šestiranným revolverem za pasem a s pomstou v srdci. Přijela zabít Heroda – muže, který tomuto městu vládne a který kdysi zničil její život. Herod pořádá každoročně pistolnickou soutěž a o finanční odměnu – soutěž, ve které každý rok sám zvítězí a zlikviduje své potencionální protivníky. Letos se ale do soutěže přihlásila Ellen. Chce se s Herodem utkat a zlikvidovat ho. Ale než se jí to podaří, musí se vypořádat s démony vlastní minulosti.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Pátek třináctého

Pátek třináctého (Friday the 13th, 2009) (Blu-ray)

Český název: Pátek třináctého

Originální název: Friday the 13th

Rok výroby: 2009

Žánr: Horor

Délka: 106 minut (1:46)

Režie: Marcus Nispel

Hrají: Jared Padalecki, Danielle Panabaker, Amanda Righetti, Travis Van Winkle, Aaron Yoo

Studio: New Line Cinema

Distribuce v ČR: Magic Box (od 9. 9. 2009)

Remake hororové klasiky z roku 1980.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře