Tuzemské Blu-ray filmy - 34. týden 2011

vydáno 22. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Air America, Big Lebowski, Blu-ray, film, Neznámý, Ozvěny mrtvých, Rozhovor, Sanctum, Serpico, Týden bez závazků, Útěk z New Yorku

Prázdniny jsou u konce s dechem a pro nás to znamená jediné. Český Blu-ray trh se pomalu začíná vzpamatovávat z letního flákání a chystá se na něj hned několik klasik, které jsou pro majitele Blu-ray přehrávačů naprostou povinností. Podívejte se na zoubek Blu-ray premiérám tohoto týdne!

Tuzemské Blu-ray filmy 34. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Týden rozjede hodem bowlingové koule „The Dude“ bratrů Coenů, tak trochu jiná komedie o bowlingu, pochcaném koberci a věčně nalitém Jeffu Bridgesovi. Coeni nejsou pro každého, pokud jste tedy Big Lebowskiho neviděli, dejte před nákupem nejdříve přednost videopůjčovně.

To v případě 3D dobrodružství Sanctum nezkoušejte ani jedno. Film se sice chlubí štítkem „Produkce Jamese Camerona“, tentokrát to ale není záruka dobrého 3D a už vůbec ne dobrého filmu.

Raději si další dva dny počkejte, čtyřiadvacátého totiž vychází temný thriller o záměně s Liamem Neesonem v hlavní roli. Neznámý se může chlubit docela vřelým přijetím a i když se pohybuje na hranici béčka, je to velice příjemná žánrovka.

Dvacet let staré Air America sice není tak provařené, Mel Gibson a tehdá ještě nepříliš známý Robert Downey Jr. v hlavních rolích jsou ale snad dostatečným argumentem, proč dát téhle akční komedii šanci. U dalších dvou filmů už vás potom pravděpodobně nebude potřeba přesvědčovat.

Vysokodefiniční premiéra totiž čeká Serpico s Al Pacinem v hlavní roli a Sidneym Lumetem za kamerou. Film vypráví o osamnělém boji policisty, který vyšetřuje své vlastní kolegy kvůli podezření z korupce. A je z toho – jak jinak – naprosto skvělé drama.

Tuzemské Blu-ray filmy - 34. týden 2011

Pokud jste spíš na akci, i na vás tuzemský distributor myslí. Což takhle dát si sci-fi Útěk z New Yorku? A nebo raději romantickou komedii? Zkuste Týden bez závazků, kde Owen Wilson a Jason Sudekis dostanou od svých manželek týdenní povolení k sexuálním radovánkám. Jenže ono to nakonec není tak snadné, sbalit někoho na baru a rozdat si to s ním na zadním sedadle u auta. Wilson se Sudeikisem by mohli vyprávět.

Nabídku uzavírá klasicky Blu-ray edice s Ozvěnami mrtvých, s hororem, kterému se už brzy podíváme na zoubek. Jako vždy platí, že Blu-ray výhled do příštích týdnů naleznete v našem Blu-ray kalendáři, kam během týdne doplníme už tak nařachaný výhled na celé září.

. . .

BUĎTE V KONTAKTU, sledujte autorovy tipy a postřehy na Google+, HDmag.cz na facebooku a na twitteru

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře