Tuzemské Blu-ray filmy - 34. týden 2009

vydáno 16. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Fast & Furious, film, Gran Torino, Kat: Válečná zóna, L. A. - Přísně tajné, L. A. Confidential, LionsGate, Lionsgate Films, Magic Box, Punisher: War Zone, Rychlí a zběsilí, Skrytá identita, The Departed, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových filmů na Blu-ray. Akční snímek Kat: Válečná zóna, zatím poslední film série Rychlí a zběsilí, drama Clinta Eastwooda Gran Torino, kultovní thriller L. A. – Přísně tajné a hvězdně obsazenou kriminálku Skrytá identita si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Kat: Válečná zóna

Kat: Válečná zóna (Punisher: War Zone, 2008) (Blu-ray)

Český název: Kat: Válečná zóna

Originální název: Punisher: War Zone

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Thriller / Krimi / Drama

Délka: 103 minut (1:43)

Režie: Lexi Alexander

Hrají: Ray Stevenson, Dominic West, Julie Benz, Dash Mihok, Doug Hutchison

Studio: Lionsgate Films

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 17. 8. 2009)

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle (Ray Stevenson) je zpátky v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede války na dvou frontách. Jeho terčem je krutý šéf gangu Billy Russoti, kterého Castle při přestřelce znetvoří, ale zároveň si událost vyžádá i život jednoho tajného agenta FBI. Russoti, který si říká „Jigsaw“, touží po odplatě a začíná najímat ty nejnechvalnější zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rychlí a zběsilí

Rychlí a zběsilí (Fast & Furious, 2009) (Blu-ray)

Český název: Rychlí a zběsilí

Originální název: Fast & Furious

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Justin Lin

Hrají: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, John Ortiz

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 17. 8. 2009)

Brian O'Conner zůstal věrný policejní placce. Právě se snaží rozkrýt drogový kartel, jehož členové pašují drogy do Spojených států přes mexickou hranici nebezpečnými spanilými jízdami podzemními tunely. Mistr volantu O'Conner získá od nadřízených oficiální posvěcení oprášit své řidičské umění a proniknout do tohoto gangu coby jeden z řidičů. Stejný záměr, nicméně mnohem osobnější cíl, který se nesluší prozrazovat, má i Dominic Toretto. A tak se oba sejdou na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Gran Torino

Gran Torino (2008) (Blu-ray)

Český název: Gran Torino

Originální název: Gran Torino

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Thriller / Krimi

Délka: 117 minut (1:57)

Režie: Clint Eastwood

Hrají: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her, Dreama Walker

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 19. 8. 2009)

Film vypráví příběh neústupného válečného veterána Walta Kowalského, který si s přibývajícím věkem uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Musí se konfrontovat jak se sousedy rozličného etnického původu, tak se svými hluboce zakořeněnými předsudky. Všechny staré sousedy postupně nahradili imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu – nablýskaný sporťák Gran Torino.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

L. A. – Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (L. A. Confidential, 1997) (Blu-ray)

Český název: L. A. – Přísně tajné

Originální název: L. A. Confidential

Rok výroby: 1997

Žánr: Krimi / Thriller / Mysteriózní

Délka: 138 minut (2:18)

Režie: Curtis Hanson

Hrají: Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Kim Basinger

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 19. 8. 2009)

Strastiplné pátrání po tajnostech hollywoodského podsvětí. Los Angeles, začátek 50. let. Chlapíci z oddělení vražd a z protidrogového to někdy táhnou spolu, a jindy zase proti sobě. I oni však mají své meze – když zjistí, že s nimi někdo špinavě manipuluje. Zvlášť když objeví zločin, který je příliš podivný, než aby to nechali být. třeba jako masakr v nočním baru Nite Owl. Takový je I případ milionáře Patchetta, který má dobře zavedenou praxi s luxusními děvkami, vypadajícími jako filmové hvězdy. A začíná tady být příliš mnoho mrtvých, kteří mají něco společného. Kdo vězí za všemi špinavostmi?

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Skrytá identita

Skrytá identita (Departed, The, 2006) (Blu-ray)

Český název: Skrytá identita

Originální název: Departed, The

Rok výroby: 2006

Žánr: Akční / Drama / Thriller / Krimi

Délka: 151 minut (2:31)

Režie: Martin Scorsese

Hrají: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 19. 8. 2009)

Kriminální drama Skrytá identita je zasazeno do Bostonu, kde státní policie vede válku s organizovaným zločinem. Tajný policista Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) je pověřen úkolem infiltrovat zločineckou síť, které předsedá boss Costello (Jack Nicholson). Billy si brzy získá Costellovu důvěru, jenže je tu také Colin Sullivan (Matt Damon), který pro změnu infiltroval policejní složky, aby tam získával pro zločinecký syndikát cenné informace.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře