Tuzemské Blu-ray filmy - 33. týden 2011

vydáno 15. 8. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Air Force One, Blu-ray, Hezké vstávání, Hidalgo, Hráč, Narozen 4. července, Ohnivý oceán, Rango, Senna

Rovnou sedm filmových novinek se během tohoto týdne objeví na pultech obchodů s Blu-plackami. Největší převahu má opět akce se špetkou toho dobrodružství, ale o svůj příděl se nemusí bát ani milovníci dokumentů nebo romantických slaďáren.

Tuzemské Blu-ray filmy 33. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Týden načne Tom Cruise v oscarovém dramatu Olivera Stonea Narozen 4. července. Film vypráví o válečném veteránovi z Vietnamu, který se díky ochrnutí přemění z ohromného vlastence v bojovníka proti válce. Oliver Stone za film dostal Oscara, což samo o sobě vypovídá o tom, že tohle více jak dvacet let staré drama rozhodně stojí za zhlédnutí.

To samé podle nadšených ohlasů platí o životopisném dokumentu Senna, mapujícím příběh legendárního závodníka formule 1 Ayrtona Senny, který vychází sedmnáct let po závodníkovu tragickém úmrtí.

Pokud už budete mít dost osobních dramat a příběhů, na pomoc vám přijde Harrison Ford v akčním thrilleru Air Force One. Jako prezident Spojených států se tu na vlastní pěst rozhodne nakopat zadky teroristům, kteří jeho letecký speciál unesli. Z Air Force One se za čtrnáct let jeho existence stala akční klasika, takže ho pravděpodobně nebude potřeba blíže představovat.

Tuzemské Blu-ray filmy - 33. týden 2011

Zato Hezké vstávání se v našich hlavách ještě zabydlet nestačilo, ačkoliv v něm jednu z hlavních rolí opět ztvárnil Harrison Ford. Příběh o neúspěšné televizní relaci a o snaživé producentce, která se jí snaží dát dohromady, v lecčem připomíná Brooksovo Vysíláme zprávy, postrádá ale tak silnou komediální jiskru a zároveň do jeho romantické linie oproti Brooksovi přibylo až moce velké množství cukru. I tak je ale tahle slaďárna příjemné překvapení. A pokud nebudete mít dost slaďáren, v ten samý den vychází ještě sportovní disneyovka Hráč s Dennisem Quaidem.

TIP: Další desítky Blu-ray novinek příštích týdnů a měsíců najdete v našem Blu-ray kalendáři

Sedmnáctého srpna budou o vaší přízeň bojovat ještě dvě další placky. Na jedné osedlá koně Viggo Mortensen a vydá se na závod napříč pouští (Ohnivý oceán), na té druhé se napříč pouští vydá ještěrka Rango – ale po svých. Rango je hodně zvláštní animák od Gore Verbinskiho, režiséra prvních tří dílů Pirátů z Karibiku. Kloubí v sobě rozpačitý humor, odkazy na westernový žánr, famózní animaci studia ILM (bez 3D!) a výborné hlasové obsazení. Od Ranga rozhodně nečekejte klasickou pohádku pro děti, mnohem více si ho asi užijí dospělí (což ale neznamená, že byste film ratolestem neměli pouštět). Jedno z mála příjemných překvapení mezi letošními premiérami.

. . .

BUĎTE V KONTAKTU, sledujte autorovy tipy a postřehy na Google+, HDmag.cz na facebooku a na twitteru

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře