Tuzemské Blu-ray filmy - 3. týden 2009

vydáno 11. 1. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Hellboy, Hellboy 2, Hellboy 2: Zlatá armáda, Noci s nepřítelem, Resident Evil, Resident Evil: Rozklad, Sony Pictures, Universal, Universal Pictures, Zohan, Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Po měsíční pauze se na našem trhu objeví čtveřice nových Blu-ray titulů, tentokrát výhradně z nabídky společnosti Bontonfilm. Největší úspěch může očekávat Hellboy 2, těšit se můžeme i na agenta – kadeřníka Zohana v podání Adama Sandlera.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Hellboy 2: Zlatá armáda

Hellboy 2: Zlatá armáda (Hellboy 2: The Golden Army, 2008) (Blu-ray)

Český název: Hellboy 2: Zlatá armáda

Originální název: Hellboy 2: The Golden Army

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Fantasy / Dobrodružný / Drama

Délka: 120 minut (2:00)

Režie: Guillermo del Toro

Hrají: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, Luke Goss, John Hurt

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 1. 2009)

O tři Oscary bohatší (za fantastický Faunův labyrint) režisér Guillermo del Toro se po čtyřech letech vrátil k tomu nejďábelštějšímu ze všech komiksových hrdinů. Pekelnou výhní doruda rozpálený Hellboy (Ron Perlman) zbožňující dobré doutníky a ohnivou krásku Liz, bude znovu drtit záporáky a k tomu trousit jednu drsnou hlášku za druhou.

Nejproblematičtějšího zaměstnance přísně tajného Úřadu pro paranormální výzkum a obranu tentokrát čeká opravdu náročný úkol. Syn vládce podsvětí, princ Nuada, totiž porušil křehké příměří, které panovalo mezi lidmi a jeho říší, čímž nastartoval příslovečné peklo na Zemi. A má být ještě hůř – Nuada se snaží zkompletovat sbírku artefaktů, jež mu mají pomoci oživit Zlatou armádu, nezničitelná mostra, která za pár minut udělají z lidstva ohrožený druh.

Aby toho nebylo málo, Hellboye rozptyluje i lehce italská domácnost, kterou má se svou Liz. Tváří v tvář ohrožení světa musí jít rodina stranou, a tak se zaměstnanci nejtajnějšího ze všech tajných úřadů vypraví do tábora nepřítele, aby zastavili Zlo, ještě než se stačí vyvalit na Zem. Vy se vydáte s nimi, a protože vás povede režisér s nedozírnou výtvarnou fantazií, připravte se, že uvidíte, co jste asi ještě neviděli.

Přestože první Hellboy celosvětově vydělal přes sto miliónů dolarů, del Toro se nespokojil s prostým pokračováním tam, kde jednička skončila. „Samozřejmě jsme měli výhodu v tom, že jsme nemuseli znovu vysvětlovat kdo je kdo a stačilo prostě skočit do děje. O to víc jsme chtěli propracovat samotný příběh,“ odmítl del Toro hned v počátku tradiční neduh dvojek, které spíš než na novou invenci spoléhají na setrvačnost.

Film tak opustil šílené vědce a ještě šílenější nacisty toužící po nesmrtelnosti a otevřel úplně nový, fantastický svět podzemní říše, obydlené kreaturami s velmi originálním designem, jejíž korunnímu princi se zachtělo vlády nad světem. Mezi nimi všemi ale vyniká titulní hrdina, i když…

„Hellboy je v podstatě úplně normální chlap, který by se nejradši jenom válel na gauči u telky a chlastal u toho pivo. Shodou náhod ale má schopnosti, které ho nutí se z toho gauče občas zvednout,“ popisuje svého hrdinu poměrně nehrdinsky jeho představitel Ron Perlman.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Noci s nepřítelem

Noci s nepřítelem (Sleeping with the Enemy, 1991) (Blu-ray)

Český název: Noci s nepřítelem

Originální název: Sleeping with the Enemy

Rok výroby: 1991

Žánr: Drama / Thriller

Délka: 99 minut (1:39)

Režie: Joseph Ruben

Hrají: Julia Roberts, Patrick Bergin, Kevin Anderson

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 1. 2009)

Psychologický thriller o ženě, která se pokusila uniknout z manželství horšího než peklo. Když si Laura brala Martina, neměla potuchy o hloubce jeho kruté vášně. Navenek jsou ideální pár. Krásná a dokonalá hospodyňka. Pohledný, úspěšný a svůdný manžel. Ale věci nejsou takové, jak se zdají. Laura je ženou, která žije ve svém nitru s hrozným tajemstvím. Aby unikla strašlivé noční můře, je schopna riskovat cokoli – i svůj život.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Resident Evil: Rozklad

Resident Evil: Rozklad (Baiohazâdo: Dijenerêshon / Resident Evil: Degeneration, 2008) (Blu-ray)

Český název: Resident Evil: Rozklad

Originální název: Baiohazâdo: Dijenerêshon / Resident Evil: Degeneration

Rok výroby: 2008

Žánr: Animovaný / Horor / Sci-Fi

Délka: 97 minut (1:37)

Režie:

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 1. 2009)

Příběh se odehrává 7 let po katastrofě v Racoon City. Po pádu letadla na letiště se začnou objevovat hejna zombií a jediní, kdo si s nimi poradí, jsou staří známí hrdinové z původních her. Na scéně se objevuje Leon Kennedy (poradce presidenta) a jeho známá Claire Redfield. Opět se objeví narážky na hry série Resident Evil a na tajemný T-virus, za kterým stojí ještě tajemnější organizace Umbrella.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (You Don't Mess with the Zohan, 2008) (Blu-ray)

Český název: Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Originální název: You Don't Mess with the Zohan

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie / Akční

Délka: 113 minut (1:53)

Režie: Dennis Dugan

Hrají: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Lainie Kazan, Rob Schneider

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 12. 1. 2009)

Ve komedii od scénáristů Adama Sandlera, Roberta Smigela a Judda Apatowa (Zbouchnutá), se Adam Sandler představuje v roli Zohana, špičkového izraelského bojovníka proti terorismu, který předstírá vlastní smrt, aby si mohl splnit sen: stát se kadeřníkem v New Yorku.

Ačkoliv chce na svůj život, zasvěcený boji s terorismem, zapomenout, brzy zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel. Jeho staří i noví nepřátelé se ale brzy dozvědí jednu zásadní věc: s kadeřníky si není radno zahrávat.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře