Tuzemské Blu-ray filmy - 24. týden 2011

vydáno 13. 6. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: AC/DC: Let There Be Rock, Blu-ray, BluRayEdice.cz, Far Cry, film, Rambo, Světová invaze, Tenká červená linie, Tři dny ke svobodě

Červen byl pro sběratele Blu-ray zatím hodně slabý měsíc, který za první dva týdny nabídl pouhé čtyři tituly. Tentokrát se ale bát nemusíte, na tuzemském trhu se během týdne objeví rovnou osm filmů. Shodou náhod jsou téměř všechny akční, takže o adrenalin nouze také nebude.

Tuzemské Blu-ray filmy 24. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Nabídku otevře válečná sci-fi novinka Světová invaze, která ještě před několika měsíci kolovala českými kiny. Jak už název napovídá, se zápletkou se to má jednoduše – Zemi napadne mimozemská civilizace a je na amerických vojácích, aby odvrátili zkázu. Možná nikterak chytrý snímek, ale v rámci žánru něco podobného (vynecháme-li District 9) už nějaký ten pátek chybělo. Světová invaze splňuje přesně to, co od ní očekáváte – hodně akce, patetických řečí a digitálních efektů. Jízda je to solidní a na Blučku jí to bude slušet.

Nejvíc by to ale mělo slušet Mallickovu válečnému dramatu Tenká červená linie. Ta ve Spojených státech vyšla v rámci Criterion kolekce a jedná se o jedno z nejkrásnějších Bluček, které mi kdy prošly rukou. Dočkáme se v Česku podobně fantastického přepisu téhle novodobé klasiky? Doufejme, Mallickova meditativní kamera by si pořádný HD přepis zasloužila. S podrobnostmi o technické kvalitě filmu se pokusíme přijít co nejdříve.

Ale pojďme si na chvilku (opravdu jen malou) odpočinout od válčení. Dva dny po Linii vychází další klasika, tentokrát rocková: AC/DC: Let There Be Rock. Slavný film z pařížského koncertu legendární hudební skupiny vyjde i na našem trhu ve dvou edicích – v té obyčejné a ve sběratelském jumbo steelbooku.

Ale zpátky do válečné vřavy. Spolu s rockovou klasikou na český trh vyrukuje také slavný béčkař Uwe Boll, který v rámci Blu-ray edice dorazí na Blučko za 199Kč se svým Far Cry. Film je to hloupý, ale také nechtěně zábavný. Legrace zaručena.

Tuzemské Blu-ray filmy - 24. týden 2011

Kdybyste válečných veteránů neměli dost, můžete do svého domácího kina strčit jednoho z nejslavnějších – vychází u nás trilogie Rambo. Každý z filmů se dožije samostatné edice s troškou těch bonusů a samozřejmě s kompletní českou podporou. Člověku se skoro nechce věřit, že u nás Rambo dříve nevyšel. Spousta fanoušků by každopádně ocenila také Stalloneho poslední akčňák Postradatelní. Na ten ale bohužel kvůli chudému distributorovi, který v Česku Blučka nevydává (Continental a North Video), můžeme zapomenout.

Nabídku uzavírá novinka s Russelem Crowem Tři dny ke svobodě. Akční thriller o zoufalém muži, který se pokusí dostat z vězení svou z vraždy obviněnou ženu, má šťávu a spád a měl by vás pobavit. Jedná se o solidní řemeslo, které trochu kazí zbytečný dovětek na konci a trošku zvláštní motivace hlavního hrdiny, který kvůli manželce neváhá opustit vlastního syna.

Příští týden bude na Blučka opět bohatý. Mrkněte do našeho BD kalendáře a zjistíte, že mimo jiné nás čekají rovnou tři filmy, které letos sklízely zlaté plešouny na předávání Oscarů!

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře