Tuzemské Blu-ray filmy - 23. týden 2011

vydáno 6. 6. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, King´s Speech, Králova řeč, Méďa Béďa

Na šťavnaté Blu-ray přírůstky si ještě jeden týden budeme muset počkat. Během toho třiadvacátého se totiž opakuje situace z týdne minulého a do českého Blu-ray katalogu příbudou pouhé dva tituly.

Tuzemské Blu-ray filmy 23. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Kvantitu přitom kvalita nahrazuje pouze částečně, a to Blučkem Královy řeči. Snímek vyprávějící o zadrhávajícím britském králi, který musí v krizovém období sjednotit národ působivým proslovem, na letošní oscarové ceremonii ze dvanácti nominací na cenu Akademie promněnil rovnou čtyři. Oscar tak stojí na poličce režiséru Tomu Hooperovi, Colinu Firthovi za hlavní roli, Davidu Seidlerovi za scénář a samozřejmě producentům – Králova řeč se podle Akademie stala nejlepším filmem minulého roku.

Přitom se nejedná o nikterak výpravný nebo náročný snímek, naopak – připomíná spíš dražší televizní produkci. Můžete se ale spolehnout, že vás skvělé výkony Colina Firtha a nedoceněného Geoffreye Rushe docela jistě strhnou, oba herci tu totiž excelují. Bez nich by Králova řeč nebyla ani poloviční.

O takových oceněních a pění ódy si druhý film tohoto týdne může nechat jenom zdát. Hraná adaptace Médi Bédi prosvištěla bez povšimnutí kiny a Blučko jí k o moc většímu úspěchu zřejmě nepomůže. Od téhle skopičiny pro děti sice můžete čekat špičkový obraz, na inteligentní humor nebo něco, co by člověka nutilo říct „Byl to dobrý film“, však můžete rovnou zapomenout. Snad se u něj pobaví alespoň ti nejmenší.

Tenhle týden je opět slabší, ale během toho příštího už se tuzemští distributoři docela rozjedou. Jak napovídá náš Blu-ray kalendář, vyjde rovnou osm filmů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Tuzemské Blu-ray filmy - 23. týden 2011

Vložil berka496 (bez ověření), 8. Červen 2011 - 20:21

Obrázek uživatele berka496

Už se těším na příští týden, kdy v pondělí má vyjít jeden z top válečnej filmů Tenká červená linie.