Tuzemské Blu-ray filmy - 23. týden 2009

vydáno 31. 5. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Magic Box, Marley & Me, Marley a já, Pragofilm, Sněženky a machři po 25 letech, Terminator 3, Terminator 3: Rise of the Machines, Terminátor 3: Vzpoura strojů, Warner Bros., Yes Man

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví čtyři nové Blu-ray tituly: rodinná „psí“ komedie Marley a já, český film Sněženky a machři po 25 letech, akční sci-fi Terminátor 3: Vzpoura strojů a komedie Jima Carreyho Yes Man.

Přečtšte si naši recenzi filmu Terminátor 3: Vzpoura strojů, dozvíte se spoustu zajímavostí nejen o tomto Blu-ray vydání.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Marley a já

Marley a já (Marley & Me, 2008) (Blu-ray)

Český název: Marley a já

Originální název: Marley & Me

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie / Rodinný / Romantický / Drama

Délka: 115 minut (1:55)

Režie: David Frankel

Hrají: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Alan Arkin, Kathleen Turner, Eric Dane

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 6. 2009)

Novomanželé John a Jenny Groganovi (Owen Wilson a Jennifer Aniston) se rozhodnou, že opustí drsné zimy Michiganu a začnou nový život na slunné Floridě. A aby těch změn nebylo málo, pořídí si roztomilého, šestikilového labradora Marleyho, který se během pár týdnů změní v padesátikilový parní stroj, plný nezkrotitelné energie. Takto začíná film režiséra Davida Frankela (Ďábel nosí Pradu), který popisuje 13 let života se psem, života, který někdy – a to dost často – připomíná soužití s nevypočitatelným uragánem.

A tak John a Jenny Groganovi sledují, jak Marley slintá po nově natřených zdech, cupuje všechno na kousky, žere polštáře a kytky, pije vodu ze záchodu a honí pošťáka. Marley na oplátku zase sleduje život svých páníčků, jejich úspěchy i prohry, změnu práce a pomáhá jim svým živelným způsobem překonávat všechny nástrahy spojené s rozrůstající se rodinou. Ze všeho nejvíc jim však připomíná, že život nejsou jen starosti, ale hlavně velká zábava.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Sněženky a machři po 25 letech

Sněženky a machři po 25 letech (2008) (Blu-ray)

Český název: Sněženky a machři po 25 letech

Originální název: Sněženky a machři po 25 letech

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie / Drama

Délka: 100 minut (1:40)

Režie: Viktor Tauš

Hrají: Jan Antonín Duchoslav, Michal Suchánek, Václav Kopta, Veronika Freimanová, Radoslav Brzobohatý

Studio: Pragofilm

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 6. 2009)

Co uděláte, aby se Vaše 25 let stará platonická láska stala skutečnou? Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne…

Sněženky a machři jdou ve stopách životů hlavních hrdinů v době, která všechno změnila. Jak prošli jejími nástrahami a jaké šrámy to na nich zanechalo? Kam chtěli jít, kam došli a kam ještě dojdou? Jsme opět na horské chatě, kde se všichni po letech scházejí a opět zažijí mnoho nezapomenutelných chvil. Na horách se setkávají někdejší spolužáci, aby se viděli, aby si zavzpomínali a aby sami sebe ujistili v tom, že to s nimi ještě není tak hrozné, protože ty někdejší holky a kluky si stále nesou v sobě. Co na tom, že už uběhlo mnoho let, co na tom, že se změnil svět i všichni účastníci někdejšího lyžařského kurzu, z něhož se časem stala legenda.

Film navazuje na kultovní „jedničku“. Herci a jejich postavy jsou o 25 let starší, v jejich postavách se odráží to, co za ta léta zažily a prožily, a to se samozřejmě odrazí i ve filmu samotném. Sněženky a Machři po 25 letech jsou komedií, jsou vyzrálé, mají svoji nostalgii a styl humoru. Osloví širokou veřejnost, a to nejen diváky původní jedničky, ale i jejich děti – prostě celou rodinu. Režisér a kameraman díky praxi z natáčení reklam a v případě kameramana M. Chadimy i ze zahraničních filmových zakázek, vytvořili velmi zajímavou obrazovou linii plnou akčních záběrů a obrazových změn.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Terminátor 3: Vzpoura strojů

Terminátor 3: Vzpoura strojů (Terminator 3: Rise of the Machines, 2003) (Blu-ray)

Český název: Terminátor 3: Vzpoura strojů

Originální název: Terminator 3: Rise of the Machines

Rok výroby: 2003

Žánr: Sci-Fi / Akční / Thriller

Délka: 109 minut (1:49)

Režie: Jonathan Mostow

Hrají: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken, David Andrews

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 1. 6. 2009)

Od chvíle, kdy se Johnu Connorovi (Nick Stahl) podařilo odvrátit soudný den a zachránit lidstvo před vyhlazením, uplynulo deset let. Nyní dvaadvacetiletý Connor žije mimo obvyklé zvyklosti – bez domova, bez kreditních karet, bez mobilního telefonu a bez práce. Bez jakýchkoliv záznamů o své existenci. Způsobem, který znemožňuje, aby jej vystopoval Skynet.

Ze stínů budoucnosti však jednoho dne vystoupí T-X (Kristianna Loken), dosud nejvyspělejší vražedný stroj Skynetu, který byl vyslán z budoucnosti, aby dokončil práci svého předchůdce T-1000. Ve své lidské podobě je T-X stejně krásná, jako je ve skutečnosti nelítostná. A je mnohonásobně silnější, nebezpečnější a destruktivnější než kterýkoliv Terminátor, který přišel před ní.

Tentokrát však není jediným cílem Skynetu John Connor. Nic netušící veterinářka Kate Brewster (Claire Danes) se brzy stane svědkem toho, jak její dávná minulost a nadějná současnost ústí v nepředstavitelnou budoucnost. Pokud ovšem dokáže uniknout vražedné T-X.

Když si Connor a Kate uvědomí, že do příchodu soudného dne zbývají pouze tři hodiny, jejich jedinou nadějí na přežití se stává replika Terminátora (Arnold Schwarzenegger) – tajemného a nyní již zastaralého robota, který se Connora v minulosti pokoušel zabít. Společnými silami musí zvítězit nad technologicky vyspělejší T-X a odvrátit tak hrozbu soudného dne… nebo odsoudit celé lidstvo k záhubě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Yes Man

Yes Man (2008) (Blu-ray)

Český název: Yes Man

Originální název: Yes Man

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie

Délka: 104 minut (1:44)

Režie: Peyton Reed

Hrají: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Danny Masterson, Sasha Alexander

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 3. 6. 2009)

Jim Carrey se ve filmu Yes Man představí v roli Carla Allena. Ten uplatňuje poněkud zvláštní techniku duševního zdraví. Technika stojí a padá s velmi jednoduchým pravidlem: říci své ano všemu, co mu v životě přijde do cesty. Carlův život se silou jediného slova zpočátku nečekaně změní, brzy však zjistí, že bezmezné otevírání se všem možnostem pro něj v konečném důsledku může být nebezpečné…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře