Tuzemské Blu-ray filmy - 20. týden 2011

vydáno 16. 5. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy

Tagy: 3D, Blu-ray, Blu-ray 3D, Četa, Coraline, Disney, Green Hornet, Koralína, Na vlásku, Platoon Někdo to rád horké, Some Like It Hot, Tangled, X-Men, Zátoka pirátů, Zelený sršeň

Pohádky, pirátské dobrodružství, válečné drama, hned pětice komiksových filmů a černobílá klasika. Český Blu-ray trh na tom s premiérami tohoto týdne vůbec není špatně, na své si navíc přijdou i milovníci nejžhavějších technologických novinek – hned tři tituly vycházejí na Blu-ray 3D, tedy ve stereoskopické verzi.

Tuzemské Blu-ray filmy 19. týdne, jejich kompletní profily, technické specifikace a bonusy

Zastánci „pouhých“ dvou prostorů se ale nemusejí strachovat, pro ty je ve vysokém rozlišení připravena hned dvojitá dávka vysoce ceněné klasiky. Milovníci válečných filmů by si v jejím rámci rozhodně neměli nechat ujít Četu, která se sice k příležitosti pětadvacátého výročí vzniku nedočkala nikterak vymazlené edice, ale na Blučku snad bude vypadat skvěle. To samé pak platí o legendární komedii Někdo to rád horké. Ta padesáté výročí slavila před dvěma lety, celosvětovou premiéru si ale ve vysokém rozlišení odbývá až letos.

V ten samý den si odbudou českou Blu-ray premiéru také X-Men, jejichž podivná edice s názvem Tetralogie skrývá jak původní trilogii, začínající dvěma filmy Bryana Singera a končící akčním finále Bretta Ratnera, tak trochu čerstvější a podstatně slabší origin/spin-off Wolverine, který v balíku svým způsobem přebývá. Edice je samozřejmě odpovědí na chystanou kinopremiéru dalšího origin snímku X-Men: První třída (trailer) a vlastně není Blu-ray premiérou jako takovou – filmy u nás už vyšly, ostatně na HDmagu k nim najdete Blu-ray recenze (stačí kliknout na profil edice v pravém sloupci a scrollovat na Popis filmu).

TIP: Mrkněte na výhled do příštích týdnů a měsíců, který vám poskytne náš Blu-ray kalendář!

V ten samý den vychází ještě jedna komiksová adaptace, tentokrát podstatně novější. Green Hornet aka **Zelezný sršeň* míří na Blučko s klasickým pětiměsíčním odstupem od kinopremiéry a to rovnou ve 3D. Nutno ale podotknout, že tahle „trochu jiná“ komiksárna ve 3D točená nebyla a ačkoliv její konverze nebyla moc špatná, pořád platí – nejedná se o nativní 3D.

Tuzemské Blu-ray filmy - 20. týden 2011

O něco lépe by měla vypadat Koralína a hlavně pak Disneyho Na vlásku, které kombinuje podobu klasické animace s moderním CGI a vypadá přitom doslova překrásně. Tahle pohádka by měla alespoň trochu potěšit staromilce, kterým v záplavě digitálních postav klasická animace chybí, a malá děcka, ta se u filmu nudit rozhodně nebudou. Na vlásku je nádherný film, rozhodně si ho nenechte ujít.

Nabídku tohoto týdne uzavírá Blu-ray edice a její Zátoka pirátů za 199,–. Dny opravdu ceněných kousků BD edice (viz. Zlo mezi námi nebo Plamen a Citron) sice nekončí, nabídka distributora ale prořidne nemalou dávkou béček. Zátoka bude jedním z nich a my se jí v úterý podíváme na zoubek.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře