Tuzemské Blu-ray filmy - 17. týden 2010

vydáno 25. 4. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Apollo 13, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Magic Box, Minority Report, Ninja Assassin, Paramount, Paramount Pictures, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Warner Bros.

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví tři nové Blu-ray filmy, dva z nich jsou přitom velmi netrpělivě očekávané. Oscarové vesmírné drama Apollo 13 se skvělým Tomem Hanksem, sci-fi thriller Minority Report režiséra Stevena Spielberga a akční novinku Ninja Assassin si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou sobotu seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Apollo 13

Apollo 13 (1995) (Blu-ray)

Český název: Apollo 13

Originální název: Apollo 13

Rok výroby: 1995

Žánr: Drama / Dobrodružný / Historický

Délka: 140 minut (2:20)

Režie: Ron Howard

Hrají: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 4. 2010)

„Nejúspěšnější neúspěšná“ akce v dějinách americké astronautiky se odehrála ve dnech 11. až 17. dubna 1970. Tehdy po pečlivých přípravách, zcela bez povšimnutí veřejnosti, která už podobné lety brala jako samozřejmost, vystartovala k měsíci posádka ve složení Jim Lovell, Fred Haise a Jack Swiger, který na poslední chvíli nahradil kvůli zdravotním potížím původního člena posádky, Kena Mattingliho.

První dny letu proběhly hladce, ale pak, 13. dubna se z reproduktorů v řídícím středisku ozvalo legendární „Houstone, máme problém“. Utrhla se jedna z nádrží s kyslíkem a poškodila přitom druhou. Začal klesat tlak, objevily se potíže se spojením. Posádka pochopila, že jejich sen, stanout na povrchu měsíce, je ztracen a změnil se v zoufalou bitvu o život.

Aby ušetřili vzduch, přesunou se astronauti do přistávacího modulu a pokouší se udržet loď ve směru. V Houstonu je rozhodnuto využít pro návrat gravitační sílu Měsíce a tak astronauty čeká nesmírně obtížný, ne-li nemožný úkol. Obletět s těžce poškozenou lodí Měsíc, vrátit se k Zemi a bezpečně přistát. Celý svět se zatajeným dechem sleduje drama odehrávající se daleko za hranicemi zemské atmosféry.

Film byl nominovaný na Oskara v 9 kategoriích, nakonec se mu podařilo získat dva.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Minority Report

Minority Report (2002) (Blu-ray)

Český název: Minority Report

Originální název: Minority Report

Rok výroby: 2002

Žánr: Akční / Sci-Fi / Thriller / Krimi

Délka: 145 minut (2:25)

Režie: Steven Spielberg

Hrají: Tom Cruise, Colin Farrell, Samantha Morton, Max von Sydow, Patrick Kilpatrick

Studio: Paramount Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 26. 4. 2010)

Píše se rok 2054. Washington D.C. je zbaven kriminality. Budoucnost je světlá. Vina je potrestána dřív, než ke zločinu vůbec dojde. PreKrim, elitní jednotka Ministerstva spravedlnosti, dokáže vraždě zabránit díky třem jasnovidcům, psychotronickým osobnostem, které neomylně určí pachatele. Je to nejmodernější obrana proti zločinu, dokonalý systém.

Velitel jednotky PreKrim John Anderton (Tom Cruise) má dobrý důvod pracovat na této vizi ze všech sil. Jeho motivem je ušetřit tisíce lidí tragédie, jakou sám prožil. Informace od tří médií se nejdříve přenesou na plazmovou obrazovku. John zde analyzuje, co jasnovidci vidí. Nepochybuje o své práci, dokud se sám nestane podezřelým číslo 1.

Pak Johna Andertona jeho vlastní jednotka pod vedením osobního rivala Danny Witwera (Colin Farrell) sleduje na každém kroku…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Ninja Assassin

Ninja Assassin (2009) (Blu-ray)

Český název: Ninja Assassin

Originální název: Ninja Assassin

Rok výroby: 2009

Žánr: Akční

Délka: 99 minut (1:39)

Režie: James McTeigue

Hrají: Naomie Harris, Sung Kang, Rain, Rick Yune, Ben Miles

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 28. 4. 2010)

Korejská popová hvězda Rain hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)… a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře