Tuzemské Blu-ray filmy - 16. týden 2009

vydáno 12. 4. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, Cesta domů, Cirque Du Soleil, Cirque du Soleil: Midnight Sun, film, Fly Away Home, King Kong, Mirrors, Sony Pictures, Universal, Universal Pictures, Universal Studios, Zrcadla

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví další čtyři Blu-ray tituly. Dobrodružný velkofilm Petera Jacksona King Kong doplní rodinné drama Cesta domů, povedený horor Zrcadla a fascinujicí divadelně-hudební představení Cirque du Soleil.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každou neděli seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Cesta domů

Cesta domů (Fly Away Home, 1996) (Blu-ray)

Český název: Cesta domů

Originální název: Fly Away Home

Rok výroby: 1996

Žánr: Rodinný / Dobrodružný / Drama

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Carroll Ballard

Hrají: Jeff Daniels, Anna Paquin, Dana Delany, Terry Kinney

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 4. 2009)

Po smrti své milované matky, která nepřežila autohavárii, zůstane třináctiletá Amy Aldenová na světě docela sama. Proto se musí dívka přestěhovat ke svému otci Tomasovi, kterého vlastně vůbec nezná. Soužití malé dívky a podivínského umělce a pilota je zprvu velmi těžké…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Cirque du Soleil: Midnight Sun

Cirque du Soleil: Midnight Sun (2004) (Blu-ray)

Český název: Cirque du Soleil: Midnight Sun

Originální název: Cirque du Soleil: Midnight Sun

Rok výroby: 2004

Žánr: Dokumentární / Hudební

Délka: 97 minut (1:37)

Režie:

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 4. 2009)

Dne 11. července 2004 zaplnilo ulice v centru Montrealu více než 200000 diváků, aby se zúčastnili jedinečné oslavy, neuvěřitelné akce pouze pro jeden večer! Midnight Sun je s více než 250 umělci skvělou kombinací hudby a cirkusu – dokonalou souhrou zvuku a podívané. Nezapomenutelná pastva pro oči natočená živě v nejvyšší kvalitě!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

King Kong

King Kong (2005) (Blu-ray)

Český název: King Kong

Originální název: King Kong

Rok výroby: 2005

Žánr: Dobrodružný / Fantasy / Drama

Délka: 201 minut (3:21)

Režie: Peter Jackson

Hrají: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Jamie Bell

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 4. 2009)

Peter Jackson, držitel Oscara za režii Pána prstenů, si splnil dětský sen, když znovu přivedl na filmové plátno King Konga. Nejslavnější monstrum filmové historie tak prožívá úžasný návrat s pomocí režiséra, který dokáže skloubit nejmodernější trikové efekty s velkolepou výpravou, zajímavými postavami a strhujícím příběhem. To všechno má i King Kong, král divočiny, který se vinou své výjimečnosti ocitne v New Yorku, kde se naplní jeho tragický osud.

Skupina filmařů se vydává do Tichomoří hledat legendární Skull Island, na němž podle pověstí kdysi žilo gigantické monstrum jménem Kong. Výprava, v níž figurují excentrický režisér Carl Denham (Jack Black), krásná herečka Ann Darrow (Naomi Watts) a scenárista Jack Driscoll (oscarový Adrien Brody), tajemný ostrov skutečně nalezne a přistane na něm. Bohužel monstrum, o němž chtěli natočit hraný dokument, stále žije, společně s řadou dalších prehistorických monster, která je začnou vážně ohrožovat na životě. V největším nebezpečí se ocitá Ann, kterou unesou zdejší domorodci a v rámci tradičního rituálu ji chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se však tváří v tvář křehké blondýnce zachová zcela nečekaně.

Příběh King Konga filmoví fanoušci důvěrně znají z několika filmových zpracování. Petera Jacksona nejvíce ovlivnila slavná verze z roku 1933. Ostatně do třicátých let minulého století situoval i svého King Konga.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Zrcadla

Zrcadla (Mirrors, 2008) (Blu-ray)

Český název: Zrcadla

Originální název: Mirrors

Rok výroby: 2008

Žánr: Horor

Délka: 112 minut (1:52)

Režie: Alexandre Aja

Hrají: Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 14. 4. 2009)

Ben Carson (Kiefer Sutherland) už zažil lepší dny. Před rokem byl tento lehkovážný policajt postaven mimo službu kvůli zastřelení kolegy. Tato nehoda ho stála nejen místo, ale vnesla mu do života alkohol a vztek. Žena i děti se mu odcizily a on skončil na rozváleném gauči u své sestry. Carson se ze všech sil snaží získat rodinu zpět a vezme proto práci nočního hlídače v bývalém obchodním domě. Ten, dříve symbol bohatství a úspěchu, nyní chátrá, zdevastovaný mohutným požárem, při kterém zemřelo mnoho nevinných lidí. Během obchůzek v obchodním domě si Carson začne všímat, že s velkými ozdobnými zrcadly na zdech není něco v pořádku. V ohromných blýskavých plochách se odráží obrazy vzbuzující hrůzu. Policista v nich vidí i sám sebe a stojí proti vlastním zlým démonům.

Carsonova sestra Angela (Amy Smart) je přesvědčena, že bratrovy noční můry jsou „jen“ následkem stresu a pocitu viny za nešťastné zabití. Zato jeho žena Amy, pragmatická policejní lékařská komisařka, je ke Carsonovým vidinám méně tolerantní. Jeho čím dá tím víc nevyzpytatelné chování je ještě více odcizuje a Amy se obává, že ohrožuje i jejich děti. Carson se na vlastní pěst pustí do vyšetřování a zjistí, že tajuplná síla využívá zrcadla jako vstupní bránu k tomu, aby terorizovala jeho i jeho rodinu. Pokud chce Carson zachránit ženu a děti před děsivou smrtí, musí nějakým způsobem přijít na pravdu ukrytou za zrcadly a přesvědčit Amy, aby mu pomohla zastavit největší zlo, s jakým se kdy setkali.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře