Tuzemské Blu-ray filmy - 15. týden 2009

vydáno 5. 4. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Body of Lies, Bonton, Bontonfilm, film, Jedinečný, Labyrint lží, LionsGate, Magic Box, Rachel getting married, Rachel se vdává, Rambo, Rambo: Do pekla a zpět, Sony Pictures, The One, Warner Bros.

V dalším dubnovém týdnu se na našem trhu objeví čtyři nové Blu-ray tituly. Čtvrtý film kultovní série Rambo s podtitulem Do pekla a zpět doplní kvalitní thriller Labyrint lží, akční sci-fi Jedinečný a drama Rachel se vdává. Na všechny disky se teď krátce podíváme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každé úterý seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Jedinečný

Jedinečný (One, The, 2001) (Blu-ray)

Český název: Jedinečný

Originální název: One, The

Rok výroby: 2001

Žánr: Akční / Thriller / Sci-Fi

Délka: 87 minut (1:27)

Režie: James Wong

Hrají: Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham, Archie Kao

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 6. 4. 2009)

Představte si, že existujete v různých podobách v paralelních světech. Vaše alter ega prožívají rozmanité osudy a se smrtí každého vesmírného dvojníka se rozdělí jeho síla a energie mezi zbývající. Přechody mezi jednotlivými světy – kvantové tunely známé jako červí díry – hlídají speciální agenti multiversa. Jeden z nich, bývalý agent Yulaw, už zničil v paralelních světech 123 svých alternativních životů.

Už zbývá jen poslední dvojče na Zemi, uznávaný veterán losangeleského policejního oddělení Gabe. Jeho život, spokojené manželství i čest se ocitnou v troskách, když Yulaw vnikne do jeho světa, hnaný touhou stát se nejmocnějším, neporazitelným jedinečným. Křehká rovnováha vesmíru je ohrožena, osudová bitva mezi dobrem a zlem vrcholí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rachel se vdává

Rachel se vdává (Rachel Getting Married, 2008) (Blu-ray)

Český název: Rachel se vdává

Originální název: Rachel Getting Married

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama

Délka: 114 minut (1:54)

Režie: Jonathan Demme

Hrají: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Tunde Adebimpe, Debra Winger, Dorian Missick

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 6. 4. 2009)

Kym (Anne Hathaway) se po letech vrací domů k rodičům, aby tu prožila svatbu své sestry Rachel (Rosemarie DeWitt) a přiváží si s sebou dlouhou historii osobních krizí, rodinných neshod a tragédií. Novomanželé sezvali velkou spoustu přátel a příbuzných, aby si v domě rodičů společně užili radostný víkend plný oslav, hudby a lásky. Ale Kym – se svými ironickými vtípky a smyslem pro drama – funguje jako roznětka pro to, co zatím dýmalo pod povrchem.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Labyrint lží

Labyrint lží (Body of Lies, 2008) (Blu-ray)

Český název: Labyrint lží

Originální název: Body of Lies

Rok výroby: 2008

Žánr: Drama / Akční / Thriller

Délka: 128 minut (2:08)

Režie: Ridley Scott

Hrají: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani, Oscar Isaac

Studio: Warner Bros.

Distribuce v ČR: Magic Box (od 8. 4. 2009)

Je nejlepším mužem amerických zpravodajských služeb v oblasti, schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) je muž bez identity, který svěřuje svůj život chladnému hlasu na druhém konci telefonní linky. CIA veterán Ed Hoffman (Russell Crowe) zase vede válku od počítače ve svém obývacím pokoji na předměstí a řídí každý Ferrisův pohyb. A jedné z nejlepších zpravodajských služeb uniká vůdce teroristů, který připravuje bombové útoky po celém světě…

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Rambo: Do pekla a zpět

Rambo: Do pekla a zpět (Rambo / John Rambo, 2008) (Blu-ray)

Český název: Rambo: Do pekla a zpět

Originální název: Rambo / John Rambo

Rok výroby: 2008

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Délka: 91 minut (1:31)

Režie: Sylvester Stallone

Hrají: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish, Paul Schulze

Studio: Lionsgate Films

Distribuce v ČR: Magic Box (od 8. 4. 2009)

Čtvrtý díl série o vietnamském veteránovi nás zavede do jiho-východní Asie, kde se stárnoucí John Rambo usadil. Jeho poklidný život naruší misionářská skupina vedená Michaelem Burnettem a Sarah Millerovou, která se i přes jeho varování vydá do Barmy. Do končin, kde je nic dobrého nečeká. Poté, co několik misionářů zajmou barmští vojáci, musí John opět vzít spravedlnost do svých rukou. A poteče krev. A nebude jí málo! Surové bití, stříkající krev a useknuté hlavy. Rambo se s nikým nemaže!

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře