Tuzemské Blu-ray filmy - 12. týden 2011

vydáno 20. 3. 2011 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Bílý lev, Blu-ray, BluRayEdice.cz, Bonton, Bontonfilm, Charlie St. Cloud, film, Hory mají oči, Kingdom of Heaven, Království nebeské, Magic Box, Smrt a život Charlieho St. Clouda, Stand By Me, Stůj při mně, The Hills Have Eyes, White Lion

Blu-ray Disc logo

V nadcházejícím týdnu se na našem trhu objeví pět nových Blu-ray filmů. Povedený horor Hory mají oči, historické drama Království nebeské, romantický příběh Smrt a život Charlieho St. Clouda, osmdesátkové dobrodružství Stůj při mně a rodinný snímek Bílý lev si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte seriál Blu-ray filmy na obzoru a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky a ve většině případů i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Hory mají oči

Hory mají oči (The Hills Have Eyes, 2006) (Blu-ray)

Český název: Hory mají oči

Originální název: The Hills Have Eyes

Rok výroby: 2006

Žánr: Horor / Thriller

Délka: 107 minut (1:47)

Režie: Alexandre Aja

Hrají: Aaron Stanford, Michael Bailey Smith, Emilie de Ravin, Kathleen Quinlan, Billy Drago

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 7. 9. 2011)

Všechno začíná typicky nepovedeným rodinným výletem. Clevelandskému policejnímu detektivovi „Big Bobovi“ Carterovi (Ted Levine) se blíží výročí svatby s jeho upovídanou ženou Ethel (na Oscara nominovaná Kathleen Quinlan). V rámci oslavy tohoto jubilea se rozhodne vzít svou rozvětvenou rodinu na výlet do Kalifornie a doufá, že společné chvíle trochu napraví vztahy mezi jejími členy. Jeho nadšení však nikdo nesdílí.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Království nebeské

Království nebeské (Kingdom of Heaven, 2005) (Blu-ray)

Český název: Království nebeské

Originální název: Kingdom of Heaven

Rok výroby: 2005

Žánr: Drama / Romantický / Válečný / Historický

Délka: 194 minut (3:14)

Režie: Ridley Scott

Hrají: Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson, Jeremy Irons, Marton Csokas

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 3. 2011)

Režisér Ridley Scott mistrně spojil filmovou epiku s hlubokým prožitkem v slavných filmech Duelanti, Vetřelec, Thelma a Louise, Gladiátor, Blade Runner a Černý jestřáb sestřelen. Ve filmu Království nebeské vypráví o křižové výpravě očima mladého rytíře Baliana, který odchází na kraj známého světa bojovat za svůj ideál. Oživuje mystiku rytířského rebelanta a zobrazuje dávný boj mezi muslimy a křesťany o Svatou zemi, který se sice odehrál před tisíci lety, ale svými důsledky sahá až do přítomnosti.

Scénárista William Monahan, který se Scottem spolupracuje, zdramatizoval fascinující epizodu krátce před třetí křižáckou výpravou. Jeruzalém a velká část Svaté země byly ovládány evropskými rytíři, jež ke znamení kříže a cestě do daleké cicí země přivedly horlivost ve víře i příslib panství a bohatství v exotické říši. Příběh se soustředí na rytíře Baliana z Ibelinu, který se stane hrdinou, když se pevně postaví proti věrolomnosti v křesťanském spojenectví a vede obyvatele Jeruzaléma v chrabrém boji proti Saladinově saracénské armádě.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Smrt a život Charlieho St. Clouda

Smrt a život Charlieho St. Clouda (Charlie St. Cloud, 2010) (Blu-ray)

Český název: Smrt a život Charlieho St. Clouda

Originální název: Charlie St. Cloud

Rok výroby: 2010

Žánr: Drama / Romantický / Fantasy

Délka: 99 minut (1:39)

Režie: Burr Steers

Hrají: Zac Efron, Charlie Tahan, Kim Basinger, Amanda Crew, Augustus Prew

Studio: Universal Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 3. 2011)

Charlie St. Cloud (Zac Efron) je mladík, který se utápí v minulosti. Pronásleduje ho rodinná tragédie, kvůli které nedokáže opustit městečko, ve kterém bydlí. Na všechny své sny dávno rezignoval. Když se ale nečekaně objeví jeho dávná spolužačka Tess (Amanda Crew), v Charliem se znovu probudí city i láska.

Najednou se ocitá v rozporu mezi slibem, který dal svému bratrovi, a touhou následovat své srdce. Nalezne Charlie odvahu nechat minulost za sebou a vydá se za Tess dřív, než bude pozdě?

Ve vedlejší roli filmu, který vznikl na motivy nadšeně přijatého bestselleru o lásce a naději, se objevuje držitelka Ceny Akademie Kim Basinger.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Stůj při mně

Stůj při mně (Stand By Me, 1986) (Blu-ray)

Český název: Stůj při mně

Originální název: Stand By Me

Rok výroby: 1986

Žánr: Dobrodružný / Drama

Délka: 89 minut (1:29)

Režie: Rob Reiner

Hrají: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 21. 3. 2011)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích.

Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Bílý lev

Bílý lev (White Lion, 2010) (Blu-ray)

Český název: Bílý lev

Originální název: White Lion

Rok výroby: 2010

Žánr: Rodinný

Délka: 93 minut (1:33)

Režie: John Kani

Hrají: Jamie Bartlett, John Kani, Thabo Malema

Studio: Screen Media

Distribuce v ČR: BluRayEdice.cz (od 25. 3. 2011)

Lidé afrického kmene Shangaan věří, že jim bílý lev dokáže zajistit mír a prosperitu. Syn šamana Gisani si nesmírně přeje, aby se bílý lev vrátil. Zatím nedaleko od jejich vesnice se narodí bílé lvíče, samec Letsatsi. Při jedné příležitosti se zatoulá od mámy a čirou náhodou narazí na Gisaniho, který mu zachrání život. Pochopí, že je jeho osudem bílého lva chránit.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v Blu-ray kalendáři, k dispozici je také Blu-ray katalog, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a většinou i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v Blu-ray katalogu, je to proto, že čekáme na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře