Tuzemské Blu-ray filmy - 10. týden 2009

vydáno 1. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, Bonton, Bontonfilm, film, Little Miss Sunshine, Malá Miss Sunshine, Pineapple Express, Sony Pictures, Travička zelená

V pvním březnovém týdnu se na pultech našich obchodů objeví další dva nové Blu-ray tituly. Zhulenou kriminální komedii z dílny Judda Apatowa Travička zelená a nekonvenční rodinný snímek Malá Miss Sunshine si teď jako obvykle krátce představíme.

TIP: Nevyžadujete český dabing ani titulky? Chcete vědět, co na Blu-ray vychází v zahraničí? Sledujte každé úterý seriál Blu-ray filmy ve světě a budete v obraze.

Všechny u nás oficiálně distribuované zahraniční filmy mají české titulky, některé mají i dabing. Tyto údaje budou upřesněny vždy až po osobním ověření, což může nějaký čas trvat. Informace o harmonogramu vydávaných titulů pocházejí z oficiálních materiálů distribučních společností, přesto se termíny i skladba filmů mohou změnit.

Travička zelená

Travička zelená (Pineapple Express, 2008) (Blu-ray)

Český název: Travička zelená

Originální název: Pineapple Express

Rok výroby: 2008

Žánr: Komedie / Krimi / Thriller

Délka: 111 minut (1:51)

Režie: David Gordon Green

Hrají: Seth Rogen, James Franco, James Remar, Gary Cole, Craig Robinson

Studio: Sony Pictures

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 2. 3. 2009)

Líný budižkničemu (Seth Rogen) se stal jediným svědkem vraždy, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perez). Ve stavu, který má ke střízlivosti hodně daleko, se pouští do boje o holý život, do kterého zatahuje i věčně zhuleného dealera (James Franco) a jeho dodavatele (Danny McBride).

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Malá Miss Sunshine

Malá Miss Sunshine (Little Miss Sunshine, 2006) (Blu-ray)

Český název: Malá Miss Sunshine

Originální název: Little Miss Sunshine

Rok výroby: 2006

Žánr: Komedie / Drama

Délka: 103 minut (1:43)

Režie: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Hrají: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear, Alan Arkin, Abigail Breslin

Studio: 20th Century Fox

Distribuce v ČR: Bontonfilm, a. s. (od 9. 3. 2009)

Malá Miss Sunshine je nekonvenční americká rodinná komedie, pojednávající o jedné z nejroztomileji dysfunkčních rodin, jaké se v poslední době objevily na filmovém plátně. Nikomu z povedené rodiny Hooverových se příliš nedaří – ale určitě ne proto, že by se dostatečně nesnažili.

Otec Richard (Greg Kinnear), nezdolně optimistický motivační řečník, se zoufale snaží prodat svůj program, jak se stát úspěšným v devíti krocích. Víceméně bez úspěchu. Matku rodiny a „strážkyni cti“ Sheryl (Toni Collette) neustále děsí výstřední tajemství, která její nejbližší obklopují – hrůzu jí nahání především její bratr (Steve Carrel), odborník na Prousta se sebevražednými sklony, který se zrovna vrátil z nemocnice.

Pak jsou zde mladší Hooverovi a jejich nepříliš reálné sny – obrýlená a mírně zakulacená sedmiletá Olive (Abigail Breslin), která už se vidí s korunkou dětské královny krásy, a vzteklý teenager Dwayne (Paul Dano), jenž je zapřísáhlým obdivovatelem Nietzscheho a je pevně rozhodnut neříct jediné slovo, dokud nebude přijat na leteckou akademii. Třešničku na dortu představuje vulgární a požitkářský dědeček (Alan Arkin), který byl čerstvě vyhozen z domova důchodců za šňupání heroinu.

Možná nejsou příkladem dokonalého duševního zdraví, ale když Olive díky šťastné náhodě dostane příležitost účastnit se jako soutěžící prestižního klání Malá Miss Sunshine, celá Hooverovic rodina jí dokáže být skvělou oporou. Všichni se naskládají do rezavějící dodávky a vydají se na třídenní tragikomickou cestu plnou překvapení. Na konci je čeká Oliviina velká premiéra, která celou rodinu nečekaným způsobem změní.

Technické informace o disku budou doplňovány na stránce s detailem filmu »

Připomínám, že přehled všech připravovaných titulů naleznete v kalendáři filmů, k dispozici je ale také databáze filmů, obsahující všechny u nás dosud vyšlé i připravované tituly.

Důležitá poznámka na závěr: tyto tituly, stejně jako všechny ostatní u nás oficiálně distribuované, jsou vybaveny českou jazykovou podporou – vždy ve formě českých titulků a někdy i dabingu. Pokud tato informace není uvedena v databázi filmů, je to jen proto, že čekám na definitivní upřesnění údajů.

Článek je součástí seriálu Tuzemské Blu-ray filmy »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře