Turci se pouštějí do OLED televizí

vydáno 31. 8. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: Arçelik, IFA 2016, LG Display, oled tv, televize, Vestel

Hned dva turečtí výrobci se na letošním veletrhu IFA chystají vstoupit do oblasti OLED televizorů. Panely pro ně dodává firma LG Display.

Samsung a Sony by se brzy mohly stát jedněmi z mála výrobců bez OLED TV v portfoliu. Alespoň se to tak jeví na základě novinek chystaných pro IFA 2016 v Berlíně.

K vydání OLED televize se chystají německé značky Loewe a Metz či nizozemský Philips. Do seznamu aktuálně přibyla i dvojice tureckých společností, Arçelik a Vestel, které se shodně pochlubí 65palcovými modely. Díky partnerství s LG Display budou mít televize Ultra HD, HDR a barevnou škálu DCI-P3. Televize od Arçeliku bude v nejtenčím bodě „tlustá“ jen 6,5 mm.

Zatím není jasné, kolik budou oba modely stát a zda se dostanou i mimo turecký trh.

Ať tak či tak, Vestel je největším výrobcem televizí v Evropě. Pokud tedy počítáme všechna jeho smluvní OEM partnerství. Vyrábí totiž televize pro značky, jako je Toshiba, Finlux, Polaroit, Hitachi, RCA, Medion, Telefunken, Vestfrost a Electra. V minulosti montoval i nejlevnější modely TV pro Panasonic a Philips. A kromě toho se spojil s Googlem a bude tak do svých displejů integrovat platformu Android TV.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře