Transformers vyjdou na Blu-ray 2. září

vydáno 28. 5. 2008 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, HD DVD, MPEG-4 AVC, Paramount, Paramount Pictures, prodej, Transformers, válka formátů

Transformers - Megan Fox

Studio Paramount dnes potvrdilo netrpělivě očekávané Blu-ray vydání kinohitu Transformers. Udělalo tak velkou radost všem příznivcům Blu-ray, kteří dosud jen smutně pokukovali po HD DVD verzi z loňského roku. Čekání skončilo!

Nedávná historie Transformers ve vysokém rozlišení stojí za připomenutí. Když se v srpnu 2007 nechalo studio Paramount uplatit a přestalo své filmy vydávat na Blu-ray, znamenalo to v tehdy zuřící válce formátů obrovský zvrat. Paramount začal své tituly nově vydávat exkluzivně pouze na konkurenčním formátu HD DVD a dokonce došlo ke stažení už existujících Blu-ray vydání. To se dotklo například kolekce 32 filmů, které by se měly na trh vrátit v průběhu června.

Pouze na HD DVD vyšel také blockbuster Transformers. Výtečně vybavená dvoudisková edice se na podzim stala nejlépe a nejrychleji se prodávajícím HD titulem a koncem roku dokonce získala ocenění High-Def Disc Awards za nejlepší zvuk. Je tedy logické, že Blu-ray „pozitivní“ většina jen bezmocně skřípala zuby.

Transformers - Bonecrusher

Letos v únoru ale válka formátů skončila, zvítězil formát Blu-ray a k němu se přihlásila i všechna filmová studia, Paramount nevyjímaje. Ihned se začalo spekulovat o Blu-ray verzích dosud HD DVD exkluzivních titulů a Trasformers samozřejmě byli mezi filmy, které by fanoušci vysokého rozlišení chtěli mít ve svých sbírkách co nejdříve. Několik dlouhých měsíců se ale nic nedělo, až teď.

Před několika dny totiž v tomto směru proběhly internetem jakési neoficiální informace, pocházející z rozhovoru s velmi dobře informovaným zdrojem, působícím uvnitř studia Paramount. Už tehdy padlo zářijové datum jako předpokládaný termín, kdy by se měli Transformers objevit na Blu-ray. Než se mohla šuškanda rozběhnout naplno, zprávu oficiálně potvrdilo samotné studio a přidalo i víceméně kompletní specifikace. Co nás tedy čeká?

Transformers - Maximus Prime

Transformers vyjdou v regionu A (USA) 2. září ve dvoudiskové Blu-ray edici, která by měla být co se týče obsahu identická s HD DVD vydáním – včetně interaktivních bonusů a extra obsahu, dostupného přes internet. Není jisté, jestli bude mít film díky větší datové kapacitě Blu-ray disku kvalitněji enkodované video, jisté je jen použití MPEG-4 AVC kodeku. Oproti HD DVD bude ale zcela určitě přítomný zvuk v bezeztrátových formátech PCM 5.1 a Dolby TrueHD 5.1, což jistě potěší nejednoho audiofila.

Obsah bonusového disku slibuje příval zajímavostí a hodiny další zábavy:

  • Transformers Tech Inspector – jedinečně zpracovaná přehlídka detailních modelů robotů z dílen ILM
  • Our World
    • The Story Sparks – Steven Spielberg vypráví o své lásce k transformerům a o počátcích nápadu na zfilmování
    • Human Allies – počáteční výběr herců a jejich zážitky z natáčení
    • I Fight Giant Robots – pohled na vojenský výcvik, který herci Josh Duhamel absolvovali kvůli svým rolím
    • Battleground – o tom, jak konzultanti z Ministerstva obrany a Vzdušných sil USA dodali filmu autenticitu
  • Their War
    • Rise of the Robots – spolupráce designérů firmy Hasbro a režiséra Michaela Baye přivedla dětské hračky k životu
    • Autobots Roll Out – Michael Bay hovoří o práci na transformeru Chevy a úpravách, které uvidíme ve filmu
    • Decepticons Strike – armádní poradci hovoří o „hračkách“, které filmové produkci zapůjčili: F-22 Raptor, Osprey a A-10 Warthog
    • Inside the AllSpark – pracovníci ILM vzpomínají na pracné oživování transformerů
  • More Than Meets The Eye
    • From Script to Sand: The Skorponok Desert Attack – podrobný rozbor jedné z klíčových scén filmu, od stránek scénáře přes produkci až ke zvláštním efektům
    • Concepts – ranné grafické návrhy robotů
  • trailery, skryté funkce, exkluzivní BD-Live obsah…

Lze předpokládat, že se Blu-ray vydání Transformers stane letošním prodejním rekordmanem v rámci HD filmových disků. Vzhledem k tomu, že teď už není s kým soupeřit a Blu-ray je jediná volba pro domácí kino ve vysokém rozlišení, bude ale úspěch ještě mnohem výraznější, než tomu bylo v případě HD DVD vydání. Neexistuje totiž lepší příklad popcornové zábavy, než jsou právě Transformers a na Blu-ray ve vysokém rozlišení je bude chtít mít (skoro) každý.

Vy snad ne?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře