Transformers svedou boj na Blu-ray i podruhé

vydáno 24. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, MPEG-4 AVC, Paramount, Paramount Pictures, Transformers, Transformers 2, Transformers: Pomsta poražených, Transformers: Revenge of the Fallen

Transformers: Pomsta poražených (Transformers: Revenge of the Fallen, 2009)

Režiséra Michaela Baye by bylo nutné představovat snad jen někomu, kdo strávil posledních patnáct let zcela odříznutý od popkulturního světa. Mistr velkolepých blockbusterů k sobě před dvěma lety strhl veškerou pozornost, když na filmové plátno přivedl roboty Transformers – a teď je zpět v ještě lepší formě.

První Transformers (viz naše recenze) vyšli na Blu-ray před rokem a zaznamenali do té doby neobyčejný prodejní úspěch. Vydání se také umístilo hned v několika kategoriích podrobného přehledu nejlepších Blu-ray filmů roku 2008 – mimo jiné se mohlo pochlubit jedním z nejlepších obrazových transferů, druhým nejlepším zvukem (hned po Wanted) a také mělo velmi kvalitní výbavu s plným využitím možností Blu-ray technologie.

Pokračování Transformers: Pomsta poražených (Transformers: Revenge of the Fallen, FDb.cz) se v kinech objevilo teprve před několika měsíci, na Blu-ray ho ale díky společnosti Paramount můžeme očekávat už 20. října (region A – USA). Předpokládá se přitom, že se bude opět jednat o referenční vydání, a také seznam bonusů dvojdiskového vydání vypadá velice impozantně.

MPEG-4 AVC obraz doplní DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, na prvním disku bude film doplněn pouze audiokomentářem. Druhý disk pak bude věnován jen a pouze bonusům, kterých je skutečně impozantní množství. Mezi ty Blu-ray exkluzivní (tzn. na DVD je nenajdete) patří interaktivní The ALLSPARK Experiment, databáze robotů NEST: Transformer Data-Hub-A včetně jejich 3D modelů a časových os, speciální dokument Giant Effing Movie a detailní pohled na propracovaný marketing filmu – The Matrix of Marketing.

Studio Paramount sice naprostou většinu svých Blu-ray disků regionálně nekóduje, v poslední době se jich ale bohužel přece jen několik objevilo. V tuto chvíli tedy nelze říct, jestli bude možnost americké vydání druhých Transformers přehrávat u nás v Evropě. Stoprocentně se ale dočkáme „našeho“ vydání pro region B a s největší pravděpodobností také edice, určené přímo pro náš trh – stejně jako v případě prvních Transformers, které u nás distribuuje společnost Magic Box od konce března.

Transformers: Pomsta poražených (Transformers: Revenge of the Fallen, 2009)

Transformers: Pomsta poražených (2009)

Mimozemští roboti měnící se v pozemská auta jsou zpátky. Co se zdálo být riskantním podnikem, se pod vedením předního hollywoodského bouráka Michaela Baye proměnilo v počátek potenciálně velmi úspěšné série, která právě teď píše svou druhou kapitolu. Jak už to tak u pokračování chodí, druzí Transformers jsou akčnější, napínavější a zábavnější.

Puberťák Sam Witwicky (Shia LaBeouf) se už vzpamatoval z prvního setkání s hodnými Autoboty a zlými Deceptikony. Navíc dospěl a začal se připravovat na opuštění rodného hnízda, vstříc bouřlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s rozkošnou Mikaelou (Megan Fox) se promění na chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze.

Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Když Sam objeví úlomek matérie, o kterou spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v jedničce, a získá z něj pro obě strany drahocenné informace, začnou po něm jít mechaničtí gauneři z celé galaxie. A že jich tu je! Sama proto brzy začne pálit univerzitní půda pod nohama a v doprovodu Mikaely, věrného Autobota přezdívaného Bumblebee, který se dokáže přetransformovat v nadupaný Chevrolet, a bohužel i za asistence rodičů, před nimi prchá cestou necestou.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře