TRAILER: Russell Crowe v režii Darrena Aronofskyho zahraňuje sebe i zvířata jako Noe

vydáno 14. 11. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Darren Aronofsky, film, kino, komiks, Noah, Noe, Russell Crowe

Velkolepé! Opravdu velkolepé! Což je překvapující o to víc, že za touhle digitální výpravou mezi báje, mýty, pověry a Bibli stojí režisér komorních a skrz naskrz civilních snímků Darren Aronofsky. Ten naposledy pláchl od komiksového Wolverina, aby se ujal své vlastní verze příběhu o Noemově arše. Slavném biblickém příběhu, v němž se víra snoubí s osobní odvahou a heroismem, který si bez diskuze zaslouží velké plátno i v době, která rozvoji křesťanství úplně nepřeje.

Nová verze známých událostí však rozhodně nemá být žádnou agitkou posvěcenou Vatikánem a Svatým otcem. Naopak, Aronofsky v podstatě adaptuje svou komiksovou verzi, která se nebojí jít vlastní cestou a nepřipomíná lekci z nedělní školy. Ostatně své k filmu řekli již první diváci na testovacích projekcích, z nichž je jasně patrné, že Aronofsky netrefil hřebíček na hlavičku pro všechny a studio má proto oprávněný strach, jak celá anabáze se svatým písmem za desítky milionů dolarů nakonec dopadne.

Ač totiž v traileru na Noeho uzříte především známé výjevy se zvířaty, zkaženými lidmi a Noeho neúprosnou důvěrou v Boha, v kině se máme dočkat i bájných monster, padlých andělů a dalších divočin, které jsme v příběhu o potopě světa a vypouštění holubic ještě nikdy neviděli. Už proto se těšíme. Každý osobní vklad v ověřeném tématu je vítán jako sůl na čerstvě upečeném chlebu!

Trailer ke stažení

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře